Inlägg från: Bruden 2012 |Visa alla inlägg
  • Bruden 2012

    Umebrudar 2011/12

    kelizaah skrev 2011-08-14 21:20:18 följande:
    Hejsan!

    Det här är tråden för alla i Umeå med omnejd som planerar bröllop nu under hösten 2011 eller under 2012! Följ med och dela tips, idéer och tankar om er stora (eller lilla) dag!
    SaraJohanna skrev 2011-11-03 13:26:45 följande:


    Förställer mig något i den här stilen, men kikar man runt på hemsidor till de mest kända konditorierna i stan så dyker det mest upp vita prinsesstårtor med rosa rosor, vilket verkligen inte passar mig/min stil.
    Vilken fin tårta. Håller med dig om att utbudet på tårtorna verkar inte vara så stort här uppe i norrland vilket är tråkigt. Man vill ju gärna ha något utöver det vanliga på sin speciella dag
  • Bruden 2012

    Känner mig lite sent ute i planeringen när jag ser så mycket ni alla hunnit. Jag och min sambo har precis bestämt oss för att gifta oss men har varken bokat kyrka eller lokal för festen. Vi hade tänkt att gifta oss i juli 2012. Vi bor en liten bit utanför Umeå. Nu sen vi bestämt oss så kan jag knappt tänka på något annat än dekorationer, tårtor, inbjudningskort mm. Kan vara trevligt att hoppa in i er tråd så jag kan få lite tips och ideér

  • Bruden 2012

    Måste se till att faställa ett datum och boka kyrka så jag kan börja planera på allvar.

  • Bruden 2012
    Lebendig skrev 2011-11-04 09:48:56 följande:
    Jag tror att anledningen till att konditorier inte gör våningstårtor är för att det är väldigt svårt att få dem att hålla. Det är väldigt sköra skapelser, om man inte på något sätt klär in ett stativ till varje lager (då blir det typ en våndingstårta fast  bottnarna inte står på varandra.) Eftersom de är jusdt väldigt instabila, blir det väldigt svårt att frakta dem. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en våndingstårta, men vågar inte riktigt chansa på att den håller sig hel under den tio mil långa färden som tårtorna ska göra. Vi funderar istället på att ha en tårtbuffé, mest för att hålla kostnaderna lite nere. Jag ogillar marsipan och grädde på tårta...

    Sedan ska man också ha i beaktande att de flesta tårtdekoratörerna jobbar med sugarpaste i sina dekorationer. Personligen tycker jag att de är asläckra att se på, men inte så goda att äta.

    Vad gäller fotograf så har vi valt en kille,ett proffs, som både har studio och som även fotar ute vid fint väder. Vi har lagt ner ganska mycket pengar på fotografen, jag hoppas han lever upp till förväntningarna.
    Jag håller med om att sugarepaste inte alls smakar så gott som det ser ut. Det lika viktigt att tårtan smakar bra som att det ser bra ut. Är det nån som har något bra alternativ till "prinssestårtor"?
Svar på tråden Umebrudar 2011/12