• höstlöv

    Umebrudar 2011/12

    julibrudUmeå skrev 2011-09-05 21:19:27 följande:
    höstlöv, jodå, visst har jag koll på vem du är, inte så många som kör ert upplägg just den tiden på året Visst har jag osat förresten (räkna med sambon också)?
    Kul att A också kommer på festen!  
  • höstlöv

    Vi har bokat Hotell Aveny, två nätter så vi kommer bo där även natten före bröllopet. Men vi bokade inte något bröllopspaket, för det blir för dyrt för vår budget utan vi har bokat ett vanligt dubbelrum via Coophotellpremie så det blev ca 1500 kr för två nätter. Frukost ingår ju ändå och vi bor rätt sällan på hotell så det känns nog så lyxigt för oss ändå.
     

  • höstlöv

    Min sambos nya efternamn har gått igenom i veckan (vi tar hans mormors flicknamn, eller egentligen ett helt nytt efternamn som hon och hennes syskon tog innan hon gifte sig), men nu blir jag lite nojjig... Måste vi ha ny hindersprövning nu när han har nytt efternamn?? Hmm, måste ringa skatteverket och kolla så det inte blir nåt fel...

  • höstlöv
    BloodyDisgusting skrev 2011-09-10 22:42:58 följande:
    Hoppar på här!

    - höstlöv,  1 oktober 2011. Vigsel: Rådhuset och bröllopsmiddag med närmsta familjen. Fest: för vänner några veckor senare i vår kvarterslokal.
    - Marimekko86, 29:e oktober 2011. Vigsel: Umeå stadskyrka. Bröllopsmiddag/fest: Fabriken
    - keelizah, förmodligen vinter 2012
    - chabar 30 juni 2012 Backens kyrka - Baggböle Herrgård
    - Insanire 21 alt 28 juli Tavelsjö kapell - antagligen Tavelsjö lägergård  
    - bröllop2012 4 augusti 2012. Vännäsbykyrkan. 
    - BloodyDisgusting 16/6 2012 Vigsel: Prel. Trädgården. Bröllopsmiddag/Sittning/Fest: Studion, Umeå Folkets Hus
    Välkommen!
  • höstlöv

    I helgen blev vi helt klara med sambons kläder! (Haha, sent ute kanske ni tycker men jag har pushat på för annars hade han nog inte varit klar förrän dagarna innan). Kavaj handlades för ett par veckor sedan och i helgen har vi handlat skjorta, slips och byxor. Gud så snygg han kommer vara. Mums! Bara tre veckor kvar nu...

  • höstlöv
    Här har en hel del saker hänt senaste veckorna. Vigselringen är hämtad och förlovningsringarna lämnade för putsning. O.s.a har gått ut för festen, vi blir runt 45 personer (det är fortfarande 1 person som inte kunnat säkert lämna besked eftersom hon inte fått ok från jobbet ännu om hon får beviljat ledigt). Vi har inhandlat underkläder till både mig och blivande mannen. Ingen av oss har sett varandras inköp ännu, det får bli en överraskning till bröllopsnatten. Blivande mannens kläder är klara. Har även köpt örhängen till mig, bokat bord på restaurangen till bröllopsmiddagen efter vigseln och beställt efterrätt/tårta till bröllopsfesten. Vi har fått klart med hjälp i köket till festen och barn- och hundvakter. Det är inte särskilt mycket kvar att fixa nu inför vigseln nästa lördag, jag ska färga håret, göra naglarna, göra en sista provning av våra kläder och ha en träff med fotografen. Men annars tror jag vi är redo. Fast en sak jag precis kom på att jag glömt bort, som jag borde startat med för flera veckor sedan, är att gå in mina skor! Blir att ha dem här hemma hela helgen och på jobbet hela kommande veckan.  

    Inför festen är det endel saker kvar att fixa, fast vi har ju en månad på oss + att jag tar ut semester två dagar före festen så det kommer vi klara fint.

    Så.... Om exakt en vecka har vi troligtvis just avslutat bröllopsmiddagen och är påväg till hotellet för att spendera första natten som gifta... Det är otroligt vad snabbt tiden gått, det känns som om vi nyss bestämde oss för datum!
  • höstlöv

    Har semester idag och jag vaknade och var supernervös! Har haft fullt upp och inte riktigt hunnit med att tänka att det snart är dags, så idag när jag var "ledig" så kom verkligheten ikapp. Ojoj, imorgon är det dags. Har tusen fjärilar i magen.

  • höstlöv

    Tusen tack för grattis!

    Vi hade en helt underbar dag. Det allra mesta klaffade perfekt, det var bara någon smådetalj som glömdes bort (vi glömde tex gästboken som det var tänkt att vigselgästerna skulle fått skriva hälsningar i under middagen). Håret och sminket blev jättebra, jag gjorde bägge delarna på Clip Room. Naglarna gjorde jag dagen innan. Jag var lite smånervös och fick inte i mig särskilt mycket frukost och ingen lunch alls, men det gick bra ändå. Buketten från Berghems blommor var över förväntan trots att jag bara valde att beställa en liten enkel bukett bara några dagar innan vigseln. Fotograferingen gick också superbra, vi höll till på Gammlia och en bekant till mig fotograferade. Vi har fått se ett smakprov på bilderna redan och känner att är resten av bilderna lika fina så är vi världens lyckligaste. Vädret var verkligen på vår sida och vi fick nog höstens hittills finaste dag. Jag är supernöjd! 

    Det enda jag hade önskat varit lite annorlunda var att vi skulle haft en halvtimme extra till fotograferingen, det blev lite stressigt på slutet och vi var tvungna att åka för att hinna i tid till vigseln, hade kunnat fortsätta fota ett tag till annars. 

    Nu väntar jag på att mitt namnbyte ska gå igenom helt och hållet hos Skatteverket så att jag får börja använda det "på riktigt". Tills dess övar jag på nya signaturen.

    Om tre veckor har vi fest för våra vänner. Så nu är fokus ändrat till det sista kring festplaneringen. Vi är nöjda med att vi valt vårt upplägg. Efter vigseln och vigselmiddagen (vi hade bokat privat rum på REX och beställt 3-rätters) så var vi helt slut och hade inte orkat med annat än att promenera hem till hotellet och ha en mysig kväll/natt där. Vi bodde på hotell även natten innan vigseln, hotell Aveny, riktigt lyxigt.

  • höstlöv

    ...och det känns jättebra att äntligen vara en gift kvinna. Vi firar 10 år nu i oktober så det var på tiden.

  • höstlöv
    julibrudUmeå skrev 2011-10-06 21:02:02 följande:
    höstlöv, låter underbart med eran dag! Är nyfiken på bilderna, och ser fram emot festen Det känns ju bra att vi kommer ha gott om tid på oss till fotografering då vi har sen vigsel, nåt positivt med allt!
    Ja du ska få se bilderna, lägger upp några på facebook så snart jag fått alla av fotografen.  
    Jag var hos frissan/sminket mellan 8.30 och 11.15 och gick sedan tillbaks till hotellet för att byta om och försöka få i mig lunch och så hämtade vi buketten vid 13 och åkte till Gammlia på en gång för att fota. Vi höll på i ungefär 1,5 timme, men hade som sagt gärna haft lite tid till så vi hade sluppit stressa på slutet. Men jag är övertygad om att vi kommer få många fina bilder ändå!

    Japp, nu laddar vi för festen. Paaaaarty!  
  • höstlöv
    marimekko86 skrev 2011-10-23 00:34:56 följande:
    Inte ens en vecka kvar för mig...iiiiiiiiiiiiih

    Gjorde provuppsättning idag blir såååå fint. Nu är det nära alltså.! Är ledigt hela veckan nu som kommer så jag ska bara fixa naglarna, gå på ansiktsbehandling, pyssla med det sista och bara vänta på dagen D.
    Spännande! Hoppas ni får en alldeles underbar dag!
     
  • höstlöv

    I helgen hade vi vår bröllopsfest för vänner, det blev jobb in i det sista men när gästerna började anlända så flöt det mesta på tycker jag (även fast jag hade lite svårt att släppa logistiken i köket, kontrollfreak som jag är). Men det var riktigt roligt att så många kunde komma, vi blev 46 personer till slut efter att några tackat nej och några blivit sjuka. Maten och alkoholen räckte och blev över, vi skulle  nog kunna anordna en fest till utan att maten och drycken skulle ta slut. Tur man kan lämna tillbaks på systembolaget iaf. Vi hade en väldigt rolig kväll och tiden susade fram, plötsligt var klockan halv 3 och de sista gästerna gick hem. Det kunde inte ha blivit mycket bättre.

    Vi önskade oss inga presenter utan ville man fick man ge oss ett bidrag till bröllopsresan, inget som vi hade förväntat oss men alla gäster kom med kuvert ändå! Planen är att vi åker till USA förhoppningsvis nästa sommar, och att vi tills dess även sparar ihop pengar så att vi riktigt kan känna att vi kan unna oss saker/utflykter/shopping osv på resan. Vi blir förmodligen borta upp till en månad och sonen följer givetvis med. Så resebudgeten kommer överstiga själva bröllopsbudgeten med hästlängder, men vi har valt att prioritera på det sättet istället.

    Har inte rikigt summerat alla kostnader ännu, men eftersom vi hade betalbar efter middagen (eller gästerna fick lägga ett valfritt bidrag för dryck under kvällen i en kassa vid dryckesbordet), mannens chef gav honom en del mat i present och att svärföräldrarna bjöd på middagen för oss och alla våra gäster efter vigseln så tror jag att vi själva kom rätt bra undan. Vi hade tänkt oss 25 000 till en början, och var in i det sista redo att lägga upp till 40 000 ändå innan vi fick vigselmiddagen och endel festmat i present, men jag tror att vi faktiskt i slutändan landar någonstans kring ursprungsbudgeten eller kanske några tusen över. 

    Jag får önska er alla lycka till med era förberedelser och bröllop! Jag kikar nog in då och då för att se hur det går för er!

  • höstlöv
    UmeåAnkan skrev 2011-12-22 20:53:34 följande:
    Tessiej, tyvärr verkar 5 knop ha gått i konkurs.. Ring och prata med dem men det är vad jag hört.. Känner mig rätt trött nu. Först planerade vi vårt bröllop men så stänger storstugan /kyrkstan ner. Så då gjorde vi om alla planer och skulle vara i umeå på 5 knop och nu stänger de också. Bara ta några djupa andetag och börja planera bröllop nummer 3 med lite eld i baken för vi vill ju gärna ha kvar vårt datum... Så om ni har tips på stabila restauranger så berätta gärna :)
    Vi gifte oss i rådhuset den 1 oktober i år, bröllopsmiddagen hade vi på REX. Vi bokade så att vi fick "privat" matsal för våra middagsgäster, men så var vi bara närmsta släkten så vi var 13 pers. Men man hade fått plats med iaf det dubbla antalet gäster i det rummet.  Vet inte hur stort sällskap ni tänkt vara?
Svar på tråden Umebrudar 2011/12