• drumelz

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Jag gifter mig den 19 maj 2012 i Östra Karups kyrka, strax utanför Båstad. Har precis kommit igång med planeringen och undrar hur det går för andra majbrudar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-25 20:44
    FruJ83 5 maj, Värmland
    Guffi, 5 maj, Växjö
    Zandi, 5 maj, Göteborg
    Tinzi 12 Maj Rävlanda
    Khiraliii 12 maj
    Egalia, 12 maj, Stockholm
    DollyP 19 Maj, Nybro
    Watermelon 19 maj
    Drumelz 19 maj, Båstad
    Emilie o Jonas 19 maj, Enköping
    Havsglimt 19 maj, Österlen
    Mcony 26 maj Göteborg
    Jazzily 26 maj Bromma

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-06 15:52
    Jonke 12 maj
    Karin Vackmyr 5 maj, Jönköping

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-12 19:11
    specccial 5 maj utanför Jönköping
    smultron 74 7 maj Las Vegas
    070831 12 maj
    MrsSilfverblad2b 12 maj Särö
    Lena Sander 12 maj
    Lilla smulan 19 maj utanför Eslöv
    Sessan67 25 maj Sigtuna
    Fästmö 26 maj utanför Linköping
    JochH2012 26 maj
    kaju 26 maj
    Anneli256 26 maj Kropps Kyrka, Helsingborg

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-22 19:57
    Hemajo13 5 maj
    Sofie e 19 maj Utanför Hudviksvall
    Minitoker 19 maj
    IhjärtaJ 19 maj
    Strawberry 19 maj Kungsängen
    Juliaalexandra 26 maj
    Endlesslove85 26 maj Mariefred
    Syrinx 26 maj utanför Vadstena

  • Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?
  • Maseralda

    Oj, vad är det då som har hänt 070831? Om du vill berätta...

  • drumelz

    Hej tjejer! När ska ni skicka in er hindersprövning och ändrandet av ert efternamn om ni ska göra det?

  • Maseralda

    Jag tänkte nog skicka in hindersprövningen i mars. Ska inte byta efternamn dock...

  • hemajo13

    En liten fråga!=) Har ni tänkt ha någon jacka eller dylikt.. Maj är ju lite lurigt, kan ju va svinkallt eller jättevarmt;)

  • emelie och Jonas

    Har jag faktiskt inte tänkt på...men e ju inte så lång tid man har ute så tror jag får stå ut den tiden isf man har väl så tajt klänning med massa snygga dra in magengrejer under så kanske håller sig varm ändå?

  • drumelz

    Vad ska ni åka i för transport på bröllopsdagen? Och gör ni allt själva eller ni har delegerat ut mycket? Hur mycket kan man begära av dom som ska vara toastmasters? Jag funderar på om inte kan hjälpa mej med olika saker i festhäftet? Kan man fråga om det? Hur gör ni andra?

  • emelie och Jonas

    Jag funderar oxå på det här med transport... jag planerar de mesta själv men toastmaster får hitta på överraskningar sen inom min tidsram för middagen typ . Inbjudningarena fick jag hjälp av tärnorna med festgäftet gör jag nog till största delen själv. men vi skrev ner vilka punkter/saker vi helst ville att tärnor/marshalkar/2oastmaster/svärföräldrar osv gjorde tec inbjudningar,@ynta lokal,städa osv. då kunde de se vad vi ville innan de tackade ja! (lart du kan fråga din toastmaster,de kanske tycker de är roligt att hjälpa till

  • Dolly P

    Hej på er. Nu var det evigheter sen jag var här inne.
    Igår satt jag med inbjudningskorten. Så nu är dom nästan klara. Ska göra resten nästa vecka med en av tärnorna. Sen ska jag skicka ut domSkrattande Har ni skickat ut era inbjudningar än?

    Hindersprövningen ska vi skicka in i Mars.
    Tror det mesta är klart med planeringen. Hoppas jag iafSkrattande
    Det som jag vet vi inte är klara med än, är vilken utgångslåt vi ska ha i kyrkan.

  • Maseralda

    Håller på med inbjudan nu (tänkte beställa från Optimalprint), men jag kan inte komma på hur jag ska formulera texten... Den som finns i mallen är så superformell, inte direkt vår stil. Någon som har några tips?

  • Syrinx

    Tittar in här igen för första gången på jättelänge. Tänk att det är 2012, vårt år, i år!!!  Skål 
    Hur går det för er allihopa? Det verkar som att många börjar få ut inbjudningskorten.

    Emelie och Jonas, kom det några reaktioner på era inbjudningar?  

    Maseralda, ja det är svårt det där med formuleringar. Om ni inte vill ha det så formellt kanske något i stil med detta kan funka: "Vi är väldigt glada att bjuda in er, NN och NN, till vår vigsel i XX kyrka den X maj kl xx. Därefter är ni välkomna att äta bröllopsmiddag med oss på XX pensionat. Klädsel: x OSA senast den X/X till NN på telefon."

    Angående jacka - nej, det hade jag inte tänkt att ha. Vi gifter oss ju 26 maj så chansen för lite värme är kanske större än i början av maj. Dessutom ska jag ha långärmad klänning, så jag kommer nog inte frysa! MrsSilfverblad2b - hur blev det med klänning? Hittade du någon? Det där med vilka vänner man ska bjuda tycker jag också är jättesvårt. Att hitta en balans mellan släktingar och vänner, mellan familjevänner, folk som har betytt mycket för en och folk som börjar att betyda mycket för en... Tyvärr kan jag inte ge några råd! Känn efter i hjärtat och diskutera med din blivande - är det någon av dessa du nämnde som ni skulle sakna under er bröllopsdag? Även om det är nya bekantskaper kan de ju vara lika självklara som gamla vänner, om det känns som att det är relationer man kommer bibehålla många år framöver.  

    Här hemma ligger min vackra, vackra vigselring! Jag blir så lycklig varje gång jag tittar på den (och provar litegrann, förstås)! Solig I slutet av januari ska vi tillbaka till sömmerskan som håller på att sy om min mammas brudklänning, det ska bli så spännande att se hur den blir! Fästmannen sprang av en ren slump på sin kostym, en snyggt blyertsgrå från MQ, nu före jul, och jag har mina rosa bröllopsskor i garderoben. Det var så tursamt - jag satte ut en annons här på BT och fick svar med precis de skorna jag haft i åtanke! 

    Drumelz - Kan du inte lägga till mig också i trådstarten? Jag verkar ha blivit missad varje gång! 
    Syrinx, 26 maj utanför Vadstena (bor i Malmö)

    Angående dina funderingar, vi gör i princip allt själva. Det är ju så mysigt. Men våra föräldrar har, förutom sina tips och råd, erbjudit sin hjälp under själva bröllopshelgen, så vi får hjälp med dukning och lokalpyntning och slipper städningen. Transport har vi absolut inte börjat fundera på än! Men jag tänker att om man är intresserad av gamla läckra bilar är det väl kul, och är man traditionell av sig kanske häst och vagn passar bättre. 
    Jag tycker inte att man ska begära särskilt mycket alls av toastmastern. Självklart är det till toastmastern gästerna anmäler tal och annat uppträdande, så nummer till denne ska kanske finnas i inbjudan. Men annars är ju toastmasterns ansvar att organisera talen under middagen så att de inte kommer precis när varmrätten ska bäras ut t. ex., och kanske också att avstyra något som brudparet verkligen inte önskar. Så mer än det skulle jag iallafall inte lägga på toastmastern.  

    Hemajo13, vilken vacker bukett! Så härligt romantisk och pastellig.

Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?