Inlägg från: ElinFalk85 |Visa alla inlägg
  • ElinFalk85

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Vår budget ligger på runt 36-38000kr om jag inte minns fel. jag är fattig student men mannen jobbar. jag sparar 1000kr i månaden och han 2000. fattas det sen så lägger han till.
    snäll man jag har =).
    brudklänning blir från kina
    vår stora kostnad är som alla andra maten, eftersom vi gifter oss i slutet av terminen (vilket för min del innebär panik över tentor etc) så bara tanken på att behöva stå och laga all mat fik jag nästan en panikattack av :p.
    så vi valde enskede värdshus. där får vi buffé, 3 glas öl eller vin till maten, kaffe med avec, bröllopstårta, mousserande som brudskål med snacks till för 750kr per person. perfekt tyckte vi och så slipper vi städa. dom dukar upp i vitt med enklare blomsterarrangemang...vad du det betyder??? vi har iaf bett dom att lägga på blåa papperslöpare samt lite lila blommor och det gör dom så gärna, vi köper det givetvis och lämnar det till dom. likaså färdigskrivna placeringskort. festhäften, vigselprogram gör vi själva. inbjudningar köper vi några vanliga i bokhandeln. som favor tänker vi köpa via unicef gåvoshop för 500kr och skriva med det i festhäftet. mitt hår och smink ska jag göra på envy me på kungsholmen det är redan bokat och klart. mannen tar sin fina kostym med en passande skjorta och bröstnäsduk enligt våra temafärger. vi kommer att ha fotografering i studio innan vigseln, nån timme, sedan under festen och vigseln så ber vi att alla som kommer tar foton.
    har jag fått med allt nu??? tror jag :p

  • ElinFalk85
    niamh skrev 2011-09-14 14:32:52 följande:
    Åh, vad är detta för något? Nyfiken! :)
    det är när man köper, säg 500 doser vaccin, vaccinet går till dom som behöver och så får jag ett gåvokort hem.
    unicef.se/gavoshop
  • ElinFalk85
    niamh skrev 2011-09-14 15:08:02 följande:
    Aha, då är jag med! Tummen upp för det, en gåva som uppskattas från båda håll :)
    jo jag ger alltid det i julklapp och födelsedagspresent =). är lite unicef-galning ;).
    jag är även världsförälder via dom och har ett fadderbarn via barnfonden.
    det är 300kr i månaden, visst jag är fattig student men jag tänkte att det har jag faktiskt råd med.
  • ElinFalk85
    ElinFalk85 skrev 2011-09-14 15:09:21 följande:
    jo jag ger alltid det i julklapp och födelsedagspresent =). är lite unicef-galning ;).
    jag är även världsförälder via dom och har ett fadderbarn via barnfonden.
    det är 300kr i månaden, visst jag är fattig student men jag tänkte att det har jag faktiskt råd med.
    (Jag skickar hundgodis till hundstallet en gång varannan månad, 1 kg godis brukar det bli kanske 1,5. och så är jag medlem i djurambulansen som just nu endast finns i södra delarna, men ju fler vi blir desto fler ambulanser kommer det, för mer info gå in på djurhjap.se eller djuhalp.com)
  • ElinFalk85

    e-bay verkar bra =). För oss blir det som sagt enskede värdshus eftersom jag 1. inte orkar laga all mat och 2. inte har lust att gå upp tidigt som fan och börja städa. :P.
    kommer alla som vi tänker bjuda blir det kuvertavgift på 250kr men då önskar vi oss givetvis inga presenter! paketet på enskede som vi har valt kostar 750kr per person så det täcker endast en liten del av gästernas mat.

  • ElinFalk85
    augusti2012 skrev 2011-09-18 15:22:03 följande:
    Sitter med en tår i ögat.. Jag blir så himla ledsen på mina föräldrar. 
    Min syster gifte sig när jag var 11 år. Hon var då 22 år. Hon fick ett bröllop med hyrd klänning, blommor, limousine och tre rätters middag på en restaurang och bröllopsnatt på hotell av mina föräldrar. 
    mamma hade då fått ett rätt stort arv. Jag fick mitt rum renoverat. Med skrivbord, säng, tapeter etc. 
    Nu står jag här som 28 år och ett bröllop nästa år. Frågade snällt mamma hur dem hade tänkt sig. Och dem skulle hjälpa mig med klänningen. Blev chockad.. Men tänkte i mitt stilla sinne.  Klänning gentemot ett helt bröllop.
    Och här sitter jag och letar fynd.
    Så ringer jag mamma och pappa och berättar om mitt fynd. Och sa då att ni kanske kan betala 1600 för lokalens hyra. När jag fyndade klänningen så billigt. Så sa mamma att det var klänningen vi sa och inget annat. 
    Blev så ledsen att jag sa: ni gör mig så ledsen och så la jag på. Ringde upp efter några minuter. Pappa svarar och berättar varför jag blev ledsen. Sa var glada över att jag fyndade och att ni har lärt mig att behandla alla lika. Och det gör ni verkligen inte mellan mig och syrran. Att var det bara 400 kr dem skulle hjälpa oss med så kan jag  betala dem också. Frågade pappa om dem trodde jag skulle vara ungmö hela livet!??? Hade uppskattat ett slitet rum och att dem hade betalat bröllopet. Varför ska föräldrar vara sådana här!??? 
    min mamma har kört lika regler med vad man får för alla hennes 3 barn. dina föräldrar borde göra det samma!!!
  • ElinFalk85

    vi ska vara på restaurang och låter dem dekorera =). ok kanske inte var så kreativt tips men i alla fall.

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)