Inlägg från: SaraJohanna |Visa alla inlägg
  • SaraJohanna

    Umebrudar 2011/12

    marimekko86 skrev 2011-10-25 22:43:40 följande:
    Vilken härlig fest det låter som Och najs att komma undan med bra pris på kalaset...vi har räknat på vad ALLT kostat oss med detta bröllop...vill inte ens uttala summan :-P

    MEN, det händer bara en gång och vi har unnat oss rätt mycket. Så då kostar det ju förstås.
    Ha en fantastisk dag, hoppas den blir allt ni drömt om! :)
  • SaraJohanna
    marimekko86 skrev 2011-10-31 20:49:33 följande:
    Halååååå alla brudar

    Nu är man en nygift och väldigt lycklig fru som sitter här i soffan och slöar med sin fina man. Vi är lediga och bara gottar oss och gör det vi har lust med. Vi åker till Thailand senare i vinter.

    Som sagt det finns några bilder på vår fotografs hemsida www.fotografandrea.se

    Precis som du skrev chabar så var vi verkligen så lyckliga och glada som vi ser ut att vara.! Vår bröllopsdag kan bara sammanfattas som MAGISK.

    Det flöt på hur bra som helst. Ingen stress, ingen panik, inget glömdes. Vi var inte ens nervösa, bara peppade. Vigseln var superfin och alla sa efteråt att vi fullkomligt strålade, vi log hela tiden verkligen.! Bra för ens ego också att få höra att man är typ vackrast i hela världen av alla

    Efter vigseln åkte vi limousine ett tag innan vi anlände till Fabriken som vi dagen innan pyntat och gjort supermysig. Massor av levande ljus, blommor och alla våra 75 gäster som hurrade för oss. Maten var fantastisk, det tyckte ALLA. allt flöt på hur bra som helst, folk åt , drack, pratade och skrattade.

    MÅNGA höll tal, min pappa, hela min mans familj, många vänner, min faster, vackra, roliga och väl genomtänkta tal, många tårar och många skratt. Min mans barndomsvänner spexade och alla jublade. Vi fick kyssar, pussar och kramar i massor. Vid 22 kom livebandet och vi dansade vår första dans och sen drog festen igång och jäklar vilket drag. Klockan 03.30 var jag och min man hemma. Idag två dagar senare har jag fortfarande ingen känsel i vissa tår av allt dansande :-P

    Det var den bästa dagen i vårt liv och verkligen ALLA våra gäster var helt saliga över hur roligt, vackert och lyckat allt var. Alla bjöd på sig själva, det blev en miljon gånger bättre än vad vi föreställt oss.!

    Så nu vill jag tala om för er blivande brudar att all möda och allt slit, alla pengar osv. ALLT är värt, för ens bröllopsdag är verkligen något i hästväg.! All kärlek, ärr glädje och lycka man får och känner ♥. Ni ska inte stressa upp er och vara oroliga för era nära och kära kommer se till att er dag blir just er speciella dag.

    Näää,kan inte beskriva hur lyckat och underbart allt var ♥
    Ni har nåt att se framemot i alla fall kan jag lova er.!

    Grattis! Låter som ni fick en fantastisk dag och ni ser verkligen lyckliga ut på bilderna!


     


    Vi ska ju också vara på Fabriken, så om du har några bilder du vill dela med dig av på hur ni dekorerade lokalen så skulle jag vara otroligt tacksam! Finns inte så mycket bilder på nätet från den lokalen och äve om vi varit där är det svårt att föreställa sig lokalen fullt utsmyckad. : )

  • SaraJohanna
    marimekko86 skrev 2011-11-02 20:17:22 följande:



    Här är ingenting tänt och kvalitén är inte den bästa, men du kan ju iaf se litegranna hur det kan komma o se ut när ni dekorerat lokalen.

    När alla ljusen var tända och spottarna i taket dimrade blev det hur fint som helst.! Jättemysigt. I vaserna med lime låg flytljus, och vid honnörsbordet låg en slinga med grenar och ris med ljusslingor i som lyste mysigt. I alla fönster hade vi också lagt en ljusslinga som lyste upp litegranna + en slinga runt vita pelaren vid mittenbordet. Ni kommer få jättefint

     


    Ser jättefint ut, tack snälla! Vi kommer nog inte hinna dekorera lika mycket tak och så, ryms inte riktigt i budjeten att hyra dagen innan också och vi gifter oss mitt i bröllopssäsongen så det lär nog bli bokat snart... Men vi kommer förhoppningsvis att ha relativt ljus sommarnatt så det blir nog bra ändå. Bara att ställa ut mycket dekorationer på borden gjorde ju också att lokalen såg mysigare ut: )

  • SaraJohanna

    Börjar fundera lite på fotograf och tårtan mm, får för mig att det blir mycket bröllop sommaren 2012 och skulle gärna vara ute i god tid. Någon som har några bra tips?


     


    Angående fotograf vill vi nog gärna fotas ute vid bra väder och gärna av en fotograf som är lite nytänkande. Vill gärna ha fina klassiska bilder men också gärna lite tuffare och roliga bilder. Behöver inte vara någon som arbetar heltid som fotograf utan går lika bra med frilansare så länge personen är duktig och vet vad de gör. : )


     


    Angående tårta så är jag sugen på en våningstårta. Vet inte hur vanligt det är att man beställer det i Sverige (kikat på nätet och det verkar mest förekomma i södra Sverige)? Jag har dock ett stort intresse själv av bakning och vill gärna ha något lite extra, inte något jag kan göra hemma själv. Någon som kan rekommendera en bra konditor i Umeå? Samma gäller här, måste inte vara någon som arbetar med detta på heltid bara de är duktiga!


     


     

  • SaraJohanna


    Förställer mig något i den här stilen, men kikar man runt på hemsidor till de mest kända konditorierna i stan så dyker det mest upp vita prinsesstårtor med rosa rosor, vilket verkligen inte passar mig/min stil.
  • SaraJohanna
    Bruden 2012 skrev 2011-11-03 14:03:48 följande:
    Känner mig lite sent ute i planeringen när jag ser så mycket ni alla hunnit. Jag och min sambo har precis bestämt oss för att gifta oss men har varken bokat kyrka eller lokal för festen. Vi hade tänkt att gifta oss i juli 2012. Vi bor en liten bit utanför Umeå. Nu sen vi bestämt oss så kan jag knappt tänka på något annat än dekorationer, tårtor, inbjudningskort mm. Kan vara trevligt att hoppa in i er tråd så jag kan få lite tips och ideér

     


    Välkommen, roligt ju fler vi blir! : ) Tror egentligen inte att du är sent ute, vi bestämde oss i september och har egentligen bara bokat kyrka, festlokal och catering. När det gäller det övriga så är det mesta oklart. Vet precis vad du menar. Man fastnar lätt på google, bröllopsbloggar och forum när man har en ledig stund, trots att det är 9 månader kvar : )


     

  • SaraJohanna

    Har också spanat in Johannas tårtor, måste nog kontakta henne och höra om hon är ledig/intresserad. Är ju ändå lite komplicerad tårta jag är ute efter. ; ) Men om ingen konditor kan tänka sig att göra en våningstårta så får jag väl helt enkelt nöja mig med flera mindre tårtor och då är nog Johanna det bästa alternativet, hon verkar ha mycket bra tekniker!


     


    Idag ska jag tillsammans med mammsen i alla fall kika på lite klänningar. Blir första gången jag ens rör en brudklänning tror jag, så det blir spännande! ; )

  • SaraJohanna

     


    Lebendig skrev 2011-11-04 09:48:56 följande:
    Jag tror att anledningen till att konditorier inte gör våningstårtor är för att det är väldigt svårt att få dem att hålla. Det är väldigt sköra skapelser, om man inte på något sätt klär in ett stativ till varje lager (då blir det typ en våndingstårta fast bottnarna inte står på varandra.) Eftersom de är jusdt väldigt instabila, blir det väldigt svårt att frakta dem. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en våndingstårta, men vågar inte riktigt chansa på att den håller sig hel under den tio mil långa färden som tårtorna ska göra. Vi funderar istället på att ha en tårtbuffé, mest för att hålla kostnaderna lite nere. Jag ogillar marsipan och grädde på tårta...

    Sedan ska man också ha i beaktande att de flesta tårtdekoratörerna jobbar med sugarpaste i sina dekorationer. Personligen tycker jag att de är asläckra att se på, men inte så goda att äta.

    Vad gäller fotograf så har vi valt en kille,ett proffs, som både har studio och som även fotar ute vid fint väder. Vi har lagt ner ganska mycket pengar på fotografen, jag hoppas han lever upp till förväntningarna.

    Absolut, det finns ju en anledning till att konditorierna i Umeå generellt inte gör våningstårtor och det är ju som du säger på grund av det är lite knepigare. Men man tycker ju att någon i Umeå borde ha som du säger stativ eller någon idée på hur de blir mer hållbara? Vi ska gifta oss centralt i Umeå, så tårtan behöver fraktas max någon mil.


     


    Våningstårtor verkar ju vara det absolut vanligaste om man kikar runt på utländska bloggar (och inte helt ovanligt i Sverige), så de har ju löst det på något sätt? Det finns även recept på flervåningstårtor i t.ex. Leila Lindholms kokbok och på många svenska bloggar med lite tips och trix : )


     


    Jag har provat använda sugarpaste ett par gånger och upplever att det kan vara helt okej med lite syrlig fyllning. Annars finns det många andra alternativ såsom grädde, choklad, marsipan, marängkräm, tryffel, marshmallowsfondant, chokladfondant mm. : )


     


    Fortsätter jakten på min våningstårta. : ) Reservplanen blir nog en ställning med tårtor ställda "ovanpå" varandra eller en liten tårta med cupcakes under. Ska man vara kräsen och lägga mer lite extra tid på sånt här någon gång, så är det väl inför den stora dagen? ; )


     


     


     

  • SaraJohanna


    Detta är ett alternativ om en våningstårta inte går att ordna. Vad tror ni? ; )

  • SaraJohanna
    Bruden 2012 skrev 2011-11-03 13:37:21 följande:
    SaraJohanna skrev 2011-11-03 13:26:45 följande:


    Förställer mig något i den här stilen, men kikar man runt på hemsidor till de mest kända konditorierna i stan så dyker det mest upp vita prinsesstårtor med rosa rosor, vilket verkligen inte passar mig/min stil.
    Vilken fin tårta. Håller med dig om att utbudet på tårtorna verkar inte vara så stort här uppe i norrland vilket är tråkigt. Man vill ju gärna ha något utöver det vanliga på sin speciella dag

    Ja det är verkligen trist, man vill ju som du säger ha något utöver det vanliga, särskilt med tanke på vad man förväntas betala per bit. Jag tror att priserna startar kring 35-40kr/bit av en helt vanlig prinsesstårta med vit marsipan!


     


    Jag har läst på lite om våningstårtor och tror jag ska prova göra en egen då sambon fyller år efter jul. Det verkar inte alltför komplicerat. Dock tror jag att jag är lite för vidskeplig för att göra den själv på stora dagen, det ska tydligen betyda otur att göra sin egen tårta! ; )


     

Svar på tråden Umebrudar 2011/12