• 123ost
    Äldre 9 Sep 10:54
    361644 visningar
    1966 svar
    1966
    361644

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Jag sitter i samma båt som dig!

    Jag är själv 21 och vi gifter oss juni 2012. Vi kommer vara ca 100 personer om alla gäster kommer som vi tänkt bjuda. Vi tänkte hyra en lokal och sedan göra buffén själva, hyra in en kusins mamma till köket. Men våran idé sprack! Lokalen vi tänkte hyra, hyr inte ut längre.. utan man får bara hyra ifall man tar catering av dom. Just nu väntar vi på pris och menyförslag.. Hoppas på att det inte kostar skjortan!

    Sambon kommer ha sin gamla kostym som han hade på sin studentbal. Kommer köpa någon ny skjorta och så.. Jag kommer beställa en kinaklänning.

    Vi kommer ha betalbar, vi köper från systembolaget och då kan vi lämna tillbaka det som inte går åt (vi förlorar inte mycket pengar på det).

  • 123ost
    Äldre 11 Oct 16:01
    Insanire skrev 2011-10-11 10:29:23 följande:
    Klänning: köpte jag för 700 kr på Tradera. Sitter perfekt.
    Skorna:kommer använda ett par gräddvita som jag redan har hemma.
    Bukett: Kommer köpa plastbukett från USA, 500 kr för min och tärnornas.
    Underkläder: Köpte en korsett med trosor och strumpandshållare för 200 kr på Ebay. Tyvärr var den högre i ryggen än klänningen så jag måste köpa en ny..
    Smycken: max 500 kr.
    Ringen: ca 5000
    Klänningen som du köpte på Ebay, var det en begagnad eller en "kinaklänning"?
    Plastbuketten från USA, vilken sida ska du köpa från?
  • 123ost
    Äldre 12 Oct 14:58
    Imke1977 skrev 2011-10-12 14:44:05 följande:
    Höm... nu snurrade det genast till i mitt huvud. Personalen... ska man alltså stå med deras outfits vid servering? :-O ujujuj.... saker jag inte räknat med märker jag.....
    Jag tycker det fungerar lika bra att be dem ha svart underdel och vit överdel (eller vilka färger man vill), det borde nog gå bra!
  • 123ost
    Äldre 12 Oct 20:41

    Vi kommer betala tärnklänningarna men då är det jag som valt färg och kommer ha sista ordet när det gäller modell, men kommer självklart vara öppen för förslag. Jag har bett tärnorna välja ett par skor som dem ska använda så vi kan mäta längden med skorna. Jag kommer beställa kinaklänningar eller så syr min moster, vi får se vad som blir billigast.

  • 123ost
    Äldre 14 Oct 16:10
    Nudax skrev 2011-10-14 11:50:43 följande:
    Så bra att vi alla är överens om att det är trevligare utan tjaffs. Tycker också att din idé med länkar till bilder man vill visa på tema budget var bra. MEN jag förstår fortfarande inte hur du ser skillnad mellan bilder på bröllopsklänningar och alla dina bilder på pyssel. Ska du också då starta en ny tråd som handlar om pyssel och länka dit eftersom det också har med budget att göra? Sen ogillar jag starkt dina kommentarer liknande "Vi har bett snällt" - vem har ens gett er/dig mandadet till att vara de som ber eller säger till? ALLA här har SAMMA talan. En del vill ha bilder, andra tycker det är OT, då får man hitta någon medelväg. Själv ser jag fortfarande inte problemet, det står klart och tydligt i trådstartens rubrik att det även inkluderar bilder och jag tycker det är trevligt med det och gillade t.ex. dina bilder på hur man kan göra billiga men supersnygga inbjudningskort etc själv. Eftersom det hör till ämnet, precis som budgetklänningar gör.
    Men snälla tjejer! Jag trodde ni hade löst det här "problemet" nu? Låt det vara nu så vi andra som inte vill läsa tjafs får fortsätta läsa och se bilder här i tråden som har med budget att göra.

    OM det nu skulle vara någon som stör sig mycket på ett inlägg, anmäl! Varsågoda att anmäla inläggen och då är det redaktionen som tar ett beslut sen om inlägget hör till tråden eller ej. Glad
  • 123ost
    Äldre 14 Oct 18:36

    Ja, ni kan ju kolla vad det kostar att hyra. Annars blir det nog fint med olika också, borde inte vara allt för svårt att hitta billigt porslin? :)

  • 123ost
    Äldre 14 Oct 21:12
    Imke1977 skrev 2011-10-14 21:01:06 följande:
    Jag frågar igen det jag frågade tidigare. Jag har sånna små presentboxar som ska finnas vid varje plats. Jag tänkte lägga något i dom till alla gäster. har hittat fina tvålar i form av en ros på ebay och kan få 70 st för typ 200 kr kanske.  Passar det med sånt eller vad ska man ha i presentaskarna annars?
    Tvålar är ganska bra, något nästan alla använder i alla fall. Många ha godis i dom också men vi ska ha godisbuffé så det kändes som att det blir lite "kaka på kaka" med godis som favour. Vi tänkte ha tandpetare med mintsmak, mintpastiller och sådant som är bra att ha efter middagen. Men nu kom vi fram till att vi struntar i det helt och hållet hehe

    Men det var några få förslag i alla fall!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)