• ema

    Umebrudar 2011/12

    Jag bokade Backens kyrka utan att vi tillhör den församlingen. Jag sade även till kvinnan som tog emot bokningen att jag inte visste vilken församling vi tillhör eftersom vi precis flyttat hit. Men det var inga problem, det enda hon sa var att man får kantorn i från sin hemförsamling. Varför vet jag inte.

    På tal om våningstårtor, så har vi bokat Johanna till att göra en sådan till vårt bröllop, och det var inga problem, tvärtom! 

  • ema

    Vi har beställt vår bröllopstårta från Johanna. Hon har väl egentligen inte börjat med sitt företag ännu, utan börjar i februari, men man kan boka datum reda nu. Vi gifter oss i maj, och ska träffa henne i mars för en konsultation. 
    Förhoppningsvis är hennes tårtor lika goda som de är vackra, för hon är ju väldigt duktig på dekorationer. 

    Det är egentligen min blivande som är mer intresserad av tårtan, så direkt han fick se hennes tårtor och veta att hon gör våningstårtor så bokade han henne. 

    Hon har betydligt mer information på sin hemsida nu, men det kanske du redan har sett? 

  • ema
    Lebendig skrev 2011-11-25 14:30:02 följande:
    Var i kontakt med en tjej (Hannas kalastårtor i någon del av Sverige) som rekommenderade mig att kolla med en tjej som håller till i Vännäs, hemsida www.sockerkonst.nu/. Johannas tårtor verkar vara lite billigare.

    Kanske blir drömmen om en våningstårta sann!!

    Förresten, ni som ska ha våningstårta, kommer ni ha det till alla gästerna eller bara en liten? Skulle vi ha de till alla skulle den kosta runt 5000... (Hos Johanna)
    Jag kollade också på sockerkonst.nu, hennes tårtor är jättefina, däremot föll det på att tårtan hämtas i Vännäs, och vi har ingen bil..

    Vi kommer inte att ha någon dessert, enbart en stor våningstårta åt alla gäster, så den kommer väl att kosta 3500-4000. Däremot ser jag inga problem om man gör en 20 bitars våningstårta och sen cupcakes till resten. Hos Johanna skulle man ju få ned priset med 20:- per bit, vilket är en hel del. Dessutom blir det förhoppningsvis mindre köande om folk slipper skära sin bit, och sen är ju faktiskt en färdig cupcake finare än en skuren tårtbit...
  • ema

    Nej, så uppfattade jag det också. Men jag tänkte att det säkert är dyrare att hon kommer från Vännäs och monterar tårtan, än om det är inom umeå. Tårtan i sig kostar ju väldigt mycket.. Sen även det här om man ska träffas och bestämma smaker mm. Kändes enklare att vara i Umeå helt enkelt.

    Är det någon av er som vet på ett ungefär hur ni vill att er tårta ska se ut och smaka?  Jag vet inte alls... Jag behöver inspiration

  • ema

    Ni som ska ha/har haft catering, vem har ni bokat?
    Vi valde ett företag som fått bra kritik både här på BT och på internet i övrigt (jag vill inte hänga ut dem med namn). Sen när vi väl träffade dem så upplevde både jag och min sambo att vi blev totalt överkörda, och att de inte tog någon som helst hänsyn till den typ av bröllop vi vill ha, dvs närmaste släkt och vänner, inget överdrivet stort. Istället fick vi höra skräckhistorier från diverse bröllop som de hade serverat på, och skvaller om hysteriska bridezillas till höger och vänster, trots att det är väldigt uppenbart att varken jag eller min sambo oroar oss för bröllopet överhuvudtaget, utan tvärtom tar det väldigt lugnt. Vi fick dessutom inte veta nånting om maten, vilket vi antog var det viktigaste... Däremot så fick vi höra att den tårta vi beställt inte alls brukar uppskattas av gästerna, att sugarpaste är jätteäckligt och inte går att äta, att alla kommer att bli missnöjda, att vi borde ha en vanlig prinsesstårta osv. Men eftersom min sambo inte gillar marsipan så var det aldrig ett alternativ, men de fortsatte att tjata om dessa prinsesstårtor ändå. Allt negativt prat om vår tårta gjorde oss ganska oroliga ett tag. men sen hittade vi sugarpaste på ica, och det var inte alls äckligt.

    Sen har de inte hört av sig heller, trots att de skulle kontakta oss. Vi känner oss ganska besvikna faktiskt...
    Vad har ni andra haft för erfarenheter? 

  • ema

    Lebendig och julibrudUmeå: Tja.. Det var väl inte så vårt att lista ut antar jag... Jag hade hört att det kunde vara lite si och så med dem, men förväntade mig inte att det skulle vara så dåligt, maten är ju trots allt den största utgiften och de borde ju vilja ha kunder.

    Lebendig: valde ni dem ändå? Och vet du hur bra de är på specialkost? Eftersom vi har flera som behöver specialkost så var det en viktig fråga, men vi fick ju som sagt ingen svar på våra frågor om maten... 

    Just nu funderar vi väl på att antingen vänta (sex veckor verkar länge) eller att välja något av de andra företagen

  • ema
    Lebendig skrev 2011-12-07 09:04:10 följande:
    Ja vi valde dem ändå, just för att de prismässigt passade oss bäst (skiljde flera tusen) och för att deras meny var den som passade bäst. Vi lägger ut runt 30 000 som det är nu bara kring maten så vi tyckte att tusenlapparna var tillräckliga ändå. Sedan är det inte så många företag som var villiga att catera dit vi ska samt inte heller erbjöd det helhetskoncept som vi ville ha.

    Men sedan jag blev lite arg och irriterad får jag väldigt bra bemötande och snabba svar. Det är väl lite så det fungerar i dagens samhälle, är man snäll och gör som det är tänkt är det ingen som lägger märke till en. Blir man lite irriterad och obekväm får man som man vill. Vi blev också kompenserade för den dåliga servicen. Det jag har hört har varit just att det är toksvårt att få tag i dem men att det på själva dagen fungerar bra. Och vi tyckte som ni att de borde ju vara intresserade av att få kunder, speciellt så "stora" som oss.
    Ja det är just helhetskonceptet vi vill åt, att någon tar hand om allt. Och om det fungerar bra på själva dagen så kanske det är värt att ge dem en chans till. Får väl ryta till och hoppas att det händer något innan jul. Vi gifter oss inte under själva högsäsongen, men vill ändå få det bokat så snabbt som möjligt
  • ema

    Är det någon som vet om man kan hyra serveringspersonal någonstans ifrån, utan att catera mat från dem? Biffens är nämligen mest intressant för oss när det gäller maten, men han har ingen serveringspersonal... De andra företagen har personal, men inte lika intressant mat... Vilket dilemma...

    Det hjälpte dock att blir riktigt arg på Annas för att få vår offert... Tog bara fem veckor Flört

    När det gäller planeringen så tar vi alla beslut tillsammans, däremot är det framförallt jag som tar fram olika förslag (så indirekt styr jag ju en del, eftersom jag väljer bort det jag inte gillar...) och sen bestämmer vi gemensamt. Min sambo har en del starka åsikter om vissa saker, andra saker får jag i princip bestämma helt själv.

    I övrigt har jag, som inte ville ha en traditionell brudklänning och absolut inte en slöja, hunnit införskaffa mig både och under mellandagarna. Så kan det gå. 

  • ema
    SaraJohanna skrev 2012-01-22 17:34:08 följande:

    Har börjat kika lite på hotellrum till bröllopsnatten. Hur gör ni? Kommer ni att sova hemma eller på hotell? Är det någon som har koll på vilka hotell som har bröllopssuiter och om det är värt att boka någon sådan?


    Vi kommer att sova på hotell, några gäster kommer att sova hos oss. Jag tycker att det är svårt att hitta något. Det enda vettiga alternativet hittills är Hotell Aveny, de har dels en bröllopssvit och dels en juniorsvit. Funderar på att boka juniorsviten, det känns inte som att vi har behov av ett vardagsrum eller en bastu på hotellrummet... Sen får man bubbel och frukt och sånt till båda sviterna. Å andra sidan skiljer det inte så mycket i pris.. Plaza ska väl ha en bröllopssvit? Men den verkar man inte kunna se på internet... Någon annan som har något annat förslag?

    Är det någon av er som kan rekommendera en guldsmed förresten?  Vi behöver förminska våra ringar, framförallt sambons ring.

    Innan jul verkade allt så långt borta, men nu är plötsligt allt så himla nära!  
  • ema
    SaraJohanna skrev 2012-01-23 17:16:41 följande:

    Har hört att Hotel Aveny bara har en glasvägg in till toaletten i sin bröllopssuite. Även om jag ska gifta mig med min karl, så är jag inte så galet förtjust i den tanken, men man får väl kanske gå dit och be att få kika på rummet. Ja jag tror att Plaza ska ha en, men på hemsidan såg den inte så rolig ut, men visst har de renoverat en hel del av sina rum? Kan ju hända att de har en annan suite som känns fräschare? : )


    Som jag har förstått det har dom en gardin man kan dra för, och att det framförallt är dusch-delen som man ser in i om man väljer att inte dra för... Men att se rummen i förväg är väl det bästa, för att slippa obehagliga överraskningar Flört
Svar på tråden Umebrudar 2011/12