• tessiej

    Umebrudar 2011/12

    Hej.
    Här har vi precis börjat prata om att gifta oss till sommaren så än har vi inte spikat något datum. Jag tror det lutar åt slutet av juni men det gäller bara att bestämma datum för att sen boka allt runtomkring!.'
    Vi kommer ha ett litet bröllop med antingen bara våra föräldrar eller vår närmaste släkt (föräldrar, syskon med familjer + sambond farmor och morfar) närvarande. Det känns som vi mest troligt kommer bjuda närmaste släkten och då blir vi som max 24 st med oss inräknade varav 7 barn.
    Jag skulle gärna gifta mig i Helena Elisabeth kyrka på gammlia men den kyrkan är nog populär så det är säkert svårt att få en tid där.
    Vet ni hur det fungerar om man vill boka en kyrka i en annan församling än den man tillhör (t.ex om man tillhör tegs församling och vill boka en kyrka inom umeå stadsförsamling)?

  • tessiej

    Tror jag hittade min blivande vigselring igår. Vi var in på Kjellins guld där våra förlovningsringar är köpta och jag hittade en som passar bra till förlovningsringen :) eftersom jag inte vill göra om förlovningsringen känns det viktig med en vigselring som passar tillsammmans med den.


    Vi var och tittade på en annan affär men jag känner att jag redan nu bestämt mig för den på Kjellins :)


    fattar inte hur man laddar upp bilder men jag ska visa er när jag kommit på hur man gör!


     

  • tessiej

    En annan fotograf som jag hört mycket bra om är Jonas Burman. Han har en hemsida: http://fotadig.nu/


    I januari har jag tänkt ta syskonkort på mina döttrar där! Vi funderar på att min kusin som är duktig på att ta kort ska få ta våra bröllopskort fast samtidigt skulle det vara roligt med en riktig proffsfotograf också!

  • tessiej

    Nu har vi kommit igång lite med planeringen.. Sambon vill att vi gifter oss borgligt så nu har vi bestämt oss för det och sedan ska vi bjuda våra närmsta släktingar (vi blir som max 24 st) på bröllopsmiddag på 5knop. Så nu har vi fått några olika matförslag som vi funderar kring av dom..


    En kortare brudklänning har jag även hunnit köpa och jag är jättenöjd med den :) Nu i helgen ska vi bestämma vilket datum vi ska gifta oss så man kan beställa/göra inbjudningskort! Det lutar mot slutet av juni eller början av juli.. sen återstår att boka frisör, hitta skor, hitta kläder till döttrarna samt sambon och bestämma vart exakt vigseln ska vara (för vi vill inte gifta oss i stadshuset..) och säkert en massa andra småsaker som jag glömt just nu..

  • tessiej

    Umeåankan: Kul att ni också ska ha middagen på 5knop :) Vilket datum har ni bokat? För oss lutar det åt slutet av juni nu.. ringde idag men köksmästaren var ledig så han skulle ringa på onsdag! Vi funderar också på att ha vigseln på deras altan men frågan är hur man gör om det skulle regna? än är inget bestämt...


    ema: tråkigt att ni blev bemöta så dåligt.. dom borde ju lyssna på en och försöka anpassa efter ens önskemål. Jag har hört mycket bra om Karlavagnens Catering genom bland annat mina svärföräldrar.

  • tessiej

    Vi var på bröllop på fabriken juli 2010 när några vänner till oss gifte sig och dom hade mat från Jösta och det var riktigt gott. Inga problem med specialkost (jag är allergisk mot komjölksprotein).. läste bakåt i tråden att det numera är stolar på fabriken? När vi var där 2010 fick vi sitta på bänkar.. det var lite bökigt att sätta sig och resa sig upp (hade i och för sig en gravidmage också då..) men det fungerade.

  • tessiej
    UmeåAnkan skrev 2011-12-22 20:53:34 följande:
    Tessiej, tyvärr verkar 5 knop ha gått i konkurs.. Ring och prata med dem men det är vad jag hört.. Känner mig rätt trött nu. Först planerade vi vårt bröllop men så stänger storstugan /kyrkstan ner. Så då gjorde vi om alla planer och skulle vara i umeå på 5 knop och nu stänger de också. Bara ta några djupa andetag och börja planera bröllop nummer 3 med lite eld i baken för vi vill ju gärna ha kvar vårt datum... Så om ni har tips på stabila restauranger så berätta gärna :)

     


    okej, bra att du meddelade. Det kanske är därför dom inte ringt upp angående datumet vi ville boka och inte svarat när jag försökt få tag på dom i två veckor (på grund av att ingen ringt upp..). Så nu är det bara att försöka komma på något annat ställe att vara på!

  • tessiej

    Eftersom det inte gick att vara på 5knop har vi nu tänkt om. Istället för att vara på en restaurang kommer vi nu att gifta oss i svärföräldrarnas trädgård. Vi kommer även ha en sommarbuffé som vi bjuder på där :) Skulle det vara så att regnet öser ner den 30/6 har vi bokat bygdegården/matsalen i skolan som är i samma by där svärföräldrarna bor så vi kan ha middagen där. Vid regn gifter vi oss under partytältet så själva vigseln blir utomhus vilket som.. Såhär i efterhand känns detta alternativ mycket bättre med tanke på att vi kommer ha en hel del barn med på bröllopet och barn brukar inte kunna sitta still så länge på en restaurang.
    Dock måste jag tänka till kring vad jag vill ha för dekoration osv kring middagen och vigseln.. lutar mot att vi kommer ha grön som färg..


    Igår gjorde jag klart inbjudningskorten, beställde från calligraphen så nu väntar vi (mest jag) på att dom ska komma så jag får se dom på riktigt. I övrigt är vigselförrättare bokad, maten fixad (träffade cateringsfirman förra veckan), klänning fixad, ringen vet jag vilken jag vill ha (ska gå in på kjellins i mars och ordna det), fotograf bokad (min kusin), brudbukett och blomsterdekoration till borden ska min kusins kompis (som äger hörnefors blommor) få fixa. På onsdag ska jag ringa och boka frissan. Sen är det "bara" att hitta smycken, skor, kläder till barnen samt M2B, fixa festprogram (om vi ska ha något sånt) funder kring vad vi ska ha för dukar, servetter osv..

  • tessiej
    ume2012 skrev 2012-01-24 13:45:07 följande:
    Oj, vad långt alla kommit, jag har börjat röra i vigselförrätare (ska gifta mig borgerligt i juli) men på kommunens hemsida står det att man måste skickat in hindersprövningen innan och den räcker ju bara i 4 mån så har inte gjort det än. Tror ni de har nån koll på kommunen?

    Sen funderar jag, vad brukar man skriva ang. kuvertavgift i inbjudan, jag har ju gått på endel men kommer inte ihåg vad det stått, men typ "Ingen bröllopspresent önskas men däremot kuvertavgift på X kr till kontonr ... )
    elller bara "inga bröllopspresenter önskas men ett glatt humör" och sen bara skriva in kuvertavgiften?

    Måste som beställa inbjudningskorten och börja skicka iväg dem snart då jag inte har gjort något save the day liknande.

    Ring och prata med dom.
    Jag ringde till Umeå kommun och pratade med Anna Bugaeva (det fanns två st man kunde ringa til)l. Hon sa till mig att har man en viss dag man tänkt gifta sig på gick det bra att redan nu ta kontakt med vigselförrättaren (om man t.ex tänk skicka ut inbjudningskort och vill ha en viss tid..). Hon skickade sedan ett mail med telefonnummer till vigselförrättarna. Sen skulle jag återkomma när jag fått tag i någon som kunde den dagen så skulle hon skriva in och boka det. Som jag förstått det ordnar hon med papperna som behövs då samt att man ska ange vittnerna då.

  • tessiej
    ume2012 skrev 2012-01-24 14:20:37 följande:

    Jag har mejlat, hoppas de svarar, ides inte ringa :P Annars får jag ringa dem, jag har som lite kort tålamod, har de inte svarat imorgon så ringer jag.
    Jag funderar mest på vem jag vill ha, mina föräldrar känner en kvinna som är så jag funderar på hon, men sen är ju "big papa" vigselförrätare också och han är hur snäll som helst så det vore väldigt roligt.
    Tessiej, vem ska ni ha?


    Vi bokade Gerd-Marie Alenius. Hon ska tydligen vara oberoende till något parti samt att jag av en slump hittade ett blogginlägg där ett annat par haft henne och skrev att hon hade varit bra. Hon kändes jättetrevlig på rösten i telefon så jag tror det blir bra :)


     


    Finns det någon lista längre bak i tråden där det står när alla gifter sig?


    BloodyDisgusting: vilken vigselring från Kjellins har du beställt? Jag kommer köpa den som heter Helene då den passar bäst till min förlovningsring (vill inte göra om min förlovningsring)


     

  • tessiej

    30 juni - Chabar. Backens kyrka/ Baggböle Herrgård.
    30 juni - tessiej. Borgerlig vigsel / svärföräldrarnas trädgård
    14 juli - ume2012, Borgerlig vigsel/Fabriken
    21 juli - SaraJohanna, Umeå Stads kyrka/Fabriken
    28 juli - julibrudUmeå, Backenkyrkan/Fabriken
    28 juli - Insanire, Tavelsjö kapell/ Tavelsjö lägergård


     


    Vi beställde inbjudningskorten från calligraphen.Jag blev jättenöjd med dom trots att vi dock gick på en nit. Det stod att korten vi beställde behövdes monteras och vill man att dom ska göra det kostar det 4 kr per kort. Så vi tänkte att det är lika bra att dom får göra det så det blir rätt men när vi fick hem dom i onsdags såg vi att den lilla montering som skulle göras kunde vi ha gjort själva. Vi la inbjudningskorten på brevlådan idag så imorgon eller på tisdag borde alla ha fått sina :)

  • tessiej

    chabar: Hur har det gått med Baggböle herrgård? Har du hört något mer därifrån?


    Frisören jag bokat gör tyvärr inte sminkning så jag har lite panik om vart och vem som ska fixa sminket. Dock hjälper min snälla kusin mig att försöka hitta någon. Det hade känts smidigast att göra allt på samma plats men men..

    Tack för tipset om bröllopsmässa. Vi får se om vi tar oss ut dit. Man kanske kan få lite inspiration..

  • tessiej

    SaraJohanna: får se om jag kommer förbi imorgon. Skickar ett mail till dig så jag har ditt nummer om jag kommer. Dock är det ett stort om eftersom jag inte vet om jag kommer hinna.. Idag var vi in på kjellins och beställde min vigselring :) eftersom jag har en ring som jag inte använt på flera år så lämnade jag in den för att få guldet nersmällt så vi fick ner priset på ringen med ca 4000 kr :) nu är inte min vigselring en av de dyraste men den är jättefin och passar verkligen mig och min förlovningsring (även den köpt på kjellins)!

Svar på tråden Umebrudar 2011/12