• Pinkgr­ape
    Äldre 8 Sep 23:34
    362056 visningar
    1966 svar
    1966
    362056

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Tror absolut att ni kan klara att hålla budget, beroende på. Väljer ni trerätters med oxfilé, kläder för 10 000kr och dyr champange, så är det väl tveksamt :P Men en buffé, billigare kläder, dekorationer från naturen, billig lokal och kanske många vänner och familj som är villiga att hjälpa till?, ja, då borde det nog gå bra :)

    Det ni definitivt bör göra är ju att spalta upp vad ni vill ha med på ert bröllop och ungefär hur mkt ni hade tänkt lägga på varje post, tex kläder, ringar, dekorationer, blommor, mat, dryck, lokal, musik osv osv.

    Tror att du kan få riktigt bra tips från många brudar här på BT angående att spara pengar :) Grattis till det kommande bröllopet och lycka till :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 9 Sep 11:12
    #7
    Sara1291 skrev 2011-09-09 10:30:31 följande:
    Jag ska beställa kinaklänning för Max 3000 kr. Jag har hört att man kan få tag på herrkostym för ca 2000 kr. Håruppsättning smink o naglar gör min farbrors fru. Ska inte ha några brudtärnor. Maten ska en nära släkting ha hand om. han sa att 3 rätters för 100 personer skulle hamna på 20 000 så jag tänkte Antingen buffé eller två rätters för att dra ner på det lite. Är dålig på vad corsage o sånt kan kosta. Någon som vet?
    På Dressman har de fina kostymer för 1000-2000kr. Både min man och min pappa köpte sina kostymer till bröllopet där :) Min man betalade ca 1800kr för kostym + skjorta. Vi beställde sedan väst, kravatt och 4 slipsar till marskalker från www.mytuxedo.co.uk för ca 500kr inklusive frakt. Jag beställde slöjan från ebay, kostade ca 100kr inklusive frakt. Mina klänningar är från kina och kostade ca 600kr - 1500kr/st. Jag köpte dock 4st, så säljer två av dom. Även en underkjol med släp från kina säljer jag, köpte för och säljer för 250kr. Är man alltså inte så jättefeg av sig kan man verkligen fynda i kina :)

    Knoppa-lakan är ett bra tips till dukar och dekorationer kan man ju försöka ta sådant man redan har, lånar ihop eller köper begagnat. Blommor och sådant kan man ju försöka hitta ute i naturen, eller i trädgården, om man gifter sig under sommaren :)

    Vi valde att köpa nya ringar, så vi köpte 3st nya. 2 till mig och 1 till min man. Vi valde silver och betalade då 850kr inklusive gravyr och frakt för alla tre. Smink och hår gjorde jag själv med hjälp av min syster (min ena tärna). Jag beställde hårclips (löshår) från ebay och betalade ca 150kr för 12 clips med 50cm hår inklusive frakt. Jag använde ett par skor som redan stod i min garderob :) Smycken köpte jag på Glitter för en billig peng + lånade ett halsband av min mormor.

    Vi beställde inbjudningskorten från vistaprint.se och betalade ca 400kr för 50 kort inklusive kuvert. Vi beställde sedan även placeringskort och tackkort därifrån, också till bra pris och fick ju då allt att matcha. Vi valde att ha vigsel- och festprogram och tänkte först göra dom själva, men efter att ha pratat med ett tryckeri, så blev det billigare att göra dom där. 60 vigselprogram och 60 festprogram betalade vi 400kr för.

    Fotograf är något som snabbt kan dra iväg och äta upp mycket av budgeten. Där kanske ni har någon vän, släkting eller vän till en vän som är duktig och kan tänka sig att ställa upp för en liten slant? Samma sak med solist till vigseln, om ni vill ha en sådan. I övrigt kan ni ju ta hjälp av folk runt om er. Kanske någon är duktig på att baka och kan göra tårtan? Någon anna kanske har en fin bil som ni kan låna och åka i? Vi fick låna min systers sambos pappas bil helt gratis. Och ska ni laga maten själva, så har ni kanske några som är villiga att hjälpa till med den saken?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 9 Sep 11:14
    #8

    Bukett och corsage, gå runt bland floristerna som finns där du bor och fråga om priser och kika på bilder på buketter de gjort. Här, där jag bor, skulle ena floristen ha ca 1500kr för samma bukett som en annan skulle ha ca 800kr för. Stor skillnad alltså. Alternativt plocka egna blommor och gör en riktigt sommarbukett? Då går ju även corsagen göra själv.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 18 Sep 22:58
    Sara1291 skrev 2011-09-18 22:51:12 följande:
    någon som vet vad en tårta kan kosta?
    Allt från ca 25kr/bit till 80kr/bit om man beställer en tårta. Beroende på vilken typ av tårta man vill ha. Vi valde en vanlig vit prinsesstårta och vår tårta kostade 32kr/bit. Väljer man att baka själv kan man nog komma billigare undan.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 00:00

    Fin tårta RedHead, har ni fått något pris på den? :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 13:02
    RedHead skrev 2011-09-19 12:54:39 följande:
    1750kr betalar vi för den. Den ska ha det bruna och gröna utseendet men ska vara som små fyrkanter och en stor som på den vita... :D
    Wow, det lät ju som ett helt sinnes bra pris :D Kommer nog bli jättefint! Hur många bitar blir det?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 13:15
    RedHead skrev 2011-09-19 13:08:50 följande:

    Ett jättebra pris! Om man räknar vilka jag skrivit upp på listan nu, så blir det ca48 små tårtor och 1 stor. Den stora är lika stor som två små, det är den vi ska skära på mitten:D


    Hur såg eran tårta ut?


    Ja, verkligen ett bra pris! :) Det är så roligt när man kan få bra priser. Vi var inne på samma, med små bakelser. Vi ville dock ha vanliga vita prinsesstårtor med rosa och svarta dekorationer. Bakelserna, änkor, med vit marsipan istället för grön och en rosa marsipanros istället för ett körsbär skulle kosta 28kr/bit eller bakelse kanske man säger. Efter många om och men valde vi istället hela tårtor, vita prinsesstårtor, med rosa rosor och svarta löv i nederkant. Den kostade (om jag inte minns helt fel) 32kr/bit. Vi betalade dock bara 30kr/bit, så 1650 för 55 bitar.

    Haha ingen sa till oss att vi borde fota tårtan, så har bara typ 3 extremt dåliga bilder på den.


    I verkligheten var de svarta löven raka, tårtorna vita (inte beiga/gula) och rosorna större och mer rosa. Förstår inte varför den blev så konstig på bild. Ångrar att vi inte lät fotofragen fota den.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 13:32
    RedHead skrev 2011-09-19 13:21:22 följande:

    Huvudsaken var väl att alla tyckte den va god? :D


    Jag ska ju be Gubbens Kusin fotografera under festen och bröllopet. Så hon har i uppgift att fota minst liten detalj typ! Vill ju göra en insperationsbok med bilder och text sen som jag tänkte ge min bästa vän eller min syster, beroende på vem av dom som gifter sig först efter mig ;P Sen mysigt att visa sina barn och visa de som kanske inte kunde komma sen vet jag min svärfar som gärna med vill ha 500bilder :P


    Vart var/ska ni på Bröllopsresa?


    Absolut :) Många sa att det var den godaste tårta de någonsin ätit och min kusin (som äger bageriet vi köpte den från) har redan fått flera nya kunder :P Lite tråkigt bara att den ser så platt och trist ut på bilderna, men förhoppningsvis kan vi minnas att den inte var så i verkligheten :)

    Jamen det är ju skitbra :D Man ska verkligen fota allt, allt, allt och hellre 20 bilder för mkt än för lite :P

    Vi åker inte på någon bröllopsresa. Ingen av oss vill åka och vi har ändå inte råd eller tid med något sådant. Vi ska åka till grannstaden och sova på hotell en helg med dottern bara, vi får väl kalla det för bröllopsresa :P Vi väljer att lägga våra pengar på en hund och spara istället :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 14:15

    Åh, Skottland, det låter ju verkligen som en mysig bröllopsresa :) Förstår om ni inte vill/kan åka iväg då, men det gör väl inget om man åker ett tag efter bröllopet. Huvudsaken är att man kommer sig iväg inom ett år från bröllopet tycker jag, för att "få" kalla det bröllopsresa :P hehe

    Hanna - Förstår verkligen om ni väljer att inte åka nu. Har man barn blir det ju lite annars :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 19:11
    RedHead skrev 2011-09-19 14:47:03 följande:
    Nej, Vi känner att vi inte vill åka på sommaren heller, hösten är så mycig och Vi vill ju äventyra, och vad är låter inte mysigare än att kolla på slott i skottland en härlig höstdag?:D
    Det håller jag med om :) Jag hade nog också helst viljat åka på hösten. Tycker hösten överlag är en bra tid för semester. På sommaren har man ofta mycket för sig hemma och sådär :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 19 Sep 19:12
    Sara1291 skrev 2011-09-19 16:01:11 följande:
    Nu har jag bestämt mig för färgtema! Ljusrosa (pudorosa) och mörkrött (vinrött). Med rätt typ av respektive färg kan man få en jättefin kombination Har äntligen bestämt mig!!
    Vilken häftig kombination! :D Har du några inspirationsbilder att visa? :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 20 Sep 11:18
    RedHead skrev 2011-09-20 10:59:14 följande:
    Ja man har ju det. Huset ska målas om, det ska bytas vindskivor, en ny altan ska byggas, då vill man helst va hemma och dirigera lite och se så allt blir som det ska ! :D
    Ja, det förstår jag :) Hade jag också velat :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgr­ape
    Äldre 20 Sep 11:18
    Sara1291 skrev 2011-09-20 11:16:50 följande:
    Ni som "Biddat" på ebay undrar om Ni vet ifall man kan ångra lr ta bort ett bidding?
    Nej, bud är bindande. Det går inte att ångra eller ta bort.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)