• Dolly P

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Vi har en budget på ca 10-15000kr. Och tror att vi kommer hålla den rätt braSkrattande
    Lokal:1250kr
    klänning: 2500kr
    Fotograf:1000kr
    Mat: vet jag inte riktigt än, men inte så dyrt. Vi ska ha grillbuffé, så det kommer inte bli jätte dyrt.
    Dekoration: 1200kr kanske. Knappt det.
    Musik fixar vi själv.
    Bil att åka har vi själva
    Inbjudningskort ska jag göra själv, väldigt enkel modell.
    sambon har redan sina kläderm bara byxor som ska köpas. kostar 199kr
    brudbuketten kommer kanske kosta 300-400kr
    Hår och smink 700kr
    hmm tror jag fått med det mestaSkrattande

  • Dolly P
    Nudax skrev 2011-10-04 20:20:31 följande:
    Ingår porslin, glas, bestick etc i er lokalhyra? Mat och dryck blir mer än man tror =( Vi ska göra maten själva och det kommer ändå dra iväg ett par tusen och om man sen tänkt ha alkohol drar det iväg också. Inbjudningskort, festhäften etc/liknande - även om man gör det själv (vi med) kostar det ju att köpa in snygga papper till det/skrivarfärg, kuvert, frimärken etc. Ringar? =)
    japp allt ingårSkrattande Jag vet att maten inte kommer kosta så jätte mkt. Vi ska bara bjuda på alkohol till maten. Vi ska ha titan ringar, så dom kommer inte gå på mer än ca 1200kr för bådaSkrattande
  • Dolly P
    Nudax skrev 2011-10-05 22:30:23 följande:
    Toppen! =D Blir ändå så avis när jag hör er låga budget, vi kommer inte heller ha dyra ringar etc... men tycker ändå det drar iväg trots budgetköp, göra maten själv och enkelt bröllop. Riktigt coolt och bra jobbat att få ner det till 12 tycker jag!
    Det går om man bara villSkrattande
  • Dolly P
    Nudax skrev 2011-10-05 22:38:32 följande:
    hehe nog vill vi alltid, vi är väldigt ekonomiska och noggranna i budget och uträkningar också =) Men vi har nog prioriterat lite annorlunda bara, vi ligger nog under normen på de flesta poster men på en del har vi ändå fått lägga lite mer. Ex lokal. All min släkt bor i södra sverige medan jag bor i norr. Vi har valt att därför ha vigsel + fest i min barndomsträdgård men då behöver vi "lokal" och har hyrt stort partytält inklusive stolar, bord, uppsättning och nedtagning för 7000kr. Det är ju annars en post som man kan lyckas få mindre om man bor i en stad där man kan hitta billig lokal att vara i såklart =) Många sådana lokaler har ju porslin och allt i priset också, något vi saknar och måste fixa. Vårt bröllop kommer att kosta 36.000 =)
    ja det är ju så, man prioiterar olika.  Vi tjänar ju in rätt mkt på att lokalen är billig och att allt ingår därSkrattande
  • Dolly P
    fru i augusti skrev 2011-10-06 16:37:26 följande:
    Blom Anna:
    Tomma barnmatsburkar använde vi som ljuslyktor.

    Inte världens bästa bild men i alla fall...


    Jag har också sett i någon tråd här där man hängt upp flera sådana här egengjorda ljuslyktor. Många tillsammans, det såg jättefint ut!
    Fina. Då vet jag vart jag kan göra med alla barnmatburkar dåSkrattande
  • Dolly P
    Imke1977 skrev 2011-10-07 08:12:27 följande:
    Oh perfekt! Det där tänkte jag oxå på faktiskt! Tänkte även använda dom som små godisburkar. Men jag tror folk kanske kan ha problem att få ner händerna. hihi
    Jag tänkte ta typ gamla syltburkar och större glasburkar, och pimpa till dom. Sen använder jag dom till godisburkar. Vi ska även ha LP-skålar som godis skålarSkrattande
  • Dolly P
    Anneli256 skrev 2011-10-08 07:45:47 följande:
    Hej
    Ett tips är att ta kontakt med skolor med yrkesutbildningar tex frisör eller florist stylist eller nagel.. där kan dom kanske hjälpa till med håruppsättningar, sminkning, naglar.. till självkostnadspriser iaf en mkt lägra summa än ordinarie. Dom är riktigt duktiga. En florist utbildning gjorde min väninnas brudbukett.. två tärnbuketter och fem blommor till herrar och en bordsdekoration för 1800 kr.. lycka tillSkrattande 
    Det är så vi har gjort. Sminket och håret ska en tjej som går  en sån utbildning fixa, brudklänningen ska dom på hantverksprogrammet fixa till. Ska även kolla med floristskolan.
  • Dolly P

    Vi har också köpt knoppan lakan från Ikea. Vet inte om jag ska lägga något under. Tror inte man tänker så mkt på att dom är tunna när man har dekorerat med allt.

  • Dolly P

    Jag tror inte vi kommer står för tärnornas kläder. Har inte bestämt än. Men dom behöver inte ha några speciella kläder. Men vi ska ju ha ett enkelt bröllop i sig.

  • Dolly P
    Imke1977 skrev 2011-10-12 15:06:53 följande:
    Nä jag trodde det där med tärnklänning var en enkel grej. Att jag kunde ha lite att säga till om där. Men ja....
    Tydligen blev det HELT annat än jag tänkt mig :-/  Och väldigt mycket dyrare....
    När man läser om kläder till tärnor osv. Så står det ju att dom egentligen ska stå för sånt själva, eftersom att det anses vara en ära att få vara tärna.
  • Dolly P
    Imke1977 skrev 2011-10-12 15:23:18 följande:

    Ja jag har oxå läst det... För nu funderar ju min sambo över hans bestmans kläder då. Och det är verkligen inte budgeterat för... :-/


    Föresten, vi kanske har disskuterat det tidigare i tråden. Men tårta, hur gör ni med den biten?
    Här verkar det som att Ica Maxi eller City Gross har dom billigaste tårtorna. Vi hade nog tänkt oss vanliga prinsesstårtor med vit marsepan. Och så lite lila rosor plus lila sidenband som jag själv köpt på ebay.


    Jag har en kompis som ska göra tårtorna. Hon är super duktig på sånt. Så det blir nog bra. Men det kommer bli vanliga runda med någon rolig dekoration. Dom kommer inte stå på ställning.
  • Dolly P

    Hur fungerar det här på bt, får man rekommendera annonser och olika produkter?

  • Dolly P
    Nudax skrev 2011-10-30 07:59:47 följande:
    Då blandade jag helt ihop dig med någon annan =P I övrigt håller jag med dig, vi resonerar likadant - den är bara en dag, vore helt galet att lägga mängder med pengar på det. Sen är vi heller inte så mycket för allt det där krimskramset som "favours" etc, känns så amerikanskt. Vi kommer också köra på spotify, ska se till att skaffa premium innan dess bara så att man slipper reklamen ;D Vi har kört budgetvarianter på i stort sett allt - ska ha både vigsel och fest i min barndomsträdgård med egenplockade blommor etc - utom ett par saker som dragit iväg. Min klänning kostade 4700kr, vi kommer boka stort partytält (eftersom vi inte vill vara beroende av vädret) inkl golv, stolar och bord + att de sätter upp o tar  ned det = 7000kr och så nu funderar vi alltså på catering, vilket ju drar iväg i pris. I sådana fall hamnar vi strax över 40.000 när vi från början hade hamnat på högst 36. Angående spotify och kärlekslåtar (vi kör också på det) har du sett den toppentråden där folk länkat till sina spotifylistor?! Blev galet lycklig då jag fann den =P Man kanske inte vill ha alla samma men det underlättade massor att kunna plocka ur färdiga kärlekslistor =)
    Kan du inte länka till den sportify tråden? Skrattande Vi ska också köra på sportify istället för att ett band.
  • Dolly P
    MGJR skrev 2012-01-02 16:12:38 följande:
    Vi ska gifta oss den 4 augusti och funderar också på detta med buffé. Är det riktigt varmt ute så vill jag inte tvinga mina gäster sitta stilla i flera timmar o bara äta. Vi tänkte som såhär; istället för förrätt så har vi lite matigare snittar o tilltugg vid ankomst. Huvudrätten blir en grillbuffe av olika typer av kött o fisk, potatis i olika former både varm o kall samt såser, sallader och bröd. Efterrätten tror jag vi skippar o bara har tårta istället. Låter detta bra eller lite fattigt?
    Låter lite som vi tänkt ha det. Vi ska grilla allt på plats. Alla kommer delas in i olika "arbetslag". så alla kommer hjälpa till med maten. På så sätt blir det inte så stelt heller.Skrattande
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)