Inlägg från: julibrudUmeå |Visa alla inlägg
  • julibrudUmeå

    Umebrudar 2011/12

    Hej, här är en till Umebrud som ska gifta sig nästa sommar. Hoppar in här och börjar planera

    ume2012, fabriken kan du tyvärr stryka från listan om ni inte redan prel.bokat för alla lördagar är upptagna från maj till augusti nästa år fick jag höra när jag pratade med dem förra veckan. Men det är skitdyrt måste jag säga!! Men uppenbarligen är det ju många som tycker att det värt pengarna med tanke på hur fullbokat det är. Skulle Kyrkstugan vid Nydalasjön kunna vara nåt? Eller förresten, kom på att ni ville ha borgerligt, då kanske det inte är så passande Ska fundera om jag kan komma på nåt annat ställe.

    Mariemekko86, hur gör ni med dukning av festlokalen, har ni även bokat dagen innan eller chansar ni på att det är ledigt?


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    ume2012, ja, visst är det sjukt hur tidigt man måste vara ute om man har ett speciellt ställe man är ute efter. Kyrkan (Backenkyrkan) bokade jag redan innan festlokalen men vi fick ändå inte den tid vi ville ha så nu får vi ha vigseln först kl.17, fick välja på 12.30 (!!) och 17. Funderar faktiskt lite på om man skulle ha vigseln vid fabriken också för då får man ju den tiden man vill ha men jag vet inte riktigt hur bra det funkar, kanske får ta en sväng förbi där i helgen. Och så skulle ju gästerna slippa flytta sig efter vigseln också

    Vad synd att Kyrkstugan inte hyr ut, det är ju jättefint där! Har inte varit där innan i somras men då var vi där ganska många gånger med barnen och badade, det var perfekt för det. Och gott och billigt fika

    Vi har även bokat Jöstas kök som ska ha hand om catering men nåt mer än så har vi inte gjort. Eller jo, bestämt ungefärlig budget och tittat över gästlista har vi också. Och sen snurrar mina tankar om planering rätt intensivt i perioder men det känns som att det är för tidigt att börja ta tag i något "på riktigt".

    höstlöv, jodå, visst har jag koll på vem du är, inte så många som kör ert upplägg just den tiden på året Visst har jag osat förresten (räkna med sambon också)?


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    Marimekko86, av oss ska de ha 4000 för att boka dagen innan! Kanske för att det är i juli och högsäsong? Tror dock att ni kan ha is i magen, det är ju inte lika högt tryck i oktober, och speciellt inte om ingen har bokat än.

    Lebendig, de regler vi har fått är att vi får tillgång till lokalen först klockan 12 dagen man har bokat och då har man till kl.09 nästa dag. Detta för att de ska hinna städa till nästa fest om det är bokat kvälen innan också.Men det kanske går att förhandla om tider, jag har inte provat.

    Insanire, Kummin har jag hört ska vara bra, finns nog fler också men kommer inte på någon på rak arm. Evys har vi inte varit så imponerade av tidigare.


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    Såg att jag fallit ur listan, eller kanske la jag aldrig till mig? Jag har legat lite lågt med funderingarna ett tag, känns som att det inte finns så mycket att göra i dagsläget, annat än spara pengar då

    SaraJohanna, det är nog vi som har bokat det datumet ni ville ha på Fabriken, vilken tur att det verkar lösa sig ändå för er! Vi har också bokat Jösta. Vi har bokat Backenkyrkan för vigsel men jag har hört att vissa har valt att viga sig på plats vid Fabriken, undrar hur det har fungerat? Eftersom vi har ganska sen vigsel skulle vi ju spara in lite tid där med att byta ställe och så...


    - höstlöv, 1 oktober 2011. Vigsel: Rådhuset och bröllopsmiddag med närmsta familjen. Fest: för vänner några veckor senare i vår kvarterslokal.
    - Marimekko86, 29:e oktober 2011. Vigsel: Umeå stadskyrka. Bröllopsmiddag/fest: Fabriken
    - keelizah, förmodligen vinter 2012
    - chabar 30 juni 2012 Backens kyrka - Baggböle Herrgård
    - SaraJohanna 21 juli, kyrka ej bokad - Bröllopsmiddag/Fest: Fabriken
    - Insanire 21 alt 28 juli Tavelsjö kapell - antagligen Tavelsjö lägergård
    - julibrudUmeå 28 juli 2012 Backenkyrkan - Bröllopsfest Fabriken
    - Bröllop2012 4 augusti, Vännäsbykyrkan.
    - BloodyDisgusting 16/6 2012 Vigsel: Prel. Trädgården. Bröllopsmiddag/Sittning/Fest: Studion, Umeå Folkets Hus


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    Grattis höstlöv, nu är ni herr och fru! Vi får verkligen ta och boka in den där promenaden nu så jag får höra detaljerna

    SaraJohanna, vi har ju bokat lokal och kyrka men i övrigt känns det så långt bort fortfarande att jag inte kan förmå mig att börja med något konkret. Vi har ungefärlig gästlista, har gjort ett budgetförslag och försökt få alla delar där men det känns inte som att jag "börjat" med något. Min iver till planering och planering går i vågor och just nu ligger jag rätt lågt.

    Marimekko86, nåt liknande det ni har bestämt vadgäller maten är vi också intresserade av. Hur mycket personal ingår när man anlitar Jöstas? Tar hjälpen slut när buffén är bortdukad eller hur funkar det? Jag tänker att man vill ha en eller två personer som jobbar under kvällen också med att hålla ordning och plocka bort flaskor, glas osv, tänder ljus och sånt. Hur gör ni? Har ni själva anlitat någon som ska stå i baren?

    Annars grubblar jag mest på musik, dels under vigsel, alltså någon som kan sjunga i kyrkan, och sen under festen. Vi vill ha ett liveband under festen, eller ett par personer iaf som spelar varierande musik. Men jag tycker att det är jättesvårt att hitta någon!


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå
    ume2012 skrev 2011-10-04 22:48:08 följande:
    Jag fick fabriken den 14 juli =)
    Härligt! Snart har vi från denna tråd bokat upp hela juli på Fabriken

    Marimekko86, det låter ju som att det mesta löser sig när man har bokat Jösta och Fabriken, bara man har lite pengar att lägga ut Vi kommer säkert också ha folk som vill hjälpa till under festen så det ska nog ordna sig. Har kikat på hemsidan till fotografen som ni valt, ser ju jättebra ut!

    höstlöv, låter underbart med eran dag! Är nyfiken på bilderna, och ser fram emot festen Det känns ju bra att vi kommer ha gott om tid på oss till fotografering då vi har sen vigsel, nåt positivt med allt!

    Är det nån som vet om det finns något lokalt företag som kan sköta trycksaker som inbjudningskort och festhäften?
    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå
    Lebendig skrev 2011-10-07 13:56:31 följande:
    Vill du ha något särskilt material/typsnitt till ditt festhäfte? Annars är det betydligt mer ekonomiskt att göra det hemma. Och har man  ett jobb med en stor kopiator så går det hela mycket smidigt. Är rätt kul att pyssla med sådant själv. På vistaprint.se har de rätt fina kort som man kan välja att designa ganska mycket själv. Billig är de också. Sedan jobbar jag i publisher (i mina ögon BETYDLIGT smidigare än att arbet med spalet i word)med mitt festhäfte och det är väldigt enkelt och smidigt och blir ett mycket bra resultat när man skrivit ut det även om det är vanligt papper.
    Njae, det har jag inte tänkt, duger nog med nåt av de vanliga. Men framsidan vill man väl göra mer speciell? Eller hur har ni andra tänkt? Jag skulle gärna vilja ha ett omslag till festhäftena i ett annat material. Inbjudningskort hade jag först tänkt beställa men klurar lite på om jag ska satsa på att göra själv iaf, blir ju mer personligt så. Men det tar ju tid förstås.
    ume2012 skrev 2011-10-14 15:51:38 följande:

    Hej igen!
    Ni som har varit/ska vara på fabriken. Visst kostar det extra om man vill ha stolar ist bänkar att sitta på? Nån som vet vad det kostar?


    För många år sen, typ 5 år sen, var jag på fest där och då var det dukat med bänkar och långbord. Minns att jag sa till sambon redan då att där skulle vi kunna ha bröllopsfetsen, men att det var trist med bänkar. Men de fester som jag varit på under senare år har alla haft stolar, så de kanske har gett upp med bänkarna?
     
    Marimekko86, låter ju helt fantastiskt med kantorn, hoppas vi får samma :) Fast då kanske hon är på bröllopsresa själv iofs ;)
    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    Marimekko86, stort grattis till er, låter som att ni hade en fantastisk dag. Kan bara önska och hoppas att vår dag blir lika bra när det väl är dags. Men som du säger så ligger det ju en hel del planering bakom, vilket nog är a och o för en lyckad fest. Tyckte du att allt flöt på bra med maten och Jöstas personal? Något du önskar hade varit annorlunda?


    Jättefint dekorerat hade ni, jag är lite sugen på att sno idén med lime och flytljus


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    Marimekko86, för oss är det dags den 28 juli nästa år, så vi har mycket tid kvar Låter ju helt perfekt med upplägget med Jöstas personal och de moment som de dukade och fixade med. Vi kommer ju också ha buffé eftersom vi gärna har lite rörelseunder middagen så det låter ju vettigt attman även kan hämta dryck själv efter varmrätten. Ska klura på det

    Tårta ja, våningstårtorna är ju jättefina! Har inde funderat så mycket på tårtan, det enda jag vet är att jag aldrig skulle göra den själv Är det någon som vet om det kostar jättemycket mer per person att göra en egen liten bakelse till alla gäster?


    Umeå 28/7 2012
  • julibrudUmeå

    Även om det inte näms några namn på företaget ni pratar kan jag inte låta bli att undra om det är Annas fest och mat? Tycker mig nämligen ha läst och hört en hel del liknande historier tidigare om dem... Är det Jöstas får ni gärna säga till eftersom vi har bokat honom och då måste jag börja bli orolig...

    Vi har inte varit i kontakt med varken Fabriken eller Jöstas sen jag bokade dem och tänkte nog vänta ett tag till innan i påbörjar den planeringen. Egentligen gör jag inget alls nu som har med bröllopet att göra, har inte ens funderat på det sista veckorna. Men efter nyår skulle jag vilja börja titta efter klänning, borde bara gå ner 5 kg först, men vet inte om jag nånsin kommer fixa det. Har försökt ett antalår till och från utan att lyckas hittills

    Är det någon som har varit på bröllopsfest med ett liveband som ni kan rekommendera? Vi önskar ett band som kan spela många olika stilar och som framförallt är duktiga och "skötsamma", så att man kan lita på dem. Finn 5 fel och Riff Raff Ruff går nog bort, känns som att jag sett dem tillräckligt många gånger ute i partysvängen.


    Umeå 28/7 2012
Svar på tråden Umebrudar 2011/12