Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    September 2012

    Hej allihopa! 
    Jag hänger med här jag med! Det finns ingen Augusti 2012 sida heller (vad jag vet).  Vi gifter oss den 18/8 i Malcesine, gardasjön i Italien. Det är så kul med all planering och tankar om dekorationer mm!
    Vi har bokat ceremoniplatsen och restaurangen och jag har beställt min klännning (kommer början på januari, om allt går som planerat). Klänningen var nått av det första som jag tänkte på och med tanke på att det var en klänning jag hade tittat på i åratal tänkte jag att det var lika bra att beställa den! :)

    Så hur mycket har ni redan gjort?
    När skickar ni ut inbjudningskorten? Och när kommer ni ha som RSVP datum?
     


  • pulmonate
    FruJ skrev 2011-11-07 20:58:07 följande:
    Hejsan!!

    Vi har bara bestämt datum, sen har vi inte kommit så långt, haha..
    Ska boka kyrkan efter jul, o sen i vår ska vi börja planera lite

    Vi kommer inte ha ngt jättedyrt bröllop, kommer hamna på runt 15.000...
    Hej hej!
    Jasså ni börjar så "sent"? När vi bokade vår ceremoniplats var det den allra sista dagen som var ledigt på hela nästa sommar (maj till september). Men det är kanske lite extra poppis att gifta sig där, men ändå! Även restaurangen var i princip fullbokad.
    Hur lyckas ni hålla det under 15000kr? Duktiga ni är! :) 
  • pulmonate
    ungbrud skrev 2011-11-21 23:08:23 följande:
    Bröllopsresa blir nog NY några dagar sedan ner till Florida och karibbienkryssning. Vart ska ni andra på resa?

    Klänning så har jag hittat en som jag älskar, men funderar på att beställa från nätet... vet inte rikigt om jag vågar men den jag hittat är inte jättedyr så funder på att ta en chansning att beställa skulle den inte duga kanske köpa den andra ändå. De är nästan identiska den på nätet och den jag hittat i butik. Har någon hört bra/dåligt om tidebuy.com eller lighinbox.com?

     
    Hej Ungbrud!
    Efter att jag läst egenom tusentals sidor om "kinaklänningar" så kom jag fram till att just Milly Bridal eller Landy Bridal som har fått allra bäst kritik! Själv beställde jag ifrån Milly och borde få min klänning i Januari. Det var en klänning jag själv "designat" genom att sätta ihop lite olika bilder. Den kostade sammanlagt 2500kr inkl. frakt, underkjol, inbyggd bh, mm. Jag ser det också som en satsning..man får ju se hur det går! Är den helt fel för mig har man ändå tid att köpa en ny och sälja denna!

    Som bröllopsresa åker vi till Australien på roadtrip med stopp antingen i HongKong, Singapore, Dubai, eller Doha beroende på vilket flygbolag vi flyger med. Blir i så fall 2-3 dagar på det stället och sen 3-4 veckor i Australien. New York är en jätte kul stad o värt att se och karibencruise låter ju verkligen inte helt fel. Vad kostar en sån cruise? Vi kommer att fråga efter bidrag till vår resa som bröllopsgåva. 

    Kram 
  • pulmonate
    Cosy skrev 2011-12-13 17:28:30 följande:
    Fästmannen har köpt en orange kravatt och vi har spanat in en grå kostym som ska inhandlas efter jul^^ själv har jag lite svårt att fatta ett beslut om jag ska köpa en klänning i butik där valet står mellan en för 1.700kr och en för 2.900kr eller försöka sy en själv 
    We did it on DreamHack. Geeky love
    Det var ju väldigt bra priser på klänningarna! Var har du då tittat någonstans? Jag har beställt ifrån Milly Bridal, men är så nervös att det inte ska gå bra, och i så fall behöver jag en back-up plan!
     
  • pulmonate

    Ville bara säga att jag har fått min klänning ifrån Milly men inte tittat på den. Den är framme hos min svärmor och jag kommer inte tillbaka till Italien på 10 dagar till. Fotona jag fick gjorde att jag fick blande känslor. Jag är väldigt nöjd med baksidan men lite tveksam om framsidan. Men jag vill inte uttala mig förrän jag har sett den och provat den. Jag lovar att sätta upp foton sen. 
    Så för att sammanfatta är detta fixat:

    Ceremoniplats
    Restaurang
    Klänning
    Börjat på inbjudningskorten...nästan färdiga..kommer väl ut i Januari någon gång.
    Köpt vit juteväv att ha runt krukorna som vi ska ge till våra gäster
    Killen har börjat att bestämma vad han ska ha på sig, men inget provat eller bestämt
    Tärnorna tittar på klänningar och ska beställa dem själva

     


  • pulmonate

    Snygg bukett Tufalisa. Fast än den är ganska klassisk har den ändå något unikt. Det blir nog bra! Vad har ni för färgtema annars?
    Jag har börjat bli helt TOK-KÄR i den Sydafrikanska/Australiska blomman Protea! Den är huuur häftig som helst! Både färg, form och storleksmässigt. Försöker nu hitta buketter där denna är med. Min kille kom hem med en ett tag sen och den är såå häftig. Dock är den otroligt tung! Så mer än en går inte (det hade nog blivit för mycket ändå, med tanke på storleken). 
    Kolla gärna på min blogg för mer blom-bukettsidéer, tärnklänningar, mm. Det är egentligen en arkitektur och designblogg, men det har övergått endast till bröllop nu sen min kille friade  
    Här är ett exempel på Protean tillsammans med mjuka rosor och Brunea bollar (tror jag).  



  • pulmonate
    Sarus skrev 2012-01-04 15:33:23 följande:
    Måste bara posta hur jag tänkt min klänning. Ni får ursäkta min dåliga engelska Skrattande! Vad tror ni om det? Kan det bli snyggt och fattar man vad jag menar haha!


    Så här tolkar jag det... stämmer det? Texten som du har på vänster sida under klänning A borde det inte vara tvärt om? För att förtydliga kanske det är bättre att skriva "Dress A" "Dress B" för att det inte ska bli förvirring mellan höger och vänster... 


  • pulmonate
    Sarus skrev 2012-01-06 21:06:15 följande:
    Shit va svårt det är att välja!!! Den här klänningen tycker jag är väldigt vacker av Jim Hjelm. Sen skulle ju tärnklänningen passa perfekt till den är från lightinabox.com



    Jim Hjelm är min absoluta favorit. Dock kände jag inte igen just denna klänning. Hade du tänkt köpa orginalet eller få den uppsydd ifrån någon liknande "lightinthebox" sida? Jag har sett bilder här på BT på en som köpt en liknande klänning som tärnklänningen och det blev verkligen inte bra det där med bladen nertill. Det var lixom bara påklistrat. Jag kan tänka mig att det blir likadant med brudklänningen.
    Jag har själv beställt ifrån en Kinasida (Milly bridal) och tycker det är en jätte bra idé, men jag skulle nog vara lite försiktig med just din klänning. Det är nog svårt att få till det där på nedre delen. 

    Jag fick hem min klänning och såg den igår för första gången! Överlag är jag nöjd men spettsen på framsidan är sådär. Inte helt bra. Men det ska jag nog ta och fixa, för passar klänningen (provar den på torsdag) så ska det vara den. Jag har själv designat den och måååste ha den
  • pulmonate
    Fjärilen skrev 2012-01-09 12:29:14 följande:

    I helgen var jag o letade efter papper till inbjudningarna och hittade några fina så jag ska testa att skriva ut i veckan och se om det blir bra eller ej.

    Jag och letade också efter naturbruna hang tags med förstärkt hål, men hittade inga sådana. Men jag har hittat en sida i usa, så jag får väl beställa därifrån.

    Sedan så har jag gjort klart designen på min solfjäder, så den har jag skrivit ut och ska testa att sätta iop ikväll, ska bli spännande.

    Vi håller också på att fundera över vilka sololåtar och in- och utgångsmusik vi vill ha. Eftersom vi gifter oss i Italien funderar vi på om vi ska med thats amore med dean martin på ett hörn :)


    Jag har beställt pappret till inbjudningarna jag också. Min kille ska skriva italienska versionen i veckan och så tänkte vi prova att skriva ut snart.

    Du får jätte gärna berätta hur du ska göra din solfjäder!!
    Vi tänkte göra solfjädrar som vigselprogram. Våra är tänkta att bli A5 (hälften a4) och med rundade hörn. Tapet på baksidan och skriften på framsidan. Men vi har inte alls kommit så långt så vi vet hur ceremonin kommer att se ut, så jag vet inte vad där ska stå. Jag såg dock jätte roliga på en sida i USA som jag funderar på, som var ironiska. Där stod det bara "X & Y are getting married today (as if you haven't already figured that out already). This is how it's going to go down: A romantic song is going to be played as the bride and groom come in. The councilman will say some things. The couple will exchange rings. They'll kiss. They'll be married". 
    Tyckte något sånt hade varit lite kul!
    Jag gjorde en beskrivning om hur man kan göra solfjäder/vigselprogram på bloggen. http://pulmonate.blogspot.com/2011/12/wedding-inspirationceremony-program.html

    That's Amore är jätte gullig! Det är en av "våra" låtar som par, men jag vet inte var den skulle passa in. Kanske efter att man är gift när man går ut? 
  • pulmonate
    Fjärilen skrev 2012-01-11 07:57:36 följande:
    Rolig text, hade jag gillat att läsa om jag gick på bröllop.

    Vi funderar på att dansa första dansen till That´s Amore. Det är en rolig låt :)

    Så här ser min solfjäder ut. Ska skriva ut den på ett tjockare papper. Sedan så tänkte jag beställa en vågig trähandtag och måla det svart.


    Perfekt!! Vad duktig du är! Vi har tänkt oss något likt! Vi kommer bara att använda vanliga större "glasspinnar" som finns att köpa i de flesta hobby affärer. Vet inte vad de används till annars, kanske att röra om färg eller klister?? De jag har sett kostade 15kr för 36stycken. 
    Är ni redan så framme i planerna att ni vet vilka psalmer och allt som ska spelas?? Imponerande! :)
Svar på tråden September 2012