Inlägg från: LillaÄlvan |Visa alla inlägg
  • LillaÄlvan

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Här kommer en till som hoppas få vara med i tråden!
    Vi gifter oss i Varnhems klosterkyrka utanför Skara den 26 maj 2012. Vi bor utanför Göteborg så det blir lite planering på distans!
    Vi har bokat kyrka, lokal och präst samt "festfixare"/toastmasters, best man och tärna.
    Färgtema blir vitt, ljusblått och mörkblått. Tema i övrigt blir havet. Vi har plockat stenar och musselskal till dekoration samt fotograferat naturbilder vid havet och fotat oss två vid havet...
    Inbjudningslistan är i stort sett klar. Vi har även bokat fotograf.
    Och så köpte jag en brudklänning igår!! Jag hittade en på blocket som var superfin och som dessutom satt som ett smäck så varför vänta!! Åh... nu känns det hela mycket mer verkligt! Det är så mycket att planera, känns skönt att vara ute i god tid!

  • LillaÄlvan

    Hej! Jag skrev ett inlägg i denna tråden för länge sedan men nu börjar det ju närma sig på riktigt! Vi gifter oss i Varnhem den 26 maj. Jag har börjat tillverka inbjudningskorten, vi tänkte få iväg dem nästa vecka. Jag funderar på det här med transport från kyrka till lokal. Vi har jätte nära så först tänkte jag att vi skulle promenera med hela följet bakom oss. Men det kanske inte är så roligt att komma dit först? Kanske ska de andra komma först för att ordna med drinkar och annat? Och vart tar i så fall vi vägen under tiden? Skulle vara mysigt med häst och vagn men vart ska vi åka? Vet inte heller vad det kan kosta... Fler som ska ha sina barn med? Vi har tre stycken på då 2, 4 och 6 år. Är lite orolig för hur det ska gå... Mormor får uppgiften att hålla efter dem .

  • LillaÄlvan

    Jag hade inte tänkt köpa någon jacka eller dylikt.. Får väl hastköpa en om vädret visar sig bli dåligt... Samma med paraply. Jag hoppas verkligen på fint väder, hur blir det annars med fotograferingen? Min bror som är hobbyfotograf ska fota så vi har ingen fotolokal att vara i om det skulle regna...

  • LillaÄlvan

    Endlesslove85: vad kul! Då har vi en del gemensamt! Syrinx: ja, det kan man ju göra, åka en sväng i omgivningarna. Vi ska gifta oss där jag växte upp vilket är drygt 2 timmars bilresa härifrån. Vi tänkte sova hos mamma natten innan bröllopet, hon bor fortfarande kvar där. Men jag tycker att det låter som en bra idé att bo på hotell över hela helgen!

  • LillaÄlvan

    Nu när inbjudningskorten börjar bli klara börjar (eller fortsätter...) man fundera på festprogrammet... Hur ska ni andra tillverka det? Vi tänkte göra det i Word och skriva ut det så det blir ett häfte i halvt A4-format (vad nu det heter...) Vet ni om det finns någon mall man kan använda för detta?

  • LillaÄlvan
    sofie e skrev 2012-01-19 09:44:46 följande:
    Skrev du någon mer detaljerad förklaring som du skickar med kortet i inbjudan?
    Jag har kört fast lite...
    Jag tänkte nog också skriva festprogrammet i word..och printa ut..finns ju lite mallar där.
    Vi har inte skickat med någon förklaring utan har hänvisat till en hemsida där det finns mer utförlig information.
  • LillaÄlvan
    drumelz skrev 2012-01-22 20:07:36 följande:
    Hur ska ni alla göra med vigselhäfte? Ska ni ha det?
    Och vad för sånger ska ni ha med i gudstjänsten?
    Hur ska ni dekorera festlokalen?
    Vi ska ha en solist som ska sjunga "Håll mitt hjärta". Planerar att ha en till sololåt men vet inte villken. Som sommarpsalmer ska vi ha några somriga varianter typ "Den ljuva sommartid" och "Nu grönskar det". Vet dock inte alls vad vi ska ha för ingångs- och utgångsmarsch. Skulle vilja ha en glad utångsmarsch. Några förslag någon?

    Vårt tema är havet och våra färger är vitt och blått så vi ska dekorera borden med stenar, musselskal och bilder på oss i havsmiljö, samt blå blommor och vita (?) ljus.

    Jag har problem med festhätet för tillfället... HIttar ingen bra mall! Har hittat ett stående halvt A4 men vi vill ha liggande... Förstår inte hur jag ska få till det.... Någon som sett någon lämplig mall?
  • LillaÄlvan
    minitoker skrev 2012-01-28 17:39:57 följande:
    Nu har jag panik!!

    Vi ska gifta oss den 19 maj, borgligt.
    Innan jul ringde vi rådhuset för att få tag i en vigselförrättare men då sas det att schemat inte var lagt än så vi fick vänta till mitten av januari. I veckan började vi ringa runt till olika vigselförrättare men det visar sig att alla 8 i kommunen är bortresta den helgen och ingen kan viga oss. Det är en helg som de inte har någon vigsel i rådhuset heller.

    Vi fick tipset att ringa till grannkommunens vigselförrättare men de måste ha tillstånd att viga i vår kommun, annars går det inte.

    Tänk om det inte löser sig!?!?
    Åh nej! Hur spikat är datumet? Går det att flytta fram en vecka??
    Dolly P skrev 2012-01-27 09:50:02 följande:
    Igår skickade vi ut inbjudningskorten, förra helgen var jag och beställde brudbuketten. Så nu känns det som att det mesta är klart :)
    Oj! Hur långt i förväg bör man beställa brudbuketten? Redan nu?

    Vad har ni andra tänkt på för morgongåva till er man?

    Jag skulle egentligen vilja att någon sjöng solo, en Lars Winnerbäck-låt i kyrkan... Men hur lätt är det? Det finns bara ackord och text att hämta ut... Det kanske är bättre att satsa på något vanligare? Vad tror ni?
  • LillaÄlvan
    minitoker skrev 2012-01-28 18:44:23 följande:
    Lokalen bokad och inbjudningarna skickade. Dessutom är alla andra helger i maj bokade så det finns ingen möjlighet att omboka.

    I värsta fall får man väl gifta sig innan, och på själv dagen ha en "låtsas-vigsel". Men jag vill ju gifta mig där och då!! Usch, hoppas verkligen det löser sig.
    Oj... Jag hoppas verkligen att det löser sig för er! Ni får säkert in någon från en annan kommun. Jag håller tummarna!!
  • LillaÄlvan

    Vi har kvar: Kläder till m2b Kläder till brudnäbbarna Skor till mig, m2b o brudnäbbarna Festhäftet Dryck Dukar, lakan, ljusstakar och sånt... Transport Boka hotell för bröllopsnatten Bestämma in- och utgångsmarsch Bestämma psalmer Vad kan det vara mer... Säkert en hel del . I helgen ska vi iaf träffa cateringfirman och bestämma maten, beställa brudbukett, boka konsultation hos frisören och titta på hotell. Kul!

  • LillaÄlvan

    Shit pomfrites! Jag glömde ju ringarna!! De har vi inte ens bestämt helt än... Och så häftet till kyrkan... Och såpbubblor... Dekoration kyrka. Och logistik, vem gör vad... Nej usch, nu vill jag inte tänka mer på vad vi har kvar! Jisses, man blir ju helt nervös!!

  • LillaÄlvan

    Maseralda: vi ska ha chokladmoussetårta. KhiraLii: om man kollar på Skatteverkets hemsida står det att hindersprövning och efternamn skall skickas in samtidigt. Hindersprövning är väl inte något prästen skickar in utan han ska ju ha det papper man sedan får från skatteverket som säger att hindersprövning är gjord och att det är OK att man gifter sig. Idag har jag jobbat järnet med festhäftet och det känns som att det kommer bli riktigt bra! 24 A-5 sidor så det blir långt... Hur lång tid tror ni att det tar att få ringarna? Vi har inte beställt dem än och vi är uppbokade hela mars och halva april... Men det kan väl inte ta mer än en månad? Jag ska ringa och kolla för säkerhets skull!

Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?