Inlägg från: Imke1977 |Visa alla inlägg
  • Imke1977

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Åhh vilken superbra tråd!! Här är jag gärna med om jag får.


    Vi gifter oss den 2/6 2012. Vi ska bjuda 62 pers och budgeten ligger på 60 000 kr.
    Verkligen alla tips för att dra in lite på kostnaderna är så välkomna

  • Imke1977

    har samma problem här. Ca 70 gäster och några som dricker jättelite medan andra sänker hur mycket som helst.... Jättesvårt....

  • Imke1977

    Jo vi har oxå pratat om att åka tll Tyskland. Men frågan är om man verkligen verkligen tjänar på det. Med tanke på bensinpriser och alla andra kostnader för att åka dit.
    Här på systembolaget är det såklart hutlösa priset. Men kan ju vara värt det med tanke på att man får lämna tillbaka överbliven alkohol inom 2-3 veckor om man har kvitto kvar. Jag vet inte... Vi håller på tat räkna på det lite.

  • Imke1977

    Fyllefest? Näe..... Det var nog inte vår tanke. Men är man 70 stycken så går det ju åt lite till mat och avec ändå. Det är inte direkt billigt med alkohol om man säger så :-/  Varken jag eller sambon är någon stordrickare men tycker det är jättegott med något glas vin eller öl till maten. Så såför tänker vi servera alkohol under vårt bröllop
    Och jag tvivlar väldigt starkt på att det blir en fyllefest.

  • Imke1977

    Det är ju det som är det underbara med bröllop. Det finns inga fel eller rätt. Alla bröllop är ju unika på det sättet just för att man gör det som just JAG vill ha det

    Jag har varit på tre bröllop dom senaste 2 åren. Förra året var det två bröllop.
    Det första var ett klassiskt bröllop med fest i en hembygdsgård. Tre rätters middag och alkohol till alla så mycket man orkade dricka. Ca 60 gäster och jag lovar det gick loss på minst 70 000 kr. Här hade man iallafall lagt mest prio på själva festen och middagen.

    Det andra var oxå klassiskt. Men ägde rum i ett tält på deras gård. ca 50 gäster och kanske gick loss på 50 000 kr. Men här hade dom lagt mer prio på vigseln som ägde rum i carlbergs kapell i Stockholm. Vackert vackert.
    Middagen bestod buffé och så tårta.

    Årets bröllop var ca 60 gäster och gick loss på inte mer än 25 000 kr. Bjöds på sallads buffé och hemgjort vin och öl. Men OJ vad vackert det var ändå.

    Alla bröllop är ju vackra tycker jag

  • Imke1977
    augusti2012 skrev 2011-10-04 06:15:34 följande:
    Jag tycker det är vackert när två stycken som verkligen älskar varandra står där och lovar att älska varandra livet ut. Men jag tror att man i all planering ibland glömmer bort vad det hela handlar om. Inte färgen  på inbjudningskortet och så. Lite bridezilla blir nog alla mer eller mindre

    Håller med dig. Men det är det ögonblicket jag drömmer och längtar om mest faktiskt Så jag har då inte glömt bort det Men sen har vi så många gånger pratat om att varför ska vi igentligen kasta ut så mycket pengar... vi åker och gifter oss själva? Men sen kommer vi på det att våra mammor skulle gråta blod om dom inte fick vara med. Och sen kommer vi oxå på att vi faktiskt vill dela vår stora stora dag med alla våra nära och kära.  Det är väl så det rullar på.

    Men just den där stunden när det bara är han och jag därframme... lovar varandra trohet och kärlek i nöd och lust. Wow..... Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det Den stunden längtar jag mest av allt till i allt det här

  • Imke1977

    Superfin! Det är väldigt olika det där med size karta. Tex har jag beställt size 14 från UK. Men jag tror att samma mått från USA är en 16. Så det är olika. Du måste mäta dig enligt sidan där och ta en storlek utifrån det.

  • Imke1977
    llinda81 skrev 2011-10-04 13:00:02 följande:

    googla de, jag gjorde de o 38 e typ stl 8 o 40 e typ stl 10, om jag inte läste helt fel...


    så jag hade nog valt den större för att sen sy vid behov, e ju lättare att sy in än o sy ut...


    Nja... Jag har strl 40 och jag tog en 14 från UK. det där verkar vara väldigt olika vad det är för modell på klänningen... Man ska nog följa måtttabellen väldigt noga. Och hellre större än för litet.

  • Imke1977
    Hanna05 skrev 2011-10-04 13:07:01 följande:
    Håller med.. hm..

    Men BUST är det Byst? Waist = midja ? :D Vart ska man mäta midjan? Över naveln eller högre upp där man är som smalast??
    Ja det där är klurigt.... samma problem. Men jag antar där man är som smalast? Nä jag vet inte...
    Bust är bysten ja.överbysten liksom.
    Hip är ju över höfterna där man är som bredast.
  • Imke1977

    Är det någon som vet om det finns save the date kort på nätet. Som e-kort tänkte jag.
    Skulle gärna vilja skicka ut save the date kort men det blir ju lite extra pengar där med frimärken å grejjer om man ska göra det.... Tänkte e-kort kunde vara nått kanske.

    Förslag?

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)