• Just Me

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    fasit skrev 2012-01-21 10:06:18 följande:
    Jag antar att ni ändå kommer ha folk som hjälper till i köket. Vad ska ni ge dem som tack? betalning?gåva?Vi kommer ha en ansvarig, 2 andra vuxna och sen 3-4 vänner till mig, men jag vet inte hur mycket vi ska ge dem upptäckte jag nu när ja skulle fylla i lite fler poster i budgeten.
    Jaaaadu, det där är ju oxå klurigt! Ev får vi hjälp i köket utav familjebekanta, så där vet jag inte alls vad det kommer gå på. Ryktena säger att det kan "räcka med" att de får joina festen sen.... Men ngt litet vill man ju ändå ge (gåva), de ska ju stå i köket heeeela dan! 

    Sen ska vi ha ett 3-4 bekanta som hjälper till  med servering etc. Men jag tycker det är svårt! En del (snåljåpar) kommer med bud  som "Men äh det räcker ju med 150 spänn!" och andra drar till med tusentals kronor, så jag vet inte. Dem tjejerna får ju betalt. Men vet inte alls hur mycket! Jag tycker det är svårt! 
  • Just Me
    Cattis77 skrev 2012-01-22 21:27:02 följande:
    Fast jag tror inte att de tycker det är en "ära" att få jobba på min fest, de vill såklart ha betalt för det jobb de lägger ner, så jag tror ändå att det är ganska normalt att få 150 kr i timmen (förutsatt att de jobbar minst 8 timmar, och det tror jag de kommer att göra, om inte mer). Om jag ger dem 500 kr så blir det inte mer än 60 kr i timmen, och mer än så ska de ha anser jag. Jag hade inte själv jobbat för den summan en Lördagkväll :) Fast jag kanske är helt ute o cyklar...vad vet jag. Känns bra att ni tycker att det verkar mycket, för då vet jag att jag inte är snål i alla fall!! :D
    Ja, 60kr/timmen hade varit VÄLDIGT snålt, så tycker inte att du är ute och cyklar  
    Oavsett om det är en ära eller inte att jobba på ngns bröllop, så får ju inte den sk personalen fara därifrån m känslan av att de blivit utnyttjade.
    Vi klurar själva på vad vi ska ge t våran "personal" och jag vet hur svårt det är Obestämd 
    Men jag tror att vi kommer fram till en bra lösning till slut.
    Dessa tjejer som vi ska ha, har jobbat på en del bröllop innan så jag ska fråga dem paren vad de gav. Sedan får vi ju själva komma fram till en passande summa. 
    De i köket ska jag prata med osv.  
    Har en vän vars kökspersonal ska ha 450kr/timmen, så 150kr/timmen är ju verkligen inte farligt...  
  • Just Me
    Hanna05 - jättefinklänning!Var du t Piteå o prova?  

    Vi funderar på att  planera om hela bröllopet!! Liksom....börja om från början! Känns faktiskt rätt motiverande och kul. Tror fler saker faller på plats på detta sättet!  
  • Just Me
    Hanna05 skrev 2012-02-11 17:53:16 följande:
    Nej skellefteå :)) 
    Nämen finns det däroxå?? Min svägerska bor ju där..... hm...
    Finns det ngn hemsida?? 
  • Just Me
    Amanda547 skrev 2012-03-11 20:55:25 följande:
    jo jag vet men då vi bor i hyres lägenhet och med gemensam tvättstuga så vet ja ju inte om ja vågar använda färgpulver i dessa maskiner.. Är de lätt att  få ren maskin efter?
    När jag tvättat med färg, har jag kört första maskinen m färg, sedan en maskin tom, sedan en maskin m ett gammalt lakan i eller ngt, ngt vitt iaf så ser du ju om det finns färg kvar i maskinen. När jag färgat plagg svarta, har jag först färgat, sedan kört en maskin m svarta kläder som alltså inte gör något om de blir lite svartare Och sedan m ett vitt lakan/tyg för att kontrollera  
    Det står även på paketen hur du ska gå tillväga efter att du tvättat med färg, brukar stå utanpå paketet så du kan läsa det redan i affären  
  • Just Me
    CorneliaApplehoff skrev 2012-03-12 19:51:44 följande:
    Hej alla!

    Vill tacka för den exelenta tråd och den har hjälpt i mycket.
    Gifte mig i lördags och räknade på vår totala summa inför bröllopet.

    Den hamnade på ganska precis 18000 faktiskt och då är allt betalt av oss utom klänningen som jag fick av min styvfar (tradition i USA är ofta att brudens far betalar så ..)

    Vi fick det precis som vi ville ha det och alla var extremt nöjda.

    Gjorde allt själv och det blev verkligen kanon!

    Hoppas era bröllop blir lika fantastiska.
    Vad roligt att höra...och Grattis!  

    Får man vara nyfiken? Hur många gäster hade ni? Vad gjorde ni själva? Har du några bra tips och ge oss som fortfarande irrar runt i bröllopsdjungeln?  
  • Just Me
    Tinzi skrev 2012-03-15 16:07:28 följande:
    jag har just bokat städfirma :) vill kunna slippa tänka på det på kvällen och sen kunna sova ut dagen efter. En sak som vi tycker får kosta trots vår kassa ekonomi. Vi bet. ju efter vigseln ändå m. faktura.
    Vad får du pröjsa för det? Om man får fråga  
  • Just Me
    Charlie13 skrev 2012-04-02 23:24:19 följande:


    den här ska nog mina tärnor ha, ena vill ha lång och ena vill ha kort och det finns en kortare modell i samma färg så det är ju tur! :) den längre kostar 499 kr och den kortare 399 kr på halens!
    Jättefin!!  Synd att den inte fanns i våra temafärger bara  
    Du & Jag 23/3-2013
  • Just Me
    operfekt skrev 2012-04-10 14:40:54 följande:
    Åh, den såg riktigt snygg ut! Jag älskar grå kostymer, men sambon gillar det inte,
    fast han höll med om att denna var snygg dock.. Fanns den i svart också?
    Jag ska till gekås om en vecka, när sambon är i Kanada.
    (något måste man sysselsätta sig med när man är gräsänka)
    Men vet inte om jag vågar köpa något utan att han kan testa..

    Du som har varit där nyss, har du koll på hur lång bytestid de har?
    "ÖPPET KÖP I 30 DAGAR
    Vi på Gekås Ullared har alltid öppet köp och bytesrätt i 30 dagar. Det innebär att du har möjlighet att få pengarna tillbaka. Man skall då ha med sig kvitto och varan i obruten förpackning. "

    Kopierat från : 
    http://www.gekas.se/byten-a-returer
    där finns mer info oxå, kolla där  
    Du & Jag 23/3-2013
  • Just Me
    TBA skrev 2012-04-11 17:39:36 följande:
    Nu har jag fått hem 100 st organzapåsar i vitt och silver som jag tänkte fylla med hjärtformad choklad - till gästerna.. De kostade bara 55 kr med fri frakt på ebay så jag kan verkligen tipsa om att handla därifrån!! Det tog kanske 2-3 veckor, men de är superfina och det är det värt!!! Fick hem de i brevlådan idag :D
    Var har du köpt chokladen?
    Du & Jag 23/3-2013
  • Just Me
    drömmer skrev 2012-04-17 19:57:04 följande:
    Cool färg !!

    Vi provbakade också i helgen, fast jag täcker med sugarpaste. Innehåll i tårtan är nu klar. Det blir 4 bottnar, två i choklad och två ljusa och vaniljmousse, chokladmousse och färska hallon som innehåll....
    Är dock osäker på om sugarpaste går att frysa utan att det spricker eller svettas när det tinar så jag får nog vackert slita innan bröllopet . Kommer göra egen ställning (eller ja sambon ) och sen göra 4st enkeltårtor med vit sugarpaste och dekorationer. Huu jag hoppas jag hinner allt !!
    Jag har läst att det går bra o frysa, det ska tina i kylskåp bara, det är det viktiga! Ska se om jag hittar länken så postar jag den här!  

    Hittade en på en gång: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.se/2011/02/min-man-fyllde-ar-forra-veckan-och-aven.html 

    Har själv tänkt prova det där med att frysa tårta!  

     
    Du & Jag 23/3-2013
  • Just Me

    Vi kör ox¨med alkoholfritt till välkomstdrinken. Av ekonomiska skäl men också för att  vi vill att folk håller sig nyktra tills själva festen börjar. Blir nog med dricka sen ändå  


    Du & Jag 23/3-2013
  • Just Me
    Brudiframtiden skrev 2012-07-03 06:16:49 följande:


    Där kom bilden med....Nån som har ett bra recept?
    Vilken underbar bukett!! 
    Du & Jag 23/3-2013
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)