Inlägg från: Fästmön |Visa alla inlägg
  • Fästmön

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Anneli256 skrev 2011-11-15 10:39:02 följande:
    Vi gifter oss pingstafton 26 maj i Kropps kyrka utanför Helsingborg. Många har reagerat på att vi började så tidigt med planering och bokning. Men både hon på pastorsexpeditionen, hotellet och festlokalen sa att man måste vara ute i god tid för att få det man vill speciellt på ett så populärt "bröllopsdatum".

    Vi har bokat kyrka, hotell, och festlokal
    hon som har lokalen kommer att sköta dukning efter vårt önskemål
    serveringspersonal är ordnat
    menyn är färdig
    bröllopstårta är i princip färdig.. ska bara komma överens om hur den ska se ut.
    bröllopsklänning och skor inköpta, klänningen är en sk kinaklänning..otroligt vacker är så nöjd.. skorna har jag beställt från Dreambride.se rekommenderar verkligen denna sida. Bra priser och väldigt trevligt bemötande.
    m2b ska ha sin frack
    Frisör bokad- ska anlita frisörutbildning
    likadant med florister. lika fina blommor som i blomsteraffären men mycket billigareGlad
    solosång i kyrkan är nästan färdig, ska ha solosång när jag går in i kyrkan min m 2b ska stå där framme och vänta. En vän till familjen ska sjunga första sången och en av mina tärnor den andra.
    Band har vi pratat med ska åka och lyssna på dom och se om dom passar oss..
    inbjudningarna kommer att vara mycket speciella.. sånt gulligt med rosetter osv är liksom inte vår grej utan min ena tärna som är väldigt duktig på att rita ska göra våra inbjudningskort.. ung som en sån där gammaldags film affisch..
    Fotografering kommer en mycket god vän som är fotograf att stå för.
    Hobbyfotograf ska göra "rödamattan fotografering" för gästerna när dom väntar på att vi ska anlända till festlokalen, dessa ska vi bifoga till tackkorten hade vi tänkt. 
    Bil från kyrkan ordnad
    Sånghäfte kommer en av tärnorna att göra.. är lite nyfiken på bröllopets abc, bröllopsbingo, lekar, roliga citat och sånger.. om någon har tips så mottages dom tacksamt.

    Känns som vi har det mesta under kontroll.. men ändå känner jag lite panik.Vi har haft väldig tur med goda vänner som tycker om att planera och som har kontakter som vi kunnat använda oss av och gett oss olika tips. Vi har kommit ner mycket i pris pga detta. Räknar med att vi sparar in ung 50 000 kr på goda vänner som ställt upp.. är verkligen tacksam för annars så hade vi inte haft råd att ha vårt drömbröllop som vi vill ha det. 

     
    OMG! Nu fick jag panik. Jag ska gifta mej 26 maj och har bara bokat lokal än så länge. Och vi ska ha ca 170 gäster... Jag ska sätta igång nästa helg o planera allt tror jag.

    Jag tror att det är jättebra att ni har mkt klart så tidigt, då har ni ju tidsmarginal ifall något skulle gå fel liksom. 
  • Fästmön
    Tinzi skrev 2011-11-17 21:28:51 följande:
    *gah* du ger MIG panik! Sätt fart nu ;) (säger jag som planerat i snart 3 ÅR)
    Jag har börjat nu. Provade TVÅ klänningar igår =P
  • Fästmön
    saken247 skrev 2011-12-02 23:45:30 följande:
    Hejhej jag och min sambo har bestämt oss för att gifta oss i maj, vi har inte bokat kyrka eller kommit så långt än, vet inte riktigt i hur god tid man bör vara ? Det känns så himla långt fram :)
    Jag tror det beror på vart man vill vara tror jag. Vi var inte ute efter någon särskild kyrka utan kunde tänka oss nästan vilken kyrka som helst som låg utanför stan så vi bokade i tisdags och valde en kyrka på landet utanför Linköping och det var ledigt alla tider den dagen (26 maj) =)
  • Fästmön
    emelie och Jonas skrev 2012-04-24 18:16:18 följande:
    Förslag på mingel/underhållning vid lokalen i väntan på oss uppskattas! Hur ska ni göra eller vad ska gästerna få göra medan vi fotas? Eftersom vi fotas efter vigseln kanske gåsterna får vänta i upp till en timme innan vi anländer till lokalen,hur underhåller man dem enklast? Och de kan ju inte dricka champagne i en timme? Funderat på tipspromenad men vet inte va man ska ha för frågor riktigt för att de ska vara skoj å gå. Sen har folk finskor å i det här vädret känns de lite smålerigt nästan. (hoppas på lite sol å grönt ute tills 19maj) (anske behövs inget spec utan de kan mingla själva medans de väntar...få info från toastmaster samt lköpa drinkbiljetterna? Tips?
    Vi ska bjuda på fika. Sen tror vi att folk sköter sej själva =) 

    Jag föreslog att vi skulle ha en elddansare men fick  "det är väl ingen cirkus heller?" som reaktion.
  • Fästmön

    Vad roligt med alla hippor =) Jag hippades i lördags! Blev väckt kl 09.00 av kompisar och fick utföra uppdrag och köra gokart. Det var otroligt kul! Det är så skönt att kunna släppa bröllopsstressen en stund och bara vara med sina bästa vänner!

    MEN! Allt är inte så bra... jag har fått munsår.... Gah! Skrikandes Vad gör jag? Jag hade tänkt att sola innan bröllopet för att få lite färg men det kanske inte är så bra att göra det nu. Eller är det bra? Någon som har något bra tips? 

  • Fästmön
    liminka skrev 2012-05-10 10:14:15 följande:

    Jag gifter mig den 18.e, har festen den 19.e och har lite panik över alkoholen som vi måste köpa.... Hur mycket ska man bjuda på? Vi har fest i tält på landet, så den alkohol vi bjuder på är den som finns tillgänglig typ. Inget självkostnadspris utan vi bjussar. Hur många glas per person räknar man? Ska man köpa vin/öl och lite sprit?


     Hjälp!!


    På systembolagets hemsida står det lite om hur mkt man kan beräkna att varje person dricker i snitt. Sen har det väl med hur mkt ni vill att folk ska dricka? Man kanske kan göra det tydligt att det är exempelvis 5 öl per person så inte någon dricker jättemkt och någon annan inte får något...
Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?