• aniara

    Vad bär era blivande på bröllopet?!

    Min fästman har en väldigt snygg svart kostym från Tiger som han kommer ha. Till det blir det väl vit skjorta och slips antar jag. Vi har valt klädkod kavaj så det är ju kostym som gäller då.

  • aniara

    Etiketten säger att brudgummen ska vara klädd på samma nivå som klädkoden. Dvs smoking passar inte in på klädkoden kavaj. Om man nu bryr sig om etikett...

  • aniara
    BlackWIngedAngel skrev 2011-10-17 18:26:41 följande:
    Tja, alla är vi olika. Jag tycker ex inte det är så viktigt att att brudparet har samma "nivå" på kläderna som gästerna. Som någon annan poängterade så är det många kvinnor som gifter sig i hellång klänning utan att högtidsdräkt är föreskrivet för gästerna.
    Fast brudklänningen är ju faktiskt alltid undantagen klädkoden. Vilket brudgummens kläder inte är.

    Jag kan också tycka att detta inte är den viktigaste etikettregeln men jag håller med min namne Aniara4 om att man bör ta reda på vilka etikettregler som finns innan man väljer att bryta mot/ignorera dem.
  • aniara
    BlackWIngedAngel skrev 2011-10-18 18:21:23 följande:
    Oavsett om du hört det eller inte så är det så etiketten är. Brudklänningen är undantagen klädkoden. Kolla länken i inlägget under det du citerade så ser du vad Magdalena Ribbing säger (är det någon som kan svensk etikett så är det M Ribbing).
  • aniara

    Kanske att både jag och Sara missuppfattat dig men jag uppfattade i alla fall att du menade att brud och brudgum ska vara på samma nivå i klädkod. Vilket M Ribbing skriver inte alls behöver stämma.


    "Att brudens klänning är på högre nivå än (...) brudgummens klädsel är traditionellt rätt"


    Har jag missuppfattat dig?

Svar på tråden Vad bär era blivande på bröllopet?!