Inlägg från: Tinzi |Visa alla inlägg
  • Tinzi

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Maseralda skrev 2011-11-28 12:10:57 följande:
    Jag börjar komma in i klänningstänket mer och mer... Ska nog bege mig ut veckan innan jul och testa lite. Annars har jag hittat en Kinaklänning som var ganska fin, vad tycker ni? Det ska ju få plats en tjock gravidmage i den SkrattandeInte världens bästa bildkvalitet kanske...
    Otroligt vacker!!!
    Dolly P skrev 2011-11-29 13:11:10 följande:
    Idag ringde jag och kollade hur jag skulle göra med bokningen av kyrkan. Och hon bokade upp båda kyrkor. Sen skulle jag höra av mig så fort jag fick veta om prällen vi vill ha i den "nya" kyrkan jobbade den 19:e Maj. Så nu känns det bra.
    Vad  bra!!!
  • Tinzi
    saken247 skrev 2011-12-02 23:45:30 följande:
    Hejhej jag och min sambo har bestämt oss för att gifta oss i maj, vi har inte bokat kyrka eller kommit så långt än, vet inte riktigt i hur god tid man bör vara ? Det känns så himla långt fram :)
    du bör boka NU om du ska gifta dig i Maj, det mesta är upptaget då det inte är många helger per månad &  sommaren är poppis :)
  • Tinzi

    *urk* bara jag som har ekonomisk panik?Har ett schema allt som ska fixas varje månad, och det ligger på ca. 3000-4000 per månad & vette sjuttom hur vi ska fixa det :( mkt klart dock, men är ju mat, sprit, tårta , lokal,fotograf som kostar...

  • Tinzi
    drumelz skrev 2012-01-01 14:47:25 följande:
    Tänk tjejer att vi gifter oss i år :)
    Ja nu blev jag plötsligt stressad ;) Faktiskt!

    Min klänning kommer om 3 dagar kanske blir lugnare då! :) Bara man har den så löser sig resten tänker jag hehe!
  • Tinzi

    Inte mpnga veckor kvar nu! PIRRIGT!

    Vad har ni INTE fixat?

    VI har kläder till blivande kvar
    KLänning till tösen
    skor till båda barnen
    sen bet.lokalen & alla de stora kostnaderna som Alkohol (de åker nu om 3 veckor till Tyskland)
    TYVÄRR så kostar det så mkt just veckorna innan bröllopet då mat ska betalas (vi gör själva) tårtorna beställas, bilen betalas, lokalen mm.

  • Tinzi
    Syrinx skrev 2012-01-10 15:37:23 följande:
    Solig Fyra månader bara, så är vi i maj! Hurra! 

    Emelie och Jonas, oj vad konstigt att inbjudningarna kom så olika! Men jag kan tänka mig att farmor blev glad när hon fick inbjudningskortet på torsdagen ändå.
    Vi sitter med inbjudningskorten just nu, och det är ju mycket fix med dem, så jag kan tänka mig att det står lite still efter att de är ute! Det är väl egentligen vad som behövs ordnas precis nu också - de flesta andra saker är det ju ingen brådska med antar jag. Hur går det för er annars?

    Tinzi, vad lite ni har kvar! Det verkar ju som att ni har hur gott om tid som helst, så skönt.
    Vi ska få ut inbjudningskorten nu, annars är det
    - kompletterande klädsel till både mig och fästmannen (underkläder och strumpbyxor till mig; väst, plastrong, näsduk och skjorta till fästmannen)
    - samla ihop linnedukar, champagneglas, vinkaraffer och avecglas från loppis och generösa släktingar
    - göra vigsel- och festprogram
    - bestämma stycke till brudvalsen
    - köpa alkoholen
    - fråga pastorsexpeditionen om detaljer om kyrkan som riskastning, blomsterdekoration och tillgång till kyrkan
    - boka hotellrum till oss
    - komma på hur vi ska ta oss från kyrkan till festlokalen
    - göra bordsplacering, men det går ju först när alla har svarat

    Endlesslove85, vad ska ni ha för inbjudningskort? Har du någon bild?  

    LillaÄlvan, ni kanske kan ta en tur med häst och vagn i omgivningarna bara? Medan gästerna går till festlokalen och börjar mingla lite? Så får ni tid att smälta vigseln och skaka av er den sista nervositeten på egen hand. Det tror jag iallafall är ganska skönt! 

    Hur ska ni allesammans göra med boende? Bor ni alla på den orten där ni ska gifta er? Vi bor i Malmö men ska ju gifta oss utanför Vadstena, där jag är sommaruppvuxen. Pappa har världens mysigaste lilla torp därute, där vi gärna spenderar så mycket vi kan av somrarna, men det är av standarden ingen dusch (alltså badar man i Vättern - KALLT i slutet av maj och ofta hela somrarna) och torrdass... Alltså kanske inte det mest ideala när man ska göra sig i ordning för sin bröllopsdag. 
    Så vi funderade på om vi skulle boka hotellnatt från fredag till söndag, så kan vi ta en lång, varm dusch på morgonen innan vi gör oss i ordning på varsitt håll och ses först till vigseln. Sedan har man ju isåfall alla sina saker på plats när man landar i rummet på bröllopsnatten.
    Vad tror ni om det? Och hur gör ni?  
    Kan så tyckas, men jag har en fixa lista månad för månad & känner bara STRESS! Mest över festhäftena som ska skrivas ut & jag inte hittar  100-150 gramsd billiga papper, de ska vändas manuellt i skrivaren & bara det kommer ta eh 2 veckor typ ;)

    Men tror det kommer kännas bättre för varje sak man ordnar nu framöver, kostymen tillblivande köper vi nu i jan mm mm, dessutom insåg jag att jag glömde en del som RINGARNA!!!! ;) hehe! Had ejag varit rik hade jag löst allt IDAG, men ekonomin tvingar oss att ta det pö om pö vilket gör mig stressad. Är ett kontrollfreak som redan har sömnsvårigheter så vet inte hur detta skall gå ;)
  • Tinzi
    Syrinx skrev 2012-01-12 16:32:17 följande:
    Tack för input angående hotellnätter! Det blir nog så att vi tar ett och samma rum för hela helgen, så slipper man flytta runt alla sina saker så mycket. Guffi, ja det där med att släppa stressen och bara ägna sig åt varandra kvällen/natten före bröllopet tycker jag också låter väldigt skönt! 

    Tinzi, jag tror du har det under kontroll! Det låter så i mina öron iallafall. Visst hade saker och ting varit enklare om man hade varit miljonär eller något, då hade man inte behövt jaga det billigaste alternativet till allt. Tips: tjockare papper lite billigare finns på Akademibokhandeln! De har ju dels papper i "lösvikt" eller vad man ska säga, men också färdigpackade buntar av olika slag som inte kostar så mycket. Vi köpte något linnepapper och vanlig kartong som vi ska ha till inbjudningskorten, det var så otroligt mycket billigare än på t.ex. Panduro! 

    Guffi, vår guldsmed sa att vi kunde komma in i början av maj (gifter oss den 26:e) för att få ringarna putsade och graverade. Det borde väl räcka med tre veckor innan även för er. Putsning och gravering går väl hyfsat snabbt och man vill ju inte vara utan ringarna alltför länge. Vill du diskutera musik till vigseln hjälper jag gärna till - är utbildad flöjtist och har ganska bra koll på sånt där! 

    MalinÄlskarAndreas91, hur många gäster ska ni ha? Hoppas din blivande får koll på tider och sånt snart, men jag tror du kan ta det ganska lugnt ändå. Ett par månader före bröllopet var nog det vanligaste för bara ett tiotal år sedan att inbjudningskorten kom ut.

    Drumelz, vi ska inte ha en fotograf på det sättet. En äldre släkting som är fotografutbildad ska ta foton på oss före vigseln, och sedan har vi två yngre släktingar som är duktiga amatörfotografer som gärna ville fota under vigsel och fest.

    Endlesslove85, vilket vackert inbjudningskort och så fin ring! Tummen upp!
    hehe ja verkligen! Det löser sig nog på ngt sätt :)

    sen har jag insett att alla ören man lyckas banta ner budgeten är avgörande. tex en näbbkläning för 200 istället för 350:- osv :)
  • Tinzi
    Guffi skrev 2012-01-13 09:41:15 följande:
    Åh! Akademibokhandeln får sig ett besök innan jobbet idag minsann :)
    Jag återkommer gärna med tips om musik, har själv spelat tvärflöjt så har en del noter hemma + bröllopsskivor med en massa sånt :) Sen är det väl bara att kika i psalmboken gissar jag om inspirationen tryter ;) Men som sagt, jag återkommer gärna :)

    En sisådär tre-fyra veckor in borde ju räcka att lämna in ringarna. Men det kan nog skilja sig åt beroende på var man köpt dem.. Har man köpt hos en lokal guldsmed så går det kanske fortare. Våra är köpta hos Albrekts Guld å de skickar ju alltid iväg allt, så där tar det nog lite längre tid..

    Nu har min blivande skickat in papper om namnbyte! Han ska byta efternamn och sen ska jag lägga till det efter mitt flicknamn :) Små steg åt rätt håll - snart står vi där vid kyrkan med fjärilar i magen! Pirrigt!! :)
    oj kanske så vi också måste göra. vi ska ta min blivandes efternamn fast med en helt anann stavning, då kanske han också måste ändra namnet först...gah får kolla upp detta...
  • Tinzi
    Guffi skrev 2012-01-13 23:18:22 följande:
    Ja, kolla upp om ni behöver ändra eller om ni kan göra det i samband med att du byter.. Lättast är kanske att ringa direkt till skatteverket o höra?
    Ja det är 4 månader kvar till bröllopet så vi ska ändå skicka inte hinderprövningen i dagarna nu, så skickar med det andra också, läste infon och som ex hade de ett namn som ingen av parterna tidigare hade så då borde det ju vara så :)
  • Tinzi
    endlesslove85 skrev 2012-01-15 16:28:22 följande:
    Gud vad man planerar o drömmer. Håller på att planera hela tiden tycker jag. Få se nu Klänning: klart Tärnornas klänningar: klart Maten:klart Blommorna:klart Inbjudningskort:klart Lokal:klart Tårtan:klart Ja en liten bit har jag ju kommit tycker jag. Blir nervös bara jag tänker på hur kort tid det är kvar.
    åh samma här! SÅ mkt gör man men så mkt kvar!!! gah!
Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?