• fröken  Regnhatt

    Pigmentfläckar...

    Hej

    Har en fråga till alla "skönhetsspecialister". Finns det ngn metod att minska eller helt ta bort sk, pigmentfläckar alltså mörkare fält som man får (jag i ansiktet) av solning. Fick det när jag var gravid och nu återkommer de vid solning. Är kanske lite nojjig men tycker själv att det ser ut som en mustach...(kanske inte stavs så?)

    Tacksam för svar med prisuppgifter om ni har det annars bara råd.

  • Svar på tråden Pigmentfläckar...
  • catya

    HEj fröken regnhatt!

    Pigmentfläckar e tyvärr inte helt lätt att få bort... Det man kan prova med är att först o främst gå på en ansiktsbehandling o nämna vid bokningen att man vil ha hjälp med att få bort fläckarna. Därefter krävs det att man använder speciella produkter hemma (Finns speciella whitening serier hos de flesta hudvårdsmärkena). Pigmentfläckar e inget som försvinner på en behandling utan de minskar med tiden då man använder produkter. Tyvärr finnns risken att de "kommer tillbaka" till viss del genom solning men jag rekk. hög solskyddsfaktor!
    Laser e väl en annan teknik men det vet jag inte så mycket om...

    Prova med behandling o produkter hemma så blir det säkert bättre!!!

    (ps. ofta e det så att man stör sig på det själv men folket i din omgivning inte "ser" det!!! ds.

    Lycka till!

    *kramizar*

  • Amberina

    Hej!

    Jag har också pigmentfläckar(melasma) på överläppen. Jag har använt Dermalogicas "pigment relief", den ska tydligen vara jättebra men det biter in på mig. Min hudterapeut tror att det enda som kan få bort fläckarna helt är att alltid använda solskyddsfaktor 25 i ansiktet, fortsätta behandla med "blekmedlet" och undvika solen HELT i flera år.

    Detta tycker jag då låter skittråkigt och genom att vi åker utomlands flera gånger varje år får jag nog helt enkelt leva med dessa fläckar, som Catya sa så är det nog bara jag själv som tänker på dom!

  • Brud i Augusti

    Hej gumman,

    Jag hade hemska pigmentfläckar i flera år. Det blev stora svarta fläckar under ögonen och folk undrade om jag alltid hade solglasögon när jag solade... Dessutom fick jag en liten mustasch och mörka fläckar på hakan. Jag hade riktiga komplex.

    Jag behandlades med AHA utan resultat, använde Cliniques blekande produkter utan resultat och till slut fick jag komma till en hudspecialist på Huddinge sjh. Det starka preparatet baddades på fläckarna varje kväll och jag tror att den riktiga "brytningen" kom i samband med det och att jag slutade med p-piller (för tre år). Det är rent hormonellt med pigmentfläckar.

    Nu använder jag sunblock (25 eller 30) så snart solen tittar fram på vårkanten, som jag fyller på under dagen och svart handduk över ansiktet och/eller sunblock när jag solar solarium.

    Tittar jag riktigt noga kan jag se spår av fläckarna under sommaren, men annars är de faktiskt - ÄNTLIGEN - borta.

    Kontakta hudspecialist, alltså!

    Kram

  • Brutta2004

    Hej!
    Jag har testat pulslaserbehandling i Göteborg på mina ytliga pigmentfläckar och de gick bort på en behandling. Behandlingen är tyvärr dyr och fläckarna kan ju komma tillbaka.

    Lycka till.

  • Sommar2004

    Vad fick du betala för den där pulslaserbehandlingen och var i Göteborg var du?

  • Bellis

    Börja med att prova en AHA-behandling där man gör "vanlig" ansiktsbehandling. Fungerar inte det kan du ju gå vidare på mer kraftiga metoder!

  • fröken  Regnhatt

    Tack för alla svar! Testar nog ngn ansiktsbehandling först.
    Fläckarna syns ju mer nu när resten av ansiktet bleknar, de bleknar liksom inte lika fort.
    Aldrig mer sol blir ju svårt men riktigt hög solskyddsfaktor är ju OK. Vilken typ använder du i solarium?
    Ska gifta mig i maj så det blir väl lite fusksol innan, kan ju iofs strunta i att sola ansiktet och lägga lite pengar på en skicklig sminkös.

    Tack igen!

  • Ebbelina

    Hej,

    Jag har också pigmentfläckar. Jag gick till en hudspecialist och fick en brun rinnande "salva" som jag ska förbygga solandet med redan i februari. När jag väl är i solen har jag solskyddsfaktor 25. Min mustach kommer då aldrig tillbaka, om jag glömmer solskydd en gång är den tillbaka men den bleks av salvan lika fort igen. Däremot har jag pigmentförändringar i pannan också och dessa sitter där de sitter. Jag har kontaktat en hudläkare och jag ska dit på konsulation. De tror att dessa måste tas bort med "intensivt puls ljus" detta ska ta 1-5 behandlingar och varje sådan kostar 1400 kr dessa ska göras med 2-4 veckors mellanrum på ofärgadhud. Så det måste ju bli mitt i vintern.

  • Amberina

    Ebbelina, vad heter den salvan?? Vilken hudspecialist gick du til, var det privat eller på "vanliga" sjukhuset?

  • Ebbelina

    Amberina, jag surfade på nätet och hittade en i Gamla stan. Jag ringde dit och de bad mig komma så att de fick titta på mig. Då föreslog de mig att jag skulle prova den där salvan.
    Nu har jag tagit kontakt med akademikliniken, dit ska jag nästa vecka på konsultion.
    Tyvärr så vet jag inte i huvudet vad salvan heter men jag återkommer med det
    Kolla gärna på akademiklinikenshemsida under "medicinsk hudvård"

    www.akademikliniken.se

  • Ebbelina

    Nu har jag kollat vad salvan heter:
    M.D Formulations Skin Bleach
    Jag köpte den på Svartmannagatan i Gamla Stan.

  • Amberina

    Tack, jag ska genast kolla upp var jag kan få tag på den!!!

  • Amberina

    Ebbelina, fler frågor!!

    Har du nån aning om vad hudmottagningen i Gamla Stan heter eller vad de har för tfnnummer?

    Hur mycket kostade salvan?

  • Ebbelina

    Biologiskt hudvårdscenter tel 08-24 05 40.
    Det ligger på Svartmannagatan 8 i Gamla stan. Tyvärr så var det ett tag sedan jag köpte den där salvan så jag kommer inte ihåg vad den kostar exakt men jag har förmig att det var runt 500 kr. Den är väldigt dryg och rinnig. Man behöver bara ett tunt lager som jag tar på morgon och kväll på vår och sommar. Hoppas att den fungerar för dig!
    Idag ska jag till Akademikliniken på konsulation...

  • Ellmilla

    Pigmentfläckar kan du enkelt ta bort med hjälp av laser behandlingar. Behandlingarna gör b.la. hos www.ellmilladesign.se


    IPL är en förkortning av Intens Pulsed Light, ett extremt starkt ljus som omvandlas till värme och energi och som kan reducera ytliga blodkärl, pigmentfläckar och oönskad hårväxt. Pigmentfläckar och åldersfläckar sprängs sönder i huden, blodkärlen koagulerar och drar ihop sig och blir osynliga och celldelningen i hårsäckarna dör och blir inaktiva och slutar att producera hår och därmed förblir du permanent hårfri.


    Gå in på hemsidsan och kolla mer!


    www.ellmilladesign.se

  • msE

    jag har precis börjat med eucerins serie för jämnare hudton, har inte använt så länge att jag kan säga om det gett resultat men vad jag gillar med den är att dagkrämen har spf 30, det behövs ju om man är ute i solen annars blir det bara värre.

Svar på tråden Pigmentfläckar...