Inlägg från: KhiraLii |Visa alla inlägg
  • KhiraLii
    Dolly P skrev 2012-02-23 12:32:04 följande:
    hihi ja tiden bara rinner iväg. Känns som man har massor kvar att göra, men inte så mkt tid som man vill ha.
    Vi ska skicka in hindersprövningen och efternamn anmälan idag.
    Skall en av er byta efternamn innan bröllopet eller msåte man skicka in papper innan även om man tar mannens efternamn?Jag har fått för mig att om så är fallet så skickar prästen in pappren i samband med hindersprövningen?
  • KhiraLii
    LillaÄlvan skrev 2012-03-04 20:11:17 följande:
    Maseralda: vi ska ha chokladmoussetårta. KhiraLii: om man kollar på Skatteverkets hemsida står det att hindersprövning och efternamn skall skickas in samtidigt. Hindersprövning är väl inte något prästen skickar in utan han ska ju ha det papper man sedan får från skatteverket som säger att hindersprövning är gjord och att det är OK att man gifter sig. Idag har jag jobbat järnet med festhäftet och det känns som att det kommer bli riktigt bra! 24 A-5 sidor så det blir långt... Hur lång tid tror ni att det tar att få ringarna? Vi har inte beställt dem än och vi är uppbokade hela mars och halva april... Men det kan väl inte ta mer än en månad? Jag ska ringa och kolla för säkerhets skull!
    Vi har skickat in hindersprövningen och fått tillbaka ett intyg som prästen skall skriva under och tillsammans med det kom det även papper om efternamnsanmälan. På denna stå följande:

    De som gifter sig ska senast i samband med vigseln anmäla vilket efternamn de ska ha i äktenskapet. Anmälan görs till skatteverket i samband med ansökan om hindersprövning eller till vigselförättaren.

    Tycker det är svårtolkat hur de menar,
  • KhiraLii

    Nu kanske jag lyckas med att posta i rätt tråd

    Några bilder från vår dag. För oss slutade det regna ett tag innan vi skulle börja fota och när vi och gästerna anlände till festlokalen några timmar senare så sprack det upp till solsken och så fick vi en jättefin kväll. Några "turdroppar" föll väldigt lokalt på vägen till kyrkan så vi fick det bästa av allt


Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?