Inlägg från: Anneli256 |Visa alla inlägg
  • Anneli256

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Vi gifter oss pingstafton 26 maj i Kropps kyrka utanför Helsingborg. Många har reagerat på att vi började så tidigt med planering och bokning. Men både hon på pastorsexpeditionen, hotellet och festlokalen sa att man måste vara ute i god tid för att få det man vill speciellt på ett så populärt "bröllopsdatum".

    Vi har bokat kyrka, hotell, och festlokal
    hon som har lokalen kommer att sköta dukning efter vårt önskemål
    serveringspersonal är ordnat
    menyn är färdig
    bröllopstårta är i princip färdig.. ska bara komma överens om hur den ska se ut.
    bröllopsklänning och skor inköpta, klänningen är en sk kinaklänning..otroligt vacker är så nöjd.. skorna har jag beställt från Dreambride.se rekommenderar verkligen denna sida. Bra priser och väldigt trevligt bemötande.
    m2b ska ha sin frack
    Frisör bokad- ska anlita frisörutbildning
    likadant med florister. lika fina blommor som i blomsteraffären men mycket billigareGlad
    solosång i kyrkan är nästan färdig, ska ha solosång när jag går in i kyrkan min m 2b ska stå där framme och vänta. En vän till familjen ska sjunga första sången och en av mina tärnor den andra.
    Band har vi pratat med ska åka och lyssna på dom och se om dom passar oss..
    inbjudningarna kommer att vara mycket speciella.. sånt gulligt med rosetter osv är liksom inte vår grej utan min ena tärna som är väldigt duktig på att rita ska göra våra inbjudningskort.. ung som en sån där gammaldags film affisch..
    Fotografering kommer en mycket god vän som är fotograf att stå för.
    Hobbyfotograf ska göra "rödamattan fotografering" för gästerna när dom väntar på att vi ska anlända till festlokalen, dessa ska vi bifoga till tackkorten hade vi tänkt. 
    Bil från kyrkan ordnad
    Sånghäfte kommer en av tärnorna att göra.. är lite nyfiken på bröllopets abc, bröllopsbingo, lekar, roliga citat och sånger.. om någon har tips så mottages dom tacksamt.

    Känns som vi har det mesta under kontroll.. men ändå känner jag lite panik.Vi har haft väldig tur med goda vänner som tycker om att planera och som har kontakter som vi kunnat använda oss av och gett oss olika tips. Vi har kommit ner mycket i pris pga detta. Räknar med att vi sparar in ung 50 000 kr på goda vänner som ställt upp.. är verkligen tacksam för annars så hade vi inte haft råd att ha vårt drömbröllop som vi vill ha det. 

     

  • Anneli256

    Nervös ..sover dåligt... funderar mkt kring allt. Och ändå så har vi kommit långt i planeringen. Vi har några lösa trådar.. där det återstår detaljer.. men annars så är nog det mesta under kontroll.
    Helt klart.
    kyrka, bröllopsnatten, klänning, frack, lokal, mat dukning, band, musik i kyrkan, solist, frisör, florist, smycken, stylist, fotograf, bil mellan kyrka o festlokal. hindersprövning, inbjudningar utskickade.

    Nästan färdigt.
    Tårta, program i kyrkan, tärnklännigar, bröllopsresa,

    Jag kan inte komma på något som vi inte har koll eller någorlunda koll på. Men det känns som att man borde få lov att ta ledigt inför något sånt här stort.Glad

  • Anneli256

    Fattar inte att det har gått så snabbt..Just nu så känner jag visserligen lite stress.. men det känns som vi har det mesta under kontroll.


    Det finns småsaker som vi ska göra. Jag har några små ändringar på klänningen men det tar jag nästa vecka. M2b frack ska kemtvättas, skor och strumpor ska köpas till honom. Underkläder och strumpor till mig (vet dock vilka jag ska ha) Kostym till bestman( m2bs tjugoåriga son) Vi ska åka till Tyskland och handla alkoholen men det blir inte förrän i början av Maj. Maten ska vi inte ordna själv utan det är bara kocken som ska ha besked om exakt antal gäster och eventuella avvikelser i kost som tex allergier osv. Frisyr och smink ska vi testa en månad innan ungefär. Tårta har vi en vän som ska ordna och det blir liknande vit prinsesstårta med lite extra utsmyckning. Bil är fixat. Smycken är ordnat, Samt smycken till tärnor. Solister är ordnat, musik till festen. Sångträning pågår. Material till placeringen är ordnad. Det mesta till utsmyckning av lokal, blockljus skall köpas. Fotograf bokad möte ska bokas för att prata fotograferingen.


    Har bokat in möte med prästen i vår kyrka, kändes verkligen roligt känns så "verkligt". För att inte tala om lyckan när vi hämtade vigselringen den går inte att beskriva. När han trädde den på mitt finger för att se om den passade.. som jag skakade.. ville inte ta av mig den. Snart snart så sitter den där på fingret och glänser.. för alltid..

  • Anneli256

    är ganska nervös nu.. o jag har ett dilemma med en av solisterna. Vi har två solosånger, en när jag går in i kyrkan och en av mina tärnor lite senare under vigselakten


    Har ordnat med en person som ska kompa till båda låtarna vilket innebär att dom måste öva. Vi har hela tiden anpassat oss efter den ena solisten eftersom hon arbetar helger..o d är lättare för dom andra att komma iväg.


    Tyvärr så har det blivit så att hon avbokat vid flera tillfällen nu.. usch.. jag vet inte alls vad jag ska göra.. Den andra solisten är villig att sjunga den sången också om det skulle visa sig att hon inte fixar det.. men ååååååhhhhhhhhh..


    annars så har vi inte mycket kvar att göra..


    Idag har vi faktiskt beställt ballonger.. till bordsdekoration :) Min ena son sa.. det är väll inget barnkalas heller. Så en del reaktioner kommer kanske att vara åt det hållet.. Men nää det blir ballonger i vårt färgtema gräddvit, mörkgrönt och guld.. helium fyllda. Istället för vanliga blomsterarrangemnang.. Vi kommer även att ha murgröna på borden. Jag tror att det kan bli jättefint.


    frisyr och stylist "provning" ska snart bokas.


    naglar, solning


    Väntar på tärnklänningarna beställda via nätet..så spännande


    m2b frack ska in på kemtvätt


    köpa kostym till bestman


    handla spriten, snacks och godis


    lämna in m2bs ring för gravering och putsning


    prata mer med floristen


    beställa murgröna


    ringa kantorn om psalmerna i kyrkan


    kopiera festhäften och till kyrkan


    50 dagar kvar..längar sååååå..


     

Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?