Inlägg från: Lillis82 |Visa alla inlägg
  • Lillis82

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hej på er, har följt den här tråden ett tag då jag VÄLDIGT gärna vill komma ner i en budget på under 40 000kr. Och måste bara fråga er som gör maten själva. Hur har ni planerat det? gör ni maten flera dagar innan? Serverar ni sen eller har ni buffé, vad lagar ni för mat?

    Jag vill ju helt inte behöva tänka på något dagarna före och under bröllopet (är ett kontrollfreak så lycka till med det) men skulle vilja veta hur ni löst matfrågan på ett bra sätt. Vem som fixar det under dagen osv.. hoppas jag fick fram min fråga och att någon kan ha ett svar till mig som kan underlätta min planering och budgetering.

    Ha en bra kväll!!
     

  • Lillis82

    Tänkte bidra med ett litet tips, vet inte om någon annan redan bidragit med det men skit samma ;) Jag skall göra egna blockljus till bröllopsfesten. Jag har fördelen att jobba på ett ställe som har hur mycket ljus som helst så alla stumpar samlas in till mig och sen köper jag paraffin och vekar bara så stöper jag ljusen i gamla mjölk förpackningar( tar självklart bort mjökförpacningarna när ljusnaden stelnat) super bra och mycket billigare än att köpa blockljus!!! Finns Pennor man kan skriva påskjuten med om man vill göra mönster eller liknande :)

  • Lillis82

    Tips!! 

    Jag var på Ullared innan jul nu och såg de här "diamanterna". Jag har sett att många säljer såna här på torget men tänkte tipsa om att köpa dem där då man får ett 3-pack för 15kr storleken är ca 4 cm i diameter. De såg riktigt fina ut!!



     
  • Lillis82
    Styrka skrev 2011-12-27 23:26:22 följande:
    Va?! vi var oxå där innan jul och vi letade verkligen, men vi hittade inget sånt här! Var hade de gömt dessa skönheter? vilken avdelning? funderar på att åka tillbaka...
    Jag har för mig att de fanns strax innan kassorna, vid julsakerna ungefär.. men kan ha varit vid lamporna också.. Men definitivt någonstans i närheten av kassorna.. 

    synd att du missade det när du va där!! 
  • Lillis82

    Ikea har rea och såg att de sålde REKTANGEL vas för 5kr på IKEA Bäckebol, kan vara någor för alla oss som skall ha rött som tema och som bor i Göteborg.. 


  • Lillis82

    Vi gjorde våra inbjudningar själva



    istället för att köpa för att dra ner lite på kostnaderna. Nu går de på ca 6kr styck istället för 19kr styck som calligraphen skulle haft .. Är himla nöjd med dem..
  • Lillis82

    Ett litet tips:

    Om ni skall beställa blommor till bröllopet, (jag skall exempelvis endast ha röda rosor) kolla med andra brudar i samma område som skall gifta sig samtidigt om ni inte skall sambeställa. Då kan nu få ner priserna till halva priset.

    Frågade en blombutik här i Göteborg vad de skulle ta för rosor i augusti och då sade hon först mellan 20-35kr. Då frågade jag om jag beställer mellan 150-250 st går det att få ner priset?!

    Då fick jag dem för mellan 10-15kr! Sen sade hon även att hon kunde beställa 10-pack och då blir det ännu billigare..

    Jag skall ha rosor som jag skall binda ihop 3 st små och ha i små vaser så behöver ganska många. . .

    ett litet tips bara.. Glad 

  • Lillis82
    Hanna05 skrev 2012-02-20 19:34:40 följande:
    Vet ni vart man kan hitta vita korgar??
    Jysk hade för ett par veckor sedan jätte söta små vita korgar i olika storlekar. Vet inte vad de kostade men har för mig att de inte var så dyra.. 
  • Lillis82
    Pertinax skrev 2012-03-02 11:47:06 följande:
    Någon här som brukar hänga på ebay-tråden och kan länka den åt mig? Hittar den inte :(
    Eller så kanske det är någon här som köpt en "röda mattan" tidigare och kan tipsa om en bra och billig säljare?
    Celebrations har en röd matta som fungerar om man inte är jättepetig.. den är lite tunnare dock.. bifogar en bild från en fest jag fixade med sån matta.. Dock var det en supersuccé ingen som ens tänkte på att den var tunn.. ser bättre ut i verkligheten.. Är det en och samma färg på golvet så syns det ju inte igenom på samma sätt... 


     
  • Lillis82
    Pertinax skrev 2012-03-02 21:16:33 följande:
    Ska gifta mig utomhus... Tror du den håller för det? På gräs.
    Nej är nog mitt svar då... tror den kommer gå sönder när det är mjukt underlag och klackar som går på den.. då är det nog bättre att köpa en "riktig" matta på bauhaus eller likande de på bilden...

  • Lillis82
    Pertinax skrev 2012-03-03 18:23:22 följande:
    Jag ska vara barfota. Tror du ändå den går sönder...? Tänker att jag kunde köpa den långa och vika den dubbel kanske.
    Jag skulle kunna kolla om vi har någon bit av mattan kvar så kan jag skicka till dig så kan du testa Glad

    Jag kan inte kolla förrän på måndag då den i så fall ligger på min m2bs jobb.. men jag återkommer om det skulle vara intressant.. 
  • Lillis82
    Pertinax skrev 2012-03-03 18:26:29 följande:
    Var ju iofs billigt med sån matta från bauhaus. Har du sett den i verkligheten?
    Inga problem.. självklart man hjälper till om man kan!!

    Jag har inte sett bauhaus matta men det är den som är på bilden.. så den ser ju lite stabilare ut.. 
     
  • Lillis82
    EmilyMattias skrev 2012-04-06 23:36:22 följande:
    Hej igen på er!

    Här går det ganska sakta framåt i planeringen men lite har vi fixat iaf=)
    Inbjudningskorten har skickats ut med sista svarsdatum 30e april, så snart vet vi hur många som kommer!
    Vi gifter oss inte förrens 4e augusti i år så vi har gott om tid. Vi ville vara ute i god tid eftersom vi gifter oss mitt i semestern plus att vi ville veta i tid hur många som kommer så att man lättare har koll på budgeten.

    Vi bor också i Göteborg så bara hojta till om någon vill byta tjänster=)

    Det som är klart för oss är:

    Inbjudningskorten: 1000kr för 35st kort, 35 kuvert samt 35 st informationsblad. En kompis som gör sånt och ställde upp med handgjorda superfina kort! Hon är även med under förberedelserna, en timme innan vigseln och en stund efter för att få kort på gästerna.

    Fotograf: 2000kr inkl 15 färdigredigerade bilder samt alla original på skiva. Samt provfotografering som sker nu den 14e april.

    Smink: vän till fotografen som pluggar till makeup artist. 500kr inkl  provsminkning.

    DJ: ev då vi inte skrivit kontrakt än, men 4h speltid, musikanläggning, ljus, riggning innan festen och fotografering  under de 4h spelande. 2700kr.

    Sång och komp av gitarr under vigseln: 500kr var. Via en kontakt på Facebook.

    Hår: ca 1000kr inkl klipp, löshår samt insättning av löshår. En gammal arbetskollega till mig som nu har en egen salong.

    Dekorationer till bröllopslokalen: Storhandlade och fyndade på Ikea för ett tag sen. 20st ljus i glashållare med lång brinntid. 6par tunna vita gardiner. 200 värmeljus. 15st små vaser för rosor till borden. Ljushållare får jag låna 200st gratis av en kompis. Totalt 300kr för allt!

    Såpbubblor till efter vigseln: 150kr för 60st på Ebay.

    Sen har mina föräldrar berättat att de kommer att sponsra oss med lite pengar men vi vet inte hur mkt så vi får väl se vart budgeten slutar till slut. För oss är det iaf 40000!

    Vi kommer fråga runt bland bekanta om någon vill ställa upp och servera och ta hand om den delen under festen. I gengäld får de 500kr, mat och får festa med oss när det är färdigt i köket. Hoppas på att hitta 4st som vill ställa upp=)

    Tycker ni ska fortsätta hålla den här tråden vid liv, den är guld värd! 
    är fotografen från göteborg? letar en fotograf om vår vän backar ur... har han/hon någon hemsida?
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)