Inlägg från: Sara 120707 |Visa alla inlägg
  • Sara 120707

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Vi fick en tårta istället för dessert som överraskning på restaurangen i lördags.


    Frusen chokladmousse i tre lager, vitchokladmousse, mjölkchokladmousse och mörk chokladmousse.


    Dekorerad med bär och hemgjorda maränger


    Fantastiskt god och fin !

  • Sara 120707
    Protexblue skrev 2012-08-23 16:02:13 följande:
    Jag är totalt ovetande om vad man kan stoppa i en tårta som fyllning. Men om man vill ha choklad och hallon vad är de som gäller då? Har ni några bra tips? Många här inne som verkar veta vad ni håller på med :)

    Gissar att du syftar på i vilken form fyllninge ska vara?


    Det finns ju olika varianter tex mousse, pannacotta, ganasch, kompott m.m.


    Jag gillar personligen mousse för det bli ganska lätt och luftigt, särskilt om det är äggvitebaserad mousse.


    Sedan beror det ju på hur mycket bottnar du vill ha i tårtan för det finns olika varianter på det.


    De finns de som har


    botten-fyllning-botten-fyllning-botten


    sen finns det de som har


    botten-fyllning-fyllning-fyllning-botten


    och det spelar ju oxå in på vilken typ av fylningar du väljer.


    Vill man ha en staplad tårta så påverkar det ju oxå eftersom alla fyllningarna då måste vara såkallat skärfasta.


    Hoppas det hjälpte!

  • Sara 120707
    Sara 120707 skrev 2012-08-23 18:29:46 följande:

     


    tjosan va mycket stavfel det blev


    Hoppas det blev förståeligt iaf!

  • Sara 120707
    Protexblue skrev 2012-08-23 20:15:59 följande:
    Jo jag har bestämt mig för smakerna. Men som jag såg var jag ju inte allt för tydlig med vad jag menade. =)
    Som Sara 120707 skrev så var de vilken slags form av fyllning man ska ha.
    Sara 120707 skrev 2012-08-23 18:29:46 följande:

    Gissar att du syftar på i vilken form fyllninge ska vara?


    Det finns ju olika varianter tex mousse, pannacotta, ganasch, kompott m.m.


    Jag gillar personligen mousse för det bli ganska lätt och luftigt, särskilt om det är äggvitebaserad mousse.


    Sedan beror det ju på hur mycket bottnar du vill ha i tårtan för det finns olika varianter på det.


    De finns de som har


    botten-fyllning-botten-fyllning-botten


    sen finns det de som har


    botten-fyllning-fyllning-fyllning-botten


    och det spelar ju oxå in på vilken typ av fylningar du väljer.


    Vill man ha en staplad tårta så påverkar det ju oxå eftersom alla fyllningarna då måste vara såkallat skärfasta.


    Hoppas det hjälpte!


    Jo men jag funderar på mousse, om de gör att de blir ganska lätt och luftigt. Tycker en del tårtor kan bli alldeles för mäktiga. Tack så mycket för svaret, de hjälpe väldigt mycket! Jag får ta mig en funderare så får vi se vad de blir. =)

    Jo allting är ju gott men det blir ju helt en smaksak, vilket gör det svårt att säga "det här är bäst"


    Jag personligen gillar inte för mycket bröd/kaka i tårtor och vår tårta var en botten av typ brownie och sedan mousse, pannacotta,mousse men jag har hört andra som gillar att det är mkt "kaka" och mindre fyllning så vad man gillar är ju väldigt individuellt.


    Sedan kan man ju kombinera lätt och mäktigt oxå, har man tex två lager lätt mousse(med äggvita) så kanske man kan ha ett lager gansch emellan så blir det smakrikt men ändå ganska fräscht, men det bästa är väl att prova lite när man väl har bestämt sig för bageri


     

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)