Inlägg från: trolldocka |Visa alla inlägg
  • trolldocka

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Cathelica skrev 2013-02-04 17:48:04 följande:
    Grovbudsjett:
    Brudklädning, slöyasko, ect: besälld från USA     1500kr
    Blommer: En kompis som er dekoratör fixar; 600kr
    Lokal: inkl städning ect                                        2000kr
    Bil: Mammas pojkvän har                                    0kr
    Tårtor vanliga : vänner bakar                               0kr
    Dekor(ljus, band, ect)                                           350kr
    Bordkort; scrapper egna                                       100kr
    Inbjudningar: inkl porto                                         420kr
    Fotgraf:                                                                     1000kr
    Alkohol:Danmark på semester til sommaren;) 2000kr
    Läsk/jucie/vatten                                                     300kr
    Mat(bruchetta, lassange, pannacotta + snacks) 5000kr              
    Ringer:                                                                        500kr
    Bröllopstårta                                                               ?

    Vad har jag glömd? :)

     
    mannens kläder ser inte ut att vara inkluderat i budgeten, fast han kanske redan har, alternativt lånar? 

    i övrigt är jag sjukt imponerad över att ni har lyckats få det så billigt, blommor för 600, fotograf för 1000??. är det en kompis som hjälper till eller hur har ni tänkt? 
  • trolldocka
    Tror inte att jag har glömt något nu. Påminn mig gärna!
    tycker du verkar ha stenkoll på din ekonomi :) tänkte bara påpeka att en servitris på 75 personer kanske är att räkna lite lågt, skulle förmodligen ha minst två, troligtvis tre servitriser, speciellt om de är otränade :). 

    plus att jag inte kan se någonting om en fotograf här? kör ni utan eller missade du skriva ner den?
  • trolldocka
    Junibrud2014 skrev 2013-08-30 09:11:51 följande:
    Måste man ha serveringspersonal? Vi hade inte tänkt att ha det, det enda som ska serveras är smörgåstårtor som redan är klara (och eventuellt sallad från samma catering), sedan ska jag göra efterrätten i portionsburkar som bara är att ta ut ur kylskåpet (vilket våra föräldrar klarar av att göra på några minuter), tårtan kommer även den att vara klar att bara ställa fram. Och dryckerna ska vi ha framme så gästerna själva kan ta för sig
    klart man inte _måste_ ha serveringspersonal, men någon måste ju hur man än vänder och vrider på det se till att maten förflyttas från kylen till borden oavsätt om det är sittande trerätters eller smörgåstårtor och efterrätt :), sen vem man ber om hjälp för att fixa denna syssla (om man inte vill göra det själv), tja det är ju upp den en själv, om dina föräldrar vill hjälpa dig, toppen! 

    Eftersom jag vill ha sittandes middag med mellan 40-50 gäster (väldigt svårt att veta om vi ens blir så många, en del har lååångt att åka) så funderar jag i nuläget på att ha två-tre servitörer som också hjälper till med diskningen och sedan får gå hem....

     
  • trolldocka

    hallonpannacotta lät förresten gudomligt gott! tror det är min favoritdessert :) har dock aldrig vågat mig på att försöka koka egen, verkar väldigt krångligt med gelatin och allt:D
     

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)