På vegan.ifokus.se finns massa recept och tips att få. finns även en vegetariskt.ifokus sida.
Och här är en länk till jul mat men en del av det är inte så juligt utan går att servera vid andra tillfällen. vegania.net/jul.html Sojafileéspjällen är super goda och enkla att göra. Och de fileérna hittar man i de flesta mataffärer i en grön påse med märket Veggo (de är torra och står bland konserver/vego mat/glutenfritt) Finns även ett recept på potatisgratäng där. Det finns vegansk ost som smälter så man kan använda den i mat. kan kolla upp vad de märket heter om du vill.
Vet inte vad du ska ha i tunnbrödsrullen mer än rökt abborre men som substitut man man ta aubergin som man skivar tunnt på längden, stek/grilla dem i en torr stekpanna. Sedan lägger man dem i en marinad med olivolja, balsamvinäger (gärna en smaksatt, jag använder ofta fikon och daddel balsamvinäger), rökvatten(står bland kryddor/glase/HPsås i affären. använd sparsamt för det smakar mycket!) och torkade kryddor. Rökvattnat ger det en rökig smak som är väldigt god. Till detta kan man ha lite sallad och kanske lite sojayoghurt (finns en naturell som man använder till mat) i rullen.
Pannacotta går nog att göra på agara agar istället för gelatin. borde funka att göra på havre eller sojagrädde men är det ok med grädde så går det ju att använda det.