Inlägg från: SaraJohanna |Visa alla inlägg
  • SaraJohanna

    Umebrudar 2011/12

    Insanire skrev 2012-03-22 18:18:31 följande:
    Funderar just nu över huvudbonader..
    Är det någon som ska ha en traditionell brudkrona? Eller tiara/diadem?
    Jag kommer nog att ha ett spänne eller en blomma i sidan av håret istället för tiara/diadem, funderar också fram och tillbaka på slöja - kan inte bestämma mig riktigt. Hur gör ni övriga med slöja?
  • SaraJohanna
    julibrudUmeå skrev 2012-03-26 10:49:05 följande:

    Här händer det inte heller så mycket, därav tystnaden. Var dock på bröllop i helgen och fick lite ny inspiration, och även sambon faktiskt som nu känner att han vill vara lite mer delaktig i förberedelserna Vi har bestämt oss för att börja fundera på bordsplacering och festprogrammet.


     


    Det som känns mest aktuellt att få klart är solist till kyrkan, transport mellan kyrka och festlokal och toastmaster till festen. Tycker att det är svårt med solist, har hängt ut lite krokar i bekantskapskretsen men än har ingen nappat på idén. Transport till festlokalen blir förmodligen buss. Är det någon som vet om man även kan boka Ultras (eller Nobina eller vad det nu heter?) lokalbussar för privat bruk? Tänkte på en såndär lång buss med "dragspel" i mitten, det skulle få plats med ganska många i en sån


     


    Toastmaster är också ganska svårt då vi inte har någon av våra närmaste som är sugna på uppdraget. Hur gör ni i valet av toastmaster/madame?


     


    När jag var inne på Berghems blommor tidigare och kollade så sa hon att det inte alls var bråttom att bestämma och boka, en månad innan räcker gott och väl tyckte hon.


     


    Jag har inte tänkt ha någon slöja, min klänning passar nog inte ihop med en slöja. Har funderat på någon typ av hårdekoration, som ett smycke, men kanske har en fläta istället och då blir det nog inget i håret.


     


    Vem var det som skulle ha festen i Fabriken? Har ni varit i kontakt med dem för att kolla på lokalen och även med Jösta kring maten? Jag mailade Jösta förra veckan för att höra när han tyckte att vi skulle bestämma mat och så och han mailade tillbaka att det räcker om han får veta samma vecka (!!) men jag vill nog inte göra så, haha Jag vill gärna bestämma med lite längre framförhållning än så


    Umeå 28/7 2012

     


    Vi ska vara på Fabriken och har också bokat mat med Jösta. Vi har redan haft en träff med honom där vi diskuterade lite olika alternativ, men vi har inte bestämt oss än. Fick inte heller intrycket att det var så bråttom, även om jag precis som du gärna vill få det färdigt! :)


     


    Ni andra som bokat Jösta för mat, vad ska ni ha på menyn?


     

  • SaraJohanna

    Idag ringde de från Guldsmedjan och sa att min ring är klar att hämta ut, lagom till lönen kommer imorgon! Frågan är hur jag ska kunna hålla mig från att prova den 1000 ggr fram till i juli nu!? ; )


     


     

  • SaraJohanna
    julibrudUmeå skrev 2012-03-30 10:12:22 följande:
    ume2012, vi ska nog be att få komma och kolla på lokalen om ett tag, Fabriken alltså. Vi har varit där på flera fester förut och har lite koll men jag vill börja fundera kring bordsplacering och lite annat så därför vill jag kolla en gång och kunna ställa lite frågor i lugn och ro. Provsmaka mat har vo nog inte tänka be att få göra, vet inte om Jösta gör det?

    SaraJohanna, vi har funderat så här med maten: förrätt serveras vid borden när gästerna satt sig, middag blir buffé av något slag och sen blir det tårta och kaffe. Vi har inte funderat så mycket alltså Har ni kommit längre när det gäller maten? Vad roligt att du har fått din ring!

    Insanire, är du säker på priserna på sviterna? Jag har för mig att stora sviten kostar 2795 per natt och jr sviten 2495/natt. Vi har boktat junior sviten fredag-söndag den helgen vi gifter oss.
    Umeå 28/7 2012

     


    Vi kommer att ha sittande förrätt och huvudrätt - det lutar åt en skinkbruchetta med parmaskinka, en soltorkad tomatcreme, oliver, ruccola mm till förrätt. Huvudrätt blir nog paltmuffins (en sorts potatis i muffinform) och antingen anka eller ren. Sen ska vi nog ha en dessertbuffé med minibakverk till dessert. Senare på kvällen tar vi tårtan. Så ser det ut idag, men kan hända att vi gör ändringar också.


     


    När det gäller provsmakning träffade vi Jösta och planerade maten. Han gav ett vldigt tryggt intryck. För provsmakning skulle han ha kostnad för råvaror + 350kr/timme, så vi skippar nog det!


     


     

  • SaraJohanna
    ema skrev 2012-04-03 11:30:04 följande:
    Hur ska ni göra med transport för er två tex. från kyrkan till stället där ni ska vara?

    Vi överväger att åka båt. Men jag vet varken hur vi ska få tag på en båt, eller hur det ser ut vid Fabriken där man ska gå i land. Någon som har koll/liknande planer?


     


     

  • SaraJohanna

    Hur gör ni med favors till gästerna? Är lite sugen på att ha något litet på varje plats, men budgeten börjar vara lite stram, så gärna något billigt. Skulle också helst skippa godis, då vi ska ha dessert- och godisbuffé.


     


     

  • SaraJohanna

    Hur går det för alla? Det känns vekligen som att sommaren närmar sig med stormsteg, mitt i allt så har jag blivit helt handlingsförlamad - jag har personer jag vet att jag ska kontakta, jag vet att jag ska beställa en massa saker, kolla upp lite av varje, men ingenting blir gjort! Någon som känner igen sig?


     


    Inbjudningskorten är i alla fall nästan klara, vi ska bara skriva ut texten/informationen som sedan ska klistras inne i kortet. Sedan ska de postas! Hur långt innan har ni satt OSA? Hur formulerar ni er angående kuvertavgift? Skriver ni ut datum när pengarna ska vara inbetalda i inbjuningskortet? Vem ska era gäster lämna svar till, er, toastmasters, föräldrar?

  • SaraJohanna
    ema skrev 2012-04-27 09:40:28 följande:
    Vi har beställt vår tårta från Johannas tårtor. Hon tar 55kr/biten eller 35kr per cupcake. Plus att hennes dekorationer är fantastiska. (och hon är väldigt trevlig)

     


    Vi har också beställt tårta från Johanna. De konditorier jag pratade med i stan innan hade priser kring 55kr/bit. Vi valde Johanna för att hon gör våningstårtor - vilket jag gärna ville ha! :)

  • SaraJohanna
    Insanire skrev 2012-04-26 11:45:43 följande:

    Vi satte OSA till 1 maj, vi gifter oss 28 juli.


    Vi höll själva inbjudningskortet väldigt rent från information. Det som stod i inbjudan var datum, tid, plats, våra namn, att det var middag och fest efter vigseln, OSA, festen var barnfri och klädsel kavaj.


    Sedan bifogade vi i kuvertet ett vanligt a4 papper med all övrig information. Där skrev vi om kuvertavgiften, om boende som vi erbjuder, när betalningen ska vara inne och till vilket konto, att OSA gjorde man till mig via telefon eller till en speciell bröllopsmail som vi skapade. Vi skrev också om värdparet, hur man kontaktade dom och vad som fanns att tillgå i lokalen inför ev. tal.


     


    Kuvertavgiften uttryckte vi något liknanden detta:


    Brudparet avsäger sig alla bröllopspresenter men väljer att ta en kuvertagift á 300 kr per person istället.


     


    Det där med en bifogad sida var inte så dumt. Man vill ju gärna inte att det ska bli alltför plottrigt. Funderar på att ha en hemsida som de kan gå in på. Där tänlte jag lägga upp länkar till busslistor, information om hotell och lite annat smått och gott. Men t.ex. farmor har inte ens en dator, så all viktig info måste med på något sätt, då kanske en A4 är ett bra sätt, det ska jag klura på!

Svar på tråden Umebrudar 2011/12