• Nudax

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    123ost skrev 2011-10-14 16:10:37 följande:
    Men snälla tjejer! Jag trodde ni hade löst det här "problemet" nu? Låt det vara nu så vi andra som inte vill läsa tjafs får fortsätta läsa och se bilder här i tråden som har med budget att göra.

    OM det nu skulle vara någon som stör sig mycket på ett inlägg, anmäl! Varsågoda att anmäla inläggen och då är det redaktionen som tar ett beslut sen om inlägget hör till tråden eller ej. Glad
    Förstår inte riktigt din citering av mitt inlägg i förhållande till det du skrev? Jag har inte tyckt att nått inlägg inte hör hemma här, tvärt om ju =P Håller med dig, tycker vi kan lämna tjaffset bakom och fortsätta tipsa varndra om budget, inklusive bildtips.
  • Nudax

    Appropå det här med budget: Hur gör de av er som måste köpa in porslin till festen? Vi ska tyvärr inte vara i någon bygdegård eller liknande utan ha festen på en stor tomt med ett stort partytält. Vi måste därför skaffa porsling, bestick, glas etc själva ... till runt 60 gäster! Själv tänker jag att IKEA är det billigaste alternativet (om man vill ha allt enhetligt)... men finns det någon klok själ där ute som har nått billigare tips?

  • Nudax
    PimPim83 skrev 2011-10-14 16:26:57 följande:
    Köpa på loppis kanske? Om det inte finns likadant till alla 60 kanske man kan mixa och matcha lite.
    Hmm jo men vi skulle gärna vilja att allt var enhetligt och samma... Fast det är klart, man skulle ju ex. kunna hålla sig till vitt porslin och sen att det inte gör nått att det är lite olika =)
  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-14 16:55:26 följande:
    Man kan hyra porslin och bestick annars.
    hmmm... det kanske vore något... beror ju på hur mycket billigare det är än att köpa. Om man ska hyra vill man ju att man tjänar på det i förhållande till att köpa och sen sälja. Ska kolla upp det =) (om du har koll på priser får du dock gärna skriva det såklart)
  • Nudax
    knyttan skrev 2011-10-14 18:08:14 följande:
    Om man har catering så kan man oftast via dem även hyra porslin, dukar, ljusstakar och allt annat möjligt som kanske behövs. Vi är i samma sits, men vi har hittat en cateringfirma som hyr ut hela kuvert (tallrik+bestik+glas) för 15 kr/pers tror jag det var. Man kan inte hitta billigare att köpa ens på loppis tror jag... Och att försöka hitta 60 "neutrala" vita tallrikar på loppis, det kommer att ta dig ganska lång tid... Jag är van loppisräv så jag vet vad man kan hitta och inte  Glad

    Men om man vill ha lite "missmatch" bohemchickt bröllop så kan man säkert få ihop porslin o bestick på några loppisrundor. Men man får som sagt inte vara så kräsen då.
    hehe precis... hmm jo vi vet inte hur vi ska göra med catering heller dock =S Det blir så dyrt, vi har funderingar på att göra egen bufé men då förlorar vi ju möjligheten att kunna köpa med porslin så som du beskriver... värt att fundera kring... vad kostar er catering då?
  • Nudax
    Brudiframtiden skrev 2011-10-14 18:41:23 följande:
    Stör inte mig heller med bilder! Konstigt att ett inlägg som det absolut inte är något fel på tas bort. Det var väl max 2-3 stycken som inte gillade klänningsbilder, ingen annan har brytt sig. Kan man lägga in bilder på pyssel så kan man väl lägga in exempel på billiga klänningar etc...fattar faktiskt inte skillnaden.

    Jag letar förslag på billigt grej att dekorera med i mörklila..lutar åt ett bröllop i september och då kan väl mörklila/aubergine ihop med typ grönt och vitt eller silver passa?
    Tycker också det var väldigt konstigt att de plockade bort det då det inte bröt mot några som helst regler...och precis som du säger var det 2-3 pers som störde sig på det medan resten tyckte det var rätt/ok.

    De färger du beskriver låter jättesnygga ihop! Hmmm kanske en löpare kan vara lila/aubergine och duken/porslinet vitt? I september kan man dekorera med ormbunkar i buketterna, så blir det lite sensommar/höst i det? Vi har också färgerna vitt, silver och grönt - men inte lila. 
  • Nudax
    annapanna88 skrev 2011-10-14 20:56:34 följande:
    Vi ska hyra av en cateringfirma. De tar 3 kronor per del (altså för varje tallrik, glas osv.) och vi räknar på ca 3000kr till 60 pers. Och då har vi även räknat in extra glas till drinkar efter middagen.
    De lämnar även porslinet i lokalen, hämtar det dagen efter och diskar det åt oss :)
    Det är ett bra pris =) Men egentligen inte billigare än det vi sett på IKEA. På IKEA kan vi köpa tallrikar (både till middag och dessert), glas (både dricks och vin) och bestick för runt 2000kr för 50 gäster, och då är ju det vårt sen att sälja igen om vi vill. MEN nu ska vi ev vara 60 gäster så då blir det ju lite dyrare såklart, men borde ändå bli under 3000kr då. Men det är klart, om vi bestämmer oss för att ta catering kan det ju vara värt... vi måste fundera på det där tror jag =S Tur det är ett tag kvar, känner man ibland =P
  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-15 09:40:44 följande:

    Jag hjälpte en kompis att servera på hennes dotters student, och allt vi behövde göra var egentligen att skrapa av tallrikarna och ställa dem i backar och slänga besticken i små plastlådor. Då hade hon hemlagad buffé och det funkade supersmidigt faktiskt. Jag hade nog tyckt att det var värt den kostnaden för att slippa ta hand om porslinet sen. Jag vet inte om det är lätt/svårt att sälja grejerna sen, men jag gissar att man får ha lite tur där.


    Jo precis... det blir ju lite jobb att sälja, förmodligen kommer vi inte orka det sen i alla fall =P Men om det blir billigare för oss att köpa gör vi nog det, sen kan man spara en del av det till kommande stora fester såsom 40, 50års fester etc.

    Men om jag förstår dig rätt hade de alltså hyrt porslin men gjort egen buffé? Det vore ju en gyllene medelväg för oss! Vi lutar mot att göra egen buffé eftersom det blir så mycket billigare, men om man då ändå kan hyra in kanske eprsonal och porslin från nått ställe vore det ju toppen!
  • Nudax
    knyttan skrev 2011-10-15 11:47:08 följande:
    "hehe precis... hmm jo vi vet inte hur vi ska göra med catering heller dock =S Det blir så dyrt, vi har funderingar på att göra egen bufé men då förlorar vi ju möjligheten att kunna köpa med porslin så som du beskriver... värt att fundera kring... vad kostar er catering då?"

    @ Nudax: Vi har inte bestämt oss 100% än, men den catering som vi kollat mest på har buffé för mellan 150-250 kr per person, en grej som vi funderade på var att ta den billigaste varianten som är väldigt enkel, typ potatisgratäng, en sallad, kycklingklubbor o bröd och något mer, och ha den som en bas att utgå ifrån, men sedan lägga till lite lyxigare grejer, till exempel så kan vi ev få renstek till bra pris av släktingar etc....
    Jag vet inte om vi skulle kunna tjäna så mycket på det dock, jag tänker mest på det praktiska där. Vi har varken tid eller möjlighet att stå och laga mat i flera dagar innan bröllopet, så att göra en hel buffé är inget altenativ för oss, tyvärr.
    Låter mycket som i de banor vi funderar. Tycker också det blir så himla dyrt med catering så vi hade väl i så fall tänkt ta ett av de billigare alternativen. Men då är det ju jättesmart att som du tänker lägga till lite saker själv till buffén... tåls att tänka på!

    Om vi väljer att göra allt själv har vi tänkt kallrättsbuffé, så då kan man göra mycket i förväg och frysa in och sen bara färska sallader etc dagen innan. Men det är ju som du säger, nu kanske man tycker det låter rimligt men då man väl står där dagen innan kanske man är sjukt stressad över allt annat... nå får fundera vidare. N'är är ert brölloP?
  • Nudax
    knyttan skrev 2011-10-15 18:46:20 följande:
    Vi gifter oss 7/7 -12. Problemet är att vi ska gifta oss i den staden där mina föräldrar bor, 30 mil fån där vi bor... både de och vi bor i små lägenheter med ännu mindre kök, och inte så jätte mycket förvaringsutrymmen (frys etc). Det är ju helt klart en annan grej om man bor i hus eller har möjligheter att liksom "bunkra upp".
    Jag älskar annars att laga mat och fixa stora fester, men jag har helt enkelt fått inse de praktiska begränsningarna i detta fallet Gråter Det som vi funderar på att lägga till blir isf lite kallskuret, några olika sallader och kanske några enkla snittar till fördrinken. Satt och funderade på att göra tårtan själv, men det kommer nog inte gå det heller...

    Sen så får man ju lite se det som att det man kanske "sparar" på att ta billiga alternativ, det får man ju ofta "betala igen" med sitt eget arbete. Så jag tänker lite som så att det kanske är bättre att betala lite mer för att inte behöva vara helt sönderstressad på Dagen D!

    När gifter ni er?
    Låter som om vi har flera likheter =P Vi gifter oss 28/7 - 12 och ska inte heller gifta oss i vår hemstad. Vi ska faktiskt gifta oss 80 mil från vår hemstad då jag bor på ny ort men mestadelen av min släkt (som är större än hans) bor 80 mil bort (allt inom Sverige)... så vi har också svårt att bunka upp i förväg, kommer mer att bli om vi åker dit ett par dagar innan som vi kan börja förbereda, men inte veckor innan tyvärr.

    Du har nog rätt angående det med tid vs pengar... vi har skickat lite offertförfrågningar nu till olika cateringfirmor omkring där vi ska gifta oss och när vi får tillbaka förslagen får vi fundera om vi har råd/känner det är värt mot tiden vi annars måste lägga ner dagarna innan.
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)