• RedHead

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Blir en 24h kryssning Till min svärfar och hans tjej.
    Men en fin hytt med havsutsikt och en god middag på båten så betalar vi ungf 1000kr per person. Inte så farligt, Dessutom förtjänar de det så mycket som de hjälpt oss med vårat hus!


    Mina servitriser har svarta tights allihopa och tgvå av dem har Vita skjortor, Så ska köpa fyra svarta västar = 400kr och två vita skjortor = 200kr. så betalar sammanlagt 600kr för deras outfits. Sen ska de alla ha sarta skor och det har dom alla.

  • RedHead

    Jag och gubben ska med tatuera oss som morgongåva.


    Vet inte vad vi skall göra för något men inga namn iaf.

  • RedHead

    Hur jag kan hålla mycket på låg bugdet är för att både jag och gubben har så mycket kontakter i släkt och vänkretsen. Mina 4 servitriser är vänner till min lillasyster, de får 500kr var för att de hjälper till, bara där har vi sparat pengar än att hyra för 150kr/h. Mina städar och diskar dagen efter! Sen får vi bygdegården vi ska hyra i fyra dagar för 300kr. Bord, stolar, bestik, glas tallrikar och full utrustat kök och scen finns det! Klippet! Löpare och sånt köper jag på ebay, 50löpare för 300kr. Min granne ska göra all maten! Går på ca 5000kr. (Ska dock bara ha förrätt och Huvudrätt) Tårtan kostar mig under 2000kr, Sångerska och Pianist till kyrkan ger jag sammanlagt 1000kr för. Gubben har redan en ny kostym som han köpte i sommras, min klänning kostar visserligen 6500kr men sen skor kostar 199kr, Flor 300kr. Buketten 1500kr. Häst och vagn 1500kr Alla kort ska jag göra själv, Sammanlagt blir det ca1500kr. Ring till mig kostar 5000kr, Fotograf får vi i bröllopspresent etc.etc Ja, Listan kan göras lååååång! Man får tänka smart och utnyttja det man kan! :D

  • RedHead

    Vi ska med ha både kall och varmbuffé. Gubben är jägare så vi kommer ha mycket vilt på vårat buffëbord. Igår la jag ner Kronhjort och Älg i frysen.

  • RedHead

    Enligt mina beräkningar kommer inte vårt bröllop kosta mer än 30000-35000kr :3 Har vi tur ligger det under 30000kr :P

  • RedHead

    Hjälp och hjälp, det är en på gubben sida som vet om att vi ska gifta oss. och hon ska ta foton under bröllopet, Sen har vi gott kontaktnät som gör att vi får bra erbjudanden. Tex Fotograf innan bröllop och Häst och vagn. Sen så tillhör vi samhällsföreningen i våran by vilket gör att vi får hyra lokal där allt ingår för 300kr i en vecka... Sen Tar vi hjälp av min lillasysters 4 vänner. De går alla musikskola och alla fyra ska servera på festen samt två av dom ska sjunga/spela piano i kyrkan. Därgenom slipper vi betala så mycket för sånt. 500kr per person. 500kr extra för de som sjunger/spelar piano. Sen gör jag det mesta själv. En granne till mig tar 150kr/h för att göra all maten till oss, (Förrätt, huvudrätt och vickning) Vi skippar efterrätt då tårtan är maffig. Tjejen som ska göra tårtan är en privat person. Sen har jag en vän som är utbildad frisör och sminkös.. Så visst får vi hjälp. Men Allt runtomkring gör jag själv, Köpt mycket på rea sen har vi mycket loppisar härkring där jag bor så då passar man på att fynda.


    Släkten får vi ingen hjälp av, Förutom gubbens kusin då FAst hon tar bilder och gör ett album till oss istället som bröllopspresent.. Sen beror det ju på vad man gör av det hela med? Vi kan plocka blommor på ängarna och sen köper/gör vi inget avancerat till dukningarna. De grejerna jag inte har räknat med är Tillexempel Hotell, hundpassning för 2 hundar, städning, Tärnors/servitrisers hämtning och lämning ( bor 7 mil härifrån) Blir ju vad man gör det till helt enkelt. Sen är vi inte mer än 50 personer heller som kommer delta vid fest och vigsel.

  • RedHead

    Nope, vi ska inte ta någon kuvertavgift och inte tänkt på det heller, ( visste faktiskt inte va det va innan jag läste ett inlägg om det för en vecka sen)
    Nejnej, det är bara Roligt att folk frågar.. Lite svårt för att uttrycka mig utan att låta som en bitch ^^
    Bröllopet hade visst det kunnat bli dyrare. Och många säger att "Man gör det bara en gång, då ska ni slå till rejällt". Vi hade klarat oss utan Dealerna utifrån visst hade vi det. Pengar är inget beskymmer, bara det att vi lägger hellre mindre pengar på bröllopet och mer pengar på huset. Vill renovera färdigt så vi kan slå oss till ro och tänka på framtid en framtid med barn :D
    Vi funderade faktiskt i början på att bjuda med ett varsitt vittne till skottland och gifta oss där istället. Men sen ångra vi oss när vi kom på att båda släkterna hade blivit griniga om de inte fick gå på något bröllop.
    Sen är det ju egentligen bara ett byte av ringar och ett skrivet papper. Och visst, man hoppas ju att det är den enda gången man behöver gifta sig. Men vi gillar det simpelt. Inte en massa girlanger och presentaskar till var och en som kommer eller ett dansband som bara kan några enstaka låtar. Vi kör på Spotify med massvis av kärlekslåtar, Alla får istället en varsin Midsommarkrans, Handgjorda av mig, mina tärnor och de fyra servitriserna, (midsommarbröllop). Förrätten blir 3 sorters av Snittar, huvudrätten blir en varm och kallbuffe, typ sill och potatis med mera. Sen Blire varmkorv till vickningen. Spriten kör vi till tyskland och köper, Ring har vi inte riktigt valt ut ännu. Klänningen är det som kostat mest just nu. den ligger på 6500kr.

    Ursäkta det långa inlägget xD

  • RedHead
    Nudax skrev 2011-10-30 07:59:47 följande:
    Då blandade jag helt ihop dig med någon annan =P I övrigt håller jag med dig, vi resonerar likadant - den är bara en dag, vore helt galet att lägga mängder med pengar på det. Sen är vi heller inte så mycket för allt det där krimskramset som "favours" etc, känns så amerikanskt. Vi kommer också köra på spotify, ska se till att skaffa premium innan dess bara så att man slipper reklamen ;D Vi har kört budgetvarianter på i stort sett allt - ska ha både vigsel och fest i min barndomsträdgård med egenplockade blommor etc - utom ett par saker som dragit iväg. Min klänning kostade 4700kr, vi kommer boka stort partytält (eftersom vi inte vill vara beroende av vädret) inkl golv, stolar och bord + att de sätter upp o tar ned det = 7000kr och så nu funderar vi alltså på catering, vilket ju drar iväg i pris. I sådana fall hamnar vi strax över 40.000 när vi från början hade hamnat på högst 36. Angående spotify och kärlekslåtar (vi kör också på det) har du sett den toppentråden där folk länkat till sina spotifylistor?! Blev galet lycklig då jag fann den =P Man kanske inte vill ha alla samma men det underlättade massor att kunna plocka ur färdiga kärlekslistor =)

    Vi ville första ha festen under tält på tomten med, Men då kom jag på, vart ska alla gäster parkera? De kan ju inte stå längs vägarna för då stoppar det trafiken (bor ute i skogen där vögarna inte är större än för en lastbil att täcka) Och våran parkering räcker bara till 4 bilar (en i garage)


    Ja det va det smartaste jag gjort är att köpa spotify, dock blev jag lite ledsen när spotify ville synkronisera ALLA låtarna först innan du kunde spela dom offline. Men nu är alla låtarna synkade och jag har fått ihop ungf 9h musik. Ska trycka i lite mer en dag när jag orkar vänta på att det ska synkas varje låt först haha xD Men Jag fick insperation av den tråden också! :D


    Vilket datum gifter ni er ?

  • RedHead
    Dolly P skrev 2011-10-30 08:59:08 följande:
    Kan du inte länka till den sportify tråden? Skrattande Vi ska också köra på sportify istället för att ett band.
    Skriv Spotify i Söklänken högst upp på mitten av sidan och byt från Artiklar till Forum
  • RedHead
    Nudax skrev 2011-10-30 12:12:07 följande:
    Så långt har jag inte ens tänkt =P Min barndomsträdgård ligger också i skogen, utan grannar och rätt smala skogsvägar. Dock finns det ganska bra om plats att parkera på så tror ändå inte att det blir några problem =)

    Vad bra att du sa det där om at den synkroniserar, hur lång tid tar det då? Jag har ju också tänkt köra offline såklart. Kommer att ha två olika listor, en som körs vid middag på lite svagare ljud och en som är senare på kvällen till festen. Vi gifter oss först till sommaren 28 juli dock =) Ni då?

    Min synkade 200låtar på 2 dagar. (beror väl mkt på hur bra täckning man har)


    Jag tänkte på det, kan man ha spotify igång på svagare volym under middagen? Tycker annars blir det ju väldigt tyst?:P


    22 Juni, Midsommarafton, Gifter vi oss.
    Ska ni skicka ut save the date kort?

  • RedHead

    Jag ska skicka ut Save the dates men det är bara för vi gifter oss på midsommarafton. tyckte det verkade bra då folk ha ganska lätt för att snabbt boka upp sig på högtider. Men ska skicka ut dom runt nyår sen så ska jag skicka inbjudningarna i mitten av april.


     


    Vi kommer med bli ca 50 pers + - 0. Gubben ahr ganska stor släkt så flest gösterär nog från hans sida, sen är bekanta nästmest och min släkt är inte stor, ca 10 pers som är bjudna.:P

  • RedHead
    Hanna05 skrev 2011-10-31 11:38:30 följande:
    Varför inte bara skicka ut inbjudningarna redan vid nyår istället? Slipper det bli dubbelutskick!

    Håller med Imke. Vill inte skicka ut inbjudningarna för tidigt då kanske folk glömmer bort när det väl är... Man vill ju inte ringa och påminna folk, sen kostade save the date korten 65 kronor och sen inbjudningarna kostar inte mer än 100kr ca.


    Så blir inte så farligt dyrt.

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)