• sep01

    September 2012

    Hej!

    Ny septemberbrud här.. Vi gifter oss 1 sep i Dalarna. Längtar. Kommer följa detta med spänning.

  • sep01

    så nu har jag läst igenom alla inlägg och bidrar gärna med det vi kommit fram till:

    Kyrka: Rättvik
    Festen: Hotell i närheten
    Temafärger: peach, ivory, dark green, organge and chocolate brown. de två sistnämnda är accentfärger
    Tema: Vintage/lantligt (lite romantiskt gammeldags kan man säga)
    Blommor: Rosor
    Transport: Gammeldagsbil från 1930-talet.
    Fotograf: Vi har valt att anlita en proffsfotograf för en halvdag och kan betsälla till extra timmar om så önskas. Prisklassen är runt 12 tkr. Då ingår 300 redigerade bilder, högupplösta.
    Save-the-date: dessa kort har jag gjort digitala då vi bjuder in folk från hela världen. Sedan har vi tagit fram en webbsida för gästerna där all info finns. Hälften släpps dock först efter att inbjudningarna går ut.
    Inbjudan: Gjort egna, handgjorda kort som följer en tråd men alla är olika. Man tager vad man haver har jag gått efter.
    Dukning: Vi kommer ha ca 100 gäster så detta med dukning är inte helt lätt. Vi hoppas kunna duka i klungor om 8 pers/bord. Här kommer jag använda tårtpapper (vita, runda med spets) som tallriksunderlägg, linnedukar och servetter samt rosor i låga vaser. Kommer även ha ljus som flyter i kolsyrat vatten, i gammeldagsa glas som jag hittat på second hand butiker. Vi kommer även dekorera honnörsbordet med en vimpellina med vårt bröllopsdatum.
    Musik: Vi hoppas gästerna bjuder till under själva middagen, men tänkte se till att det spelas musik till fördrinken och ha en DJ till dansen.
    Mat: Vi tänkte göra i ordning en liten påse till alla gäster med bubbel, snittar etc. som de får efter vigseln. Vi tänkte spara pengar genom att göra det själva och utsikten vid kyrkan är så vacker så vi vill ha brudskålen där. Vid dåligt väder finns en lokal i närheten vi kan gå in i. Sedan tänkte vi bjuda på 3-rätters utan dessert och dryck till maten. Efteråt bjuder på ett dessertbord istället för traditionell tårta. Vi funderar fortf på om vi ska ha vickning eller ej.
    Vi kommer inte ge några specifka gåvor till gästerna men kommer fundera ut något kul för att visa vår tacksamhet och uppskattning.
    Barn: Kommer vara tillåtna. Vi har ordnat med barnvakt på hotellet och barnen får ett eget buffé bord samt en egen hörna där de kan aktivera sig.
    Övrigt: Vi kommer ha en tävling kvällen innan för de som kommer då där vinnaren koras under dagen innan vigseln. Vi komemr ha en fotoaktivitet så vi får roliga bilder på våra gäster. Vi kommer ha en lyckoönskedel - där gästerna kan skriva en hälsning/lyckönskan till oss. På kuvertet sedan ska de skriva när vi får öppna meddelandet.

    Det var nog så långt vi kommit... Vi funderar fortf mkt på kläder till tärnor och bestmen. Jag har min klänning, men min blivande man är velig och har svårt att bestämma sig. Han vill inte ha svart, grå eller blå helst. Någon som vet var man hittar fina herrkläder i andra färger?

Svar på tråden September 2012