• Chicita

    Respektera övriga brudpar...

    Tänkte ta tillfället i akt innan vi drar iväg på resan i kväll - att skicka ut en tanke här i cyberrymden...

    Kyrkan vi vigdes i är väldigt populär och dom har 3 vigslar varje lördag hela sommaren.
    Vi hade första tiden. 15:00
    Sen är det en till kl 16 och en 17...

    När vi höll på att fotograferas innan bröllopet så stannar ett par fina bilar utanför församlingshemmet där vi höll på att duka upp inför kvällen, och ett till brudpar ramlar ut. Deras vänner går in i lokalen som vi håller på att förbereda och börjar kika runt på hur vi har dukat mm. Lånar toan, sätter sig och ammar osv...

    Öhm.. jaha? Ok det är en "offentlig" lokal. Men vi hade ju bokat den.
    Inte fasiken går man väl in och struttar runt bland andra människors dukade bord, eller går in i köket där dom håller på och förbereder och tar sig ett glas vatten (och bara ställer det på diskbänken och går därifrån) ??
    eller???

    I alla fall så fotade vi klart, jag går bort till lokalen för att hämta brudföljet ca 15 min innan vi ska vigas, så vi ska hinna "gömma oss" lite.

    När vi kommer fram till kyrkan så har det samlats massa åskådare där. Både våra inbjudna + dom andra vi hade sett som strosade runt i vår lokal.
    Våra gäster hade inte gått in, trots att vi hade sagt till innan att vi ville att dom skulle gå in direkt, så vi funderade på varför...
    Svänger runt hörnet och tja där har vi förklaringen.

    Det andra brudparet håller på att fotografera i kyrkporten (den officiella porten alltså, det finns en till där jag och mitt följe ska gå in.
    Nu börjar jag bli förbannad...
    Alltså, varför kan dom inte släppa in mina gäster för?
    Fotografen försöker till och med blocka mig så jag inte får gå förbi och ta min plats utanför kyrkan...

    Sen när vi står och trampar nervöst utanför kyrkan så kommer dom dit och frågar om vi inte kan flytta på oss så att dom kan ta bilder där!?!? Vad i Helvete?
    Nu har jag fått nog. Och säger det högt också.
    Att nej vi kommer inte flytta oss. Dom får vackert vänta på sin tur.
    När vi gått in i kyrkan kommer dom ju att ha ca 30-45 min på sig att fotografera. Varför ska jag kliva åt sidan för? Det här är inte deras tid...

    När vi efter vigseln kommer tillbaka till församlingshemmet / festlokalen, så pratar jag med en av tjejerna som skulle servera (en jobbarkompis till mig) och hon berättade att ett par killar från nästa brudfölje hade satt sig vid våra dukade bord och börjat pilla på vårt festhäfte och skämtat om att "den här festen skulle nog varit roligare att gå på än den dom skulle på"
    Osv...
    Så tjejerna hade inte vågat gå bort till kyrkan och se på vigseln (vilket var meningen att dom skulle gjort).

    Hur respektlösa får man vara?
    Både deras gäster, brudföljet och fotografen kunde ha förstört vår dag.
    Man får info om att det är bröllop kl 15 + 16 + 17 när man bokar lokalen. Så det kan inte ha kommit som någon överraskning.
    Så om man nu vill ta bilder och har mellantiden mellan två andra bröllop... Då får man väl faktiskt masa sig ut en bra stund innan första bröllopet och ta sina bilder.
    Det hade väl inte gjort något om vi fotograferat runt kyrkan samtidigt... Vi hade ju kunnat vara på olika sidor liksom.
    Men att tvinga undan våra gäster och försöka flytta på oss...
    Nej det är inte ok...

    Och det är inte ok att knalla in i en lokal där någon annan håller på att dukar och sätta sig och pilla med deras saker.
    Ok om dom lånat toan bara, och hon som skulle amma... men resten?
    Och hur som helst så frågar man väl först?

    Låt detta bli en tankeställare för er som inte ännu gift er... 

  • Svar på tråden Respektera övriga brudpar...
  • Chicita

    Puffar lite på den här, då jag tycker att det är värt att reflektera över hur man beter sig....
    Min bröllopsdag är ju säkerligen inte bara min. Utan delas av andra. Även kyrkan kan ju delas av flera som sagt. Så man bör tänka efter lite så man inte förstör för någon annan... 

  • Jag han
    kanske inte hör hit, men apropå respekt så var jag på bröllop ganska nyligen. Mina bordsdamer och herrar (satt vid ett runt bord), kunde inte vara tysta när det hölls tal.. Feg som jag är så sa jag ingenting.. Men hörde knappt brudens far hålla sitt tal. Kändes verkligen tragiskt då det var vuxna människor som satt och pratade och fnissade över saker som inte alls hade med denna dag att göra..
    Chicita skrev 2011-09-19 17:25:34 följande:
    Puffar lite på den här, då jag tycker att det är värt att reflektera över hur man beter sig....
    Min bröllopsdag är ju säkerligen inte bara min. Utan delas av andra. Även kyrkan kan ju delas av flera som sagt. Så man bör tänka efter lite så man inte förstör för någon annan...
  • Chicita
    Jag han skrev 2011-09-19 18:23:59 följande:
    kanske inte hör hit, men apropå respekt så var jag på bröllop ganska nyligen. Mina bordsdamer och herrar (satt vid ett runt bord), kunde inte vara tysta när det hölls tal.. Feg som jag är så sa jag ingenting.. Men hörde knappt brudens far hålla sitt tal. Kändes verkligen tragiskt då det var vuxna människor som satt och pratade och fnissade över saker som inte alls hade med denna dag att göra..
    Ja sånt är också klart respektlöst...
  • jenniejummie

    Men HERREGUD!!  Vad är det m folk?? Sååå respektlöst, de borde skämmas!
    (nu lät jag nästan som en gammal tant...=) )

    Skönt att er dag blev bra ändå!

  • MagicBride

    Vi gifte oss utomhus på en (annars) offentlig plats och där kom en gäng pensionärer och satte sig vid ett bord och fika fast vi rullade ut röda mattan som altargång, pyntade fint och skred omkring i bröllopsstass i väntan på gästerna. Vi valde att inte säga något och som tur var hade de hunnit packa ihop fikakorgen när det väl var dags för vigseln

    Det ni gick igenom är däremot inte ok! 


  • Chicita

    Jag startade inte tråden för att ni ska tycka synd om mig... Det är inte det jag är ute efter även om jag uppskattar er omtanke. Solig

    För mig kändes det mest viktigt att dela med mig av detta till blivande brudpar som kanske inte tänker sig för själva annars.
    Ingen av oss har ju rätt att skuffa undan någon annan. Men med lite planering så kan man komma långt och man behöver inte trampa varandra på tårna Glad 

  • queenelin

    Jag tycker faktiskt inte att det är okej att klampa in och låna toaletten elelr amma heller, om lokalen är hyrd. Jag hade inte haft något emot att släppa in en mamma med ett hungrit barn eller låtit någon låna toaletten, men jag hade faktiskt förväntat mig att de frågat om lov först. Det hör till vanligt hyfs!

    Hoppas att resten av er dag var lyckad i alla fall!

  • Ayla

    Nej men dra mig baklänges. Vilka människor det finns...

    Fundarar på om det beror på att "folk" inte tänker längre än vad näsan räcker eller om det beror på stora missar i deras uppfostran (vett och etikett, vad är det). Oavsett så är det inte okej alls.

  • Chicita

    Jag ger den här en puff också.
    Inte för att någon ska tycka synd om oss (som jag skrivit flera gånger. Utan som en reflektion så man kanske planerar sin dag bättre själv om man "delar" plats med någon annan.
    Eller som en "ojdå, ja fullt så illa var det inte för oss" - alltså fortfarande inte att ni ska tycka synd om oss, utan kanske mer få perspektiv på något som gick fel för er Glad 

  • maxmamma

    Chicita, det hör väl till vanligt folkvett att man tycker synd om människor råkar ut för såna här missöden även om det inte var din avsikt att fika efter tycka synd om mig kommentarer.

    Är man männsklig o  har fått en sund uppfostran då känner man med människor som råkar  ut för saker oavsett  om det handlar om knäppa människor som klampar omkring o beter sig åt som de krypt upp ur nån håla i marken eller nått nått annat.

    Jag kan då stå upp o säga att jag blev väldigt ledsen för er skull o tycker ärligt talat synd om er oxå som råkadde ut för detta.

    Och jag kan ju tala om att jag hade inte varit varken snäll eller trevlig om någon gjort så här mot mig o min blivande o våra vänner o familjer.

    Att fråga om man får låna toaletten eller om det är okej att låna en stol en soffa för att amma sitt barn är oxå nått man gör som vuxen med lite vett o ettikett i skallen.

    Jag hade gladeligen lånat ut toan eller låtit nån sitta o amma sitt barn om de hade frågat först.

    Sen att försöka schasa iväg er som nå j-vla strykar hundar är bara så fult gjort. Finns inget som ursäktar ett sånt beteende.

    Snoka i nån annans festhäften o kommentera oavsett åt vilket håll är oxå bara så respektlöst. 

    Hoppas de som gjorde så mot er läser dessa inlägg o skäms som en hund med svansen mellan benen. inte mer än rätt i så fall. 

Svar på tråden Respektera övriga brudpar...