Inlägg från: baby freeze |Visa alla inlägg
  • baby freeze

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Jag har inte läst alla inlägg, utan tänkte bara komma med ett tips för att hålla en stram budget:

    Skriv från början en prioriteringslista och håll den så gott det går!

    Det är himla lätt att man trillar dit på små detaljer, och kronorna blir hundralappar blir tusenlappar. Men om man från början bestämt att man inte ska lägga massor av pengar på blommor och fotograf, utan istället fokusera på tex tackkort och kläder så blir det lättare att säga nej till sig själv när man snubblar på en dyr men duktig bröllopsfotograf som även gör blomsterarrangemang.

  • baby freeze
    Kattpoet skrev 2011-09-28 15:28:29 följande:
    baby Freeze, helt rätt och även svårare när man hänger på forum eftersom man får så många ideer.
    Fast jag kan ändå ärligt säga att jag blivit lite mätt på ganska många saker efter att ha hängt här ett tag...  Så BT har nog gjort det enklare för mig att hålla mig till listan!
  • baby freeze

    Jag tycker att man ska tänka på att man inte behöver köpa allt nytt bara för att. Min kille kommer inte att skaffa en ny kostym tex. Jag kommer använda gamla ärvda smycken (som jag tycker är finare än alla nya jag sett för övrigt) och ingådda skor. Sedan har vi ju ringarna, och vi tycker att våra silverringar är awesome! Till vigselring ska jag få en ny, men vi hittade en gammal sliten silverring bland min farmors smycken (antagligen hennes fars) som passar min blivande perfekt och passar jättefint till förlovningsringen, så den får han. Så det som är nytt blir då min ring och min klänning. Kanske kostar jag på mig ett par nya trosor också, haha!

    Man kan alltid trixa lite om man är flexibel och inte helt fixerad vid idén att allt ska vara precis som man har tänkt sig. Ens gäster kommer antagligen att tycka att allt är perfekt ändå, så länge man bjuder på god mat och dryck och massor av leenden.

    Ett annat konkret tips som jag fick av en kompis angående papperssaker är att lägga krutet på tackkorten eftersom det är dem man sparar som gäst. en inbjudan sitter uppe fram tills bröllopet, men ett vackert tackkort kan vara roligt att ha kvar.

  • baby freeze

    Det allra bästa är om du frågar i tråden för kinaklänningar, det blir lite OT med såna frågor här.

  • baby freeze
    Nudax skrev 2011-10-04 20:20:31 följande:
    Ingår porslin, glas, bestick etc i er lokalhyra? Mat och dryck blir mer än man tror =( Vi ska göra maten själva och det kommer ändå dra iväg ett par tusen och om man sen tänkt ha alkohol drar det iväg också. Inbjudningskort, festhäften etc/liknande - även om man gör det själv (vi med) kostar det ju att köpa in snygga papper till det/skrivarfärg, kuvert, frimärken etc. Ringar? =)
    Jag har just papper som en av de större posterna, bara portot går loss på minst 600 med tackkorten inräknade.
  • baby freeze

    Kan ni inte diskutera klänningar i detalj i någon av trådarna som finns till hjälp just för sådant? Jag tycker att det är lite irriterande att behöva bläddra igenom allt som inte hör till diskussionen om budgetlösningar, och det finns massor av kunniga på kinaklänningar som kan svara på alla frågor om frakt, valuta och tull i andra trådar.

  • baby freeze

    Det finns billiga kuvert på matton tex. Om man kan tänka sig vanliga bruna. Som gäst slänger man dem ju ändå, så jag tycker att det duger finfint.

  • baby freeze

    Save the date tycker jag a andra sidan att du kan skicka som vykort utan kuvert

  • baby freeze

    Jättefint Imke! Om jag skulle skicka ut save-the-dates, så skulle jag nog också valt ett e-kort av något slag. Känns lite overkill med tre utskick.. :-P

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)