• malinax

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Augusti2012 :Wow! Om du ska sälja den med armar är jag helt klart intresserad;) vas har du för storlek?;)

  • malinax

    Ojoj.. Jag vill oxå nu, vilka vackra klänningar och buketter ni visar;)!! Ni som köper saker på enat. Hur lång leveranstid får man räkna med? Funkar det ungefär som tradera eller är man säker på att få det om man vill??

  • malinax

    kunde inte låta bli. Vill skicka Save the date kort till alla. Gjorde i Publicher så det bara är att köpa lite finare papper och kuvert.. tror vi sparar endel pengar på det.. Blir nog att göra egna inbjudningskort så oxå.. kul och personilgt=)


    men nu kan jag tyvärr inte få till nån bild..:(


     

  • malinax
    MySweetShadow skrev 2012-01-23 20:48:41 följande:
    Här är ett till par som försöker hålla kostnaderna nere!
    Vi funderar på att beställa catering från Ica Maxi (skrattar lite åt tanken, de låter ju lite konstigt)
    Där tar dom 59kr/pers för skivad rostbiff, skinka o kalkon upplagt med exotiska frukter. Det skulle bli ungefär samma kostnad som om vi skulle laga maten själva, vilket vi tänkt först, men vi skulle spara en massa tid o energi. Till det tänkte vi servera fransk potatissallad (med vinegrett), göra lite såser o grönsallader o baka baguetter...

    Tårtan bakar jag själv, vilket känns kul! Brukar alltid få baka till andras bröllop annars Flört

    Nu är de "bara" en stor post kvar i vår budget, vilket är ringen! Någon som har tips på billiga ringar? Ebay har ju fina/billiga, men vet inte om jag vågar köpa ring därifån...

    (Tycker förresten att 500kr i lön för servering o sånt är okej, om de är någon man känner lite grann, inte om man hyr in utbildad personal... Tungan ute )
    oj, tar om inte mer än 59 kr /person från maxi?? då kanske man ska tänka om. För budgetens skull.. annars har jag en cateringfirma som tar mellan 150-200 kr/person.. men då ingår ju allt iofs. mat uppläggning och personal.. hmm..
  • malinax

    vågar man handla på ebay? hur går det tll? helt ny på detta område..:P

  • malinax

    Har hittat en superfin brudklänning på blocket för 2300 kr i min storlek, tom på behagligt avstånd så jag kan åka och prova den. Men, kan man köpa klänning redan? Är ett år kvar till min dag. Vad säger ni? Samtidigt känner jag att det är bra pris och tänk om jag ångrar mig när jag inte tittat på nån annan? Gav, blir galen ;p

  • malinax

    Jag med! Denna klänningen var dock med störning i ryggen så förhoppningsvis skulle det gå även fast jag ska gå ner minst 8 kg. Den var mellan 36-42 beroende på hur hårt man snörar. Jag är nu i stl 40 så mindre än 36 blir jag inte..:/

  • malinax

    Men om jag mot förmodan går ner mer så borde den väl gå att sy in lite lätt? Eller vad tror ni? Kan ingenting om sånt. Har mailat henne och bett henne skicka fler bilder;)

  • malinax
    Imke1977 skrev 2012-01-25 20:48:51 följande:
    Jag köpte min klänning i juli förra året. Gifter mig juni i år. klart man kan!
    och du har inte ångrat dig att du inte tittade runt mer?? det är det jag är rädd för.. men jag ska åka och prova den iaf. Kanske inte känner alls för detn när jag väl är där.. vet ingen..
  • malinax

    Hur tänker ni andra om att köpa klänningar till tärna/tärnor, marshalk och näbbar?? vi har inga egna barn så ska låna 3 syskonbarn har jag tänkt.. ska jag köpa kläderna till dom eller be föräldrarna? jag har varit tärna en gång och då betalade jag min egen klänning. Hur gör ni andra? behöver få ner min budget lite mer om detta ska gå ihop känner jag..

  • malinax

    Ja men det är ju smart;) vi kan ju Iofs ge våra kära näbbar deras klänningar i julklapp så kan dom ju leka prinsessor sen;) ( och nu kändes det genast väldigt långt borta!!:() men nu till nästa tanke.. Hur väljer man tärna? Har ingen given.. Har många nära vänner som jag inte kan väljaellan och 3 systrar. Tror dock att storasyster får bli toastmaster men vet inte alls. Vet ju att jag verkligen inte har nån broska men planerar mycket i tanken. Hur har ni andra balt? Har ni haft sånt självklart??

  • malinax

    taack för era svar!!=) men så får det nog bli!! ska fråga mina systrar så fort detta blir oficiellt=) och min bror fårf bara marshalk och sambons bästa vän bestman.. Det är typ det enda sambon bryr sig om i allt ståhej;) Har oxå tittat på dom skorna och är mer än sugen på att beställa hem såna.. vi kommer ha mörklila, silver och vitt som tema så dom skorna skulle va kanon! ska nog minsann beställa hem ett gäng såna=)ska oxå hitta lite inspirationsbilder tror jag. Verkar vara bra=)


     

  • malinax
    BlomAnna skrev 2012-01-30 09:58:38 följande:
    Är det någon som räknat på om det blir billigare med knoppa lakan som som dukar än att hyra?
    vet inte men knoppa-lakan tror jag kostar 19kr/st
  • malinax

    ni som gifter en 2013. Hur långt har ni kommit i planeringen?
    vi har bestämt budget. Typ skrivit gästlista, bestämt datum, kyrka och lokal. (dock inget bokat) Vi har även bestämt att det ska vara barnfritt och var vi ska bo på bröllopsnatten.. Vi har även diskuterat mat men inte bestäm nåt än..

    Så nu e frågan.. vad ska man göra nu?? Jag vill in till kalmar någon dag och kolla brudklänningar. Har hittat en på blocket som är superfin till bra pris men vill prova lite olika modeller inann jag bestämmer mig.. vad tror ni, Är det för tidigt?

  • malinax
    drömmer skrev 2012-02-13 18:18:43 följande:

    Malinax: Jag ska prova brudklänningar om en månad. Då ska vi till gbg så jag tänkte passa på när jag har ena tärnan med mig 
    . Ska annars köpa på Ebay men vill prova så jag vet att det verkligen är rätt modell. Kanske ändrar mig helt när jag testar ;).


     


    Vi har också kommit långt i planeringen i tankarna... Maten ska vi försöka göra mycket själva, ska provlaga förrätt och sådant till ett recept vi gillar och som går att frysa ner och ta upp utan att det blir torrt eller tråkigt till utseendet.


     


    Har börjat handla lite smått också. Näbbklänningar är klara och en del av småpojkarnas kläder. Min sambo har provat kostym och så har jag köpt skor till tärnorna. Gäller att slå till när rätt pris kommer .


     


     


    Ja det är så jag tänker oxå.. tror vi ska ha tema guld, silver, vinröd och isf vill jag köpa skor på ellos nu när dom har rea.. problemet är dock att jag inte vet vilka tärnor jag ska ha.. antingen ska jag ha mina 3 systrar eller mina 2 bästa vänner.. problemet är dock att mina vänner bor väldigt långt ifrån mig så kommer inte så någon vidare hjälp av dom.. inte den jag kan behöva iaf med klänning osv.. dessutom ska en av dom ha barn bara några månader innan vi gifter oss.. hur väljer man?
  • malinax
    drömmer skrev 2012-02-13 18:38:38 följande:
    Malinax: Ja det är jättesvårt. Jag valde mina 4 systrar just för att jag vill ha dom nära och så betyder dom mycket för mig. Det är Ellos skor jag har köpt . De silvriga! Vi har rosa, vitt silver och grönt som tema.
    har du fått hem skorna? e dom sköna??
    sen har vi problemet att vi håller det hemligt än så länge så svårt med storlekar å så.. men jag får klura lite..;)
  • malinax

    .. sen vet jag inte än om jag ska be tärnorna betala sina egna klänningar.. det drar ju iväg så hilma mycket om man ska bjuda på massa.. men man kan ju hitta billiga såklart.. om man börjar kolla redan nu.=)

    men iofs.. kan vara dumt att inte slå till när man hittar så billiga skor..
    hmmm..

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)