• Cosy

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Bästa tipsen som sagts flera gånger är att skapa en budget. då ser man exakt vad man kan lägga på saker för att få allt att räka till.

    Någon som har räknat ut sin budget på mat och dryck?
    Vi har lite svårt att räkna ut den eftersom vi inte riktigt bestmt menyn än. Men det sak bli buffe med förätt och godisbuffe. Någon som ska ha liknande
     

  • Cosy

    vi har planer på att ha en alkoholfri middag(alkholfrittvin) och sedan en betalbar på kvällen, vi tycker det är jobbigt med folk som inte kan hantera sin alkohol. Sen är jag sugen på att ha vatten med smak alt saft istället för en massa läsk. Dels för att det är billigare men framförallt att det är godare och ser finare ut lite som en dekoration i sjig med karafer med olika färger och smaker(på vattnet så klart). Samt att det är lättara att ha ekologiska produkter.
    På borden kan jag tänka mig att små flaskor/karaffer står med vanligt vatten står i för att underlätta för folk att dricka mycket vatten.

    Någon annan som är inne på samma planer?
    Eller bara trevliga spar knep när det gäller mat utat att gå ner i kvalitet 

    Vi har funderart på kallskuret för att vi ska kunna göra så mycket själva, kanske kycklingspett som värms upp på dagen, lax, sallader(pasta, potatis grön) varm potatisgratäng, sen hade vi tänkt ha ost och kex och frukt här och låta det stå kvar under kvällen. Vi kommer behöva personal underkvällen något jag tycker vi behöver för att det ska kännas lite lyxigt... någon som ställer fram alla saker, se till så det finns allt framme dukar av diskar och står i baren, förbereder förätten.

    Jag tänker inte ha någon vigsel ring funderar om jag möjligen ska gravera in vigssel datumet i förlovningsringen och putsa upp den infördagen. någon annan som inte vill ha någon vigsel ring?

    Sen tänker jag be alla som äger en kamer att ta med den och fota hur mycket de vill på allt samt ta med en dator och ett externt minne så de kan föra över bilderna innan de går. Tänker fråga de som är mer fotointresserade att ta bilderna på oss. Vilket jag att de vill. Har man flera olika fotografer så kan de komma med olika synpynkter och man kommer få massa olika foton.


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    Någon som vet vad ingredienserna kostar om man bakar en tårta själv?


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy
    Jalle skrev 2011-11-04 11:00:42 följande:
    Jag har planerat att göra en moussetårta med kladdkaksbotten, mangomousse och svartvinbärsmousse som jag dekorerar som en vanlig bröllopstårta sen. Fördelen med moussetårta är att den kan frysas så jag kan göra dom någon vecka innan. har inet räknat ut priset men det kan inte bli dyrt. Svarta vinbär har jag själv i trädgården.
    Jag har en vän som sagt som vill göra tårtan åt oss, men jag vet inte riktigt vad hon vill göra. en liten tårta till brudparet och cupcakes till resten eller flera tåror eller en stor. Men det märker vi. Jag vill äta tårta i vilket fall som hesltSkrattande. Jag undrade bara vad det kunde kosta så att man vet det.
    Jalle skrev 2011-11-04 11:00:42 följande:
    Den här har inte rätt färger (vi har vitt/mörkblått/gult/orange som temafärger), 
    Det låter som en väldigt intresant färgtema mycket kul med färger. Vi ska ha vit so bas(för att det är enkelt) sen inslag av höst färger från gulvit till mörkrött/brunt samt grönt/ljusgrönt jag hoppas det är en kombination som blir bra utan att det blir för mycket.

    Vad tänker ni som har betalbar ta betalt för dricka? Hade ni några drinkar eller var det bara vin och öl samt alkoholfritt?
    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    Jag kom på ett billigare alternativ till dessertost.
    Man tar och köper färskost exempelvis philadelfia eller eldorads färskost.
    Skär ut hela klumpen
    "Pannera" den i någon .

    ex
    Peppar
    Torkade/färska örter
    Paprika pulver
    Nöter
    Frön

    Blir minstlika god som le roule 

    Med mina uträkningar så kommer 3 desserostar (eldorados färskost med peppar) att kosta 45kr. Vilket är hälften av en le roule kostar
     


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    Någon som har lagt budget på sin mat och dryck?
    Vår beräknade budget för allt ligger på 14000kr men då är allt inräknat

    Brudskål med tilltugg
    buffe med dryck
    effterrättsbuffe
    tårta med kaffe 

    Någon som har räknat ut sin egna budget för mat än?


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    tinzi hur många personer är det för vi är 60personer mat och dryck


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    Det undrarde jag också  men jag hittade svarte i en annan tråd

    de är 88 vilket betyder att de har en matbudget för 120kr per person

    Det är ungeför hälften av det vi har estimerat fram vi hamnar på ca 200kr per person. Så jag hoppas vi har överestimerat. 


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    puffar lite för att inte tråden ska glömas av, tror det är många som läser denna tråd men sällan skriver något^^ som jag tillexempelFlört


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cosy

    länken fungerar inte men vad kul att du hitta den


    We did it on DreamHack. Geeky love
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)