Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Jag har fått mycket skit för att jag har haft ett bröllop som kostade under 10 000 kr.  Tydligen försöker man tävla om att vara bäst eller så får man inte vad man drömmer om då.

    Allt handlar om att googla, fråga runt och  söka så kan man få ner priset på saker och ting utan att behöva sitta i en sunkig matsal ( vilket folk tror att jag gjorde).

    Bydgegårdar och samlingslokaler brukar ha med porslin i deras hyra, det drar ner priset, du kan hitta en  jättevacker lokal för 500 kr helgen eller dagen.  Om man promt vill ha linne dukar, fråga  alla över 60 du har i familjen, de har oftas en stor linneskatt eftersom man på den tiden behövde linnedukar för att ha det fint där hemma . Själv har jag ärvt 5 meter linneduk och mamma har en  8 meter lång duk hemma.

    Visst ringar är dyra men  det kan ju finnas ringar i familjen som kan återanvändas och samma gäller brudklänningar och  slöjor.

    Sedan när det kommer till färgtema , istället för ha   klarblå och sjögrön,  tänk blått och grönt,  vackrare med fler nyanser och då kan man också utnyttja blommorna  och blad som växer i skog och mark.

    Och dra ner på onödig lyx, tänk  några gånger extra om ni verkligen behöver det och om det  gör att folk känner sig lyckligare eller kan jag lägga pengarna på något annat.

    Och tänk på att det finns en morgondag, för oss var den viktigare än festen,  vi ville ha framtiden tillsammans.

     

  • Kattpoet

    Hanna, som är också mitt namn,  vi hade inte kuvertavgift,  min uppfostran  säger att  när man bjuder så bjuder man fullt ut.  Svärmor hittade en billig och bra catering och jag räknar även den summan med i våran budget.

    För oss är  10 000 kr en förmögenhet, vi är inte  rika men vi är lyckliga. 

  • Kattpoet

    Jag har också upptäckt det bland yngre är  att betala för sin egen mat är  jätt vanlligt på fester,  medans bland mina vänner så  betalar man för sin egen alkohol istället.   

    Men sen är jag väldigt bra i köket så när vi gjorde middagen till löftesförnyelsen här i Sverige i år så  gick maten på 50 kr per portion  och då ingick  kaffe, sju sorters kakor och tårta i priset  och sedan hade vi köpt läsk  för runt 170 kr  till alla att dricka.

     

  • Kattpoet

    Dressman och Brothers har av och till billiga kostymer, det är prisvärda

  • Kattpoet

    niamh,  bor man i mindre hålor och man inte måste ha  hollywood drömbröllop vackert så finns det mysiga och väldigt billiga  bydgegårdar  och vissa sockenråd gör så att för de som bor i byn är det billigare än för utsocknes  och ibland har ens hyresvärd special avtal.

    Vi hyrde en ett litet hus i 3 dagar för  300 kr  vilket vi  fick tillbaka 150 kr när vi lämnade nycklen bara för att våran hyresvärd hade ett avtal med dem. 

  • Kattpoet

    Jag bor  20 min utanför  en större stad,  det typ 70 000 i stan och eftersom ingen tittar hitåt är nästan aldrig någon som hyr  samlingslokalen. Så man har tur.

  • Kattpoet

    Varför måste man ha stolsöverdrag?   Jag som gäst har aldrig suttit och våndas över  hur stolarna ser ut, jag tittar istället på brudparet och ler....

  • Kattpoet

    augusti... Jag vet hur du känner det, har en mamma som gör samma sak med mig.

  • Kattpoet

    Kanske för att vinrött  och marinblå var en dyr färg förr i tiden så endast kungar hade råd med den.  Orsaken att den var dyr var att  under medeltiden så nästan utrotades de växter här i Europa som gav  naturligt rött och blått.

  • Kattpoet

    Tar du sand från stranden, skaka igenom den genom en sil så du får bort oönskade saker och sedan frys den , det brukar få  små spidlar och annat att  dö.

  • Kattpoet

    baby Freeze, helt rätt och även svårare när man hänger på forum eftersom man får så många ideer.

  • Kattpoet

    Baby Freeze, det var så vi gjorde,  tackkorten var dyrare än inbjudan.  Inbjudan kostade en 2 rätters middag och tack korten  en 3 rätters middag och en surdegslimpa.

  • Kattpoet

    Kolla igenom listan igen och fundera om allt är nödvändigt  och om du kan hitta ett billigare  alternativ.  

  • Kattpoet

    Här har du en guide on hur mycket det går åt.
    Lathund


    Trerättersmiddagen:


    För 10 personer


    Fördrink
    Mousserande och vitt vin: 
    2-3 flaskor


    Förrätt
    Vin: 2 flaskor eller Öl 33 cl: 10 flaskor 
    eller Öl 50 cl: 6 flaskor


    Varmrätt
    Vin: 3-4 flaskor/1 box  eller Öl 33 cl: 20 flaskor eller Öl 50 cl: 10 flaskor


    Dessert
    Sött vitt vin: 1-2 flaskor  eller Starkvin: 1 flaska


    Buffé:


    För 10 personer


    Vitt och rött vin:
    4-5 flaskor/1 box eller Öl 33 cl: en back = 20 flaskor  eller 
    Öl 50 cl: en back = 15 flaskor

  • Kattpoet

    Jo men ska ni ha fyllefest eller ska ni ha middag med  lite dricka till och sedan avec till maten?  Det beror ju på vad ni vill ha.

  • Kattpoet

    Om man har middag med avec så räknar man inte efter hur mycket Åke eller Sven dricker utan man följer normen, man räknar  1 brudskål, 3 glas till maten (om tre rätters) och en avec per person och sedan kan man lägga till1-3 drinkar på kvällen.

    Vatten glas och en karaff med vatten bör finnas vid bordet , eftersom gästerna inte ska dricka sig otröstiga på vin utan  man kan ta vatten eller soda då.

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)