• moonias

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Har precis skickat iväg en beställning till Landybridal (kinasida) på en måttsydd klänning och lite annat. Kan tipsa om att de fram till alla hjärtans dag har 20% rabatt på allt på hemsidan!
    Jag beställde klänning med några ändringar (längre släp och möjlighet att fästa upp släpet efter vigseln), underkjol, slöja efter min egen design samt en liten tygpåse i samma tyg som klänningen, alltihopa, med frakt, gick på 3202kr :).

    Vi kör på buffé med mat  från City Gross där min tärna jobbar :). Tårta har vi tänkt beställa en liten tårta och sen själva baka och dekorera cupcakes att sätta runt omkring.

    Vill dock även ha någon form av förrätt, vet dock inte riktigt vad, någon som har nån idé? Det får inte vara för dyrt, gå att göra själv och inte vara för jobbigt att tillaga ;). Optimalt skulle vara om man även kan laga det eller iallafall förbereda till nästan klart i förväg. 

  • moonias
    BlomAnna skrev 2012-02-10 20:50:57 följande:
    Soppa är en sjukt bra och billig förrätt. Dock krävs det ju att någon värmer den och serverar den och gifter ni er på sommaren kanske det inte är så kul... Men man kan ju även ha kall soppa typ gazpacho.
    Har funderat på soppa men om vi ska använda köket, annat än för uppläggning, i lokalen där vi ska vara så tillkommer det en avgift på 500kr och det känns lite väl för att värma en soppa :(. Så va soppan plötsligt inte så billig längre... Ska dock höra med dem igen, det känns ju lite orimligt om vi ska betala så mycket för att använda en kokplatta ett kort tag... 
    Har annars tankarna på något kallt, bröllopet är den 14 juli så det är ju mitt i sommaren... 
  • moonias
    annapanna88 skrev 2012-02-10 22:20:17 följande:
    Finns ju många goda kalla soppor också :) Och en massa annat som serveras kallt, typ toast skagen, eller något liknande...
    Vi ska ha pepparrotscheescake, det låter lite konstigt men är jättegott! Det enda man behöver göra samma dag är att skära upp bitar och lägga på lite kallrökt lax :)
    Nån form av cheesecake va ju en bra idé! Ska googla lite på vad man kan göra för nån... Pepparrot är jag inte så hemskt förtjust i...
  • moonias

    Har provbakat lite i helgen. Första tanken var att ha cupcakestårta med en riktig tårta att skära i överst men provtårtan jag gjorde blev så god och cool att jag tycker att det är synd om ingen annan från smaka den. Så nu ska jag försöka mig på att baka en våningstårta själv(!) Tårtan är endast ett prov på fyllning samt tårtbottnar, sen spacklade jag den bara med grön frosting... Frös in halva för att se hur den blir när den tinar...
    Lite bilder på helgens testbak...




     
  • moonias
    drömmer skrev 2012-04-19 02:34:39 följande:
    Åh tusen tack !! Hade ju varit toppen att täcka tårtan och sen bara ha dekorationen kvar. Får bli provbak snart igen o frysa in. Man kanske ska göra några småtårtor och låta de vara olika länge i frysen så man ser skillnaden. Hade ju varit toppen att t.ex. kunna frysa ngn vecka eller 5 dagar iaf  innan !!
    Jag har en halv tårta i frysen för tillfället, ska plocka ut den i helgen och se hur den smakar. Då har den legat där en vecka :).
  • moonias
    drömmer skrev 2012-04-19 08:33:19 följande:
    Åh då får du berätta hur den smakar och ser ut sen . Är den täckt med sugarpaste?
    Nej, vi är inte så förtjusta i det, tycker det blir för sött så jag har täckt med frosting.
  • moonias
    fasit skrev 2012-04-22 19:54:40 följande:
    Hej! Om jag vill köpa föear saker av samma säljaren på ebay, hur gör jag då? Jag hittar liksom ingen "lägg i varukorgen"-funktion utan man kan bara välja att gå direkt till betalning..
    Som du redan fått svar så klickar du bara "commit to buy" och sen kan du antingen skicka ett mail till säljaren när du handlat klart eller vänta nån dag då brukar man få en invoice på ebay/paypal på hela summan med gemensam fraktkostnad från säljaren.
  • moonias

    Bolagret har ju gått i konkurs och vi råkade gå förbi en av deras butiker i fredags och såg att de hade 70% på ALLT så vi länsade butiken på alla lila och limegröna blockljus :P. 500kr för 42 blockljus i olika höjd. Ordinariepris var från 29kr/st och uppåt, väldigt nöjd! :)

  • moonias

    Tips för den som vill spara lite på ring men ändå ha stenar!

    Vi hade först beställt en ring till mig hos en guldsmed men sen hittade jag diamantia.com och priset på stenar där ligger på ungefär hälften av vad guldsmeden tar... Så i helgen beställde jag lite stenar därifrån och de kom idag! Istället för 1st 0,27ct + 13st 0,02ct så ska jag ha 1st 0,40ct samt 13st 0,03ct och jag betalar bara 2000kr mer (totalt för ring, stenar, fattning av stenarna + gravyr) med de större stenarna jämfört med de mindre från guldsmeden! Samt att jag fick äkthetsintyg på alla stenarna och även certifikat på den stora.
    Stenen på 0,40ct har bättre kvalitet samt är ca 1000kr billigare än guldsmedens sten på 0,27ct! (Anledningen till att min totalsumma ändå går upp är att jag måste betala för fattning av varje enskild sten.)
    Kolla bara att guldsmeden tar emot stenar, vissa guldsmeder gör bara ringar med "egna" stenar... 

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)