• Houdini

    Hjälp jag har bråkat med min blivande svärfar (långt)

    Jag tycker du gjorde rätt som försökte avstyra tokighetersom din blivande hade varit obekväm med.


     


    Sen vad föräldrarna hade på svensexan att göra, det finns väl ändå inga bestämda regler för vilka som får och inte får vara med på svensexorna och hipporna. Det är ju helt upp till dom som anordnar dom. I vissa kretsar är det helt uteslutet med annat än vänner i andra skulle det vara jättekonstigt om inte föräldrar och syskon och andra släktingar är med.


    Det kan variera med var man bor, vilket umgänge man har osv osv.


    Så det tycker jag var ett lite dumt uttalande faktiskt

  • Houdini

    Din blivande vet ju hur hans pappa är eller hur ;) Så berätta du för honom är han har vaknat till liv efter sin svensexa så du får prata om det med någon som vet hur gubben är.


    Min exsvärfar var inte den roligaste att umgås med alla gånger om jag ska uttrycka mig snällt, då var jag den av hans fyra ungar och tre svärdöttrar som tog mig tid för honom. Men Jag kunde prata med exet om det och det hjälpte massor. Hade det inte varit för gubbfan hade jag inte tagit tillbaka mitt flicknamn när jag skilldes, men han var så jäkla elak så jag ville inte heta samma ska som honom längre.


    Prata och prata igen med din blivande är det enda rådet jag kan ge dig

  • Houdini

    Men du kommer inte ha dem nära dig så du behöver prata med dom vid honörsbordet direkt.


    Du har din man till bordet sedan din pappa på andra sidan och din pappa har din svärmor som bordsdam.


    Och din man har din mor på sin andra sida och sedan sitter svärfar bredvid din mor som hennes bordsherre så de sitter en bit från dig.


    Så om ni inte har runda bord borde det inte vara något problem.


    Vänta med att ta några beslut med att bryta med släktingar till efter bröllopet så inte det beslutet sammanblandas med minnanrna av bröllopet. Låt minnena av bröllopet bli i största mån glada sådana och att NI gjort allt för att det ska bli så.


    Sen efteråt kan ni ta tag i sånt som flutit upp till ytan. men inte nu när ni är stressade och känsliga av bröllopet, JAG tror det är ett misstag, likadant att göra markeringar på bröllopet så det riskerar att bli bråk och tjafs där.

  • Houdini
    bumbibjörn skrev 2011-08-19 20:08:35 följande:
    Ni säger mycket klokt! Ja, jag tror att han är psykopat & kan mycket väl vara så att han är alkolist. Min blivande är van vid detta beteende att det kan komma utskällningar, tokutbrott, att han försöker trycka ner en och manipulera. Han blev tokarg då han inte tycker detta är något jag behöver bli utsatt för. Jag har aldrig varit med om något liknande, men ville verkligen inte förstöra blivandes svensexa så jag sa inte ett och annat som jag hade velat. Fy, tycker så synd om blivande som har växt upp med denna man som pappa. Tycker det är fatastsikt att han har blivit den varma människa han är. Vi hrbeslutat oss för att inte göra något... Vi vill få ett underbart bröllop och det skulle vi inte få om vi flytta dem bort från honörsbordet, jag & blivande sitter ju brevid varandra & det är vi mot världen! Sen efter får vi fundera på vilken relation vi ska ha

    Du och din MAN sitter bredvid varandra ;) och sen har ni dina föräldrar som en buffert mot resten av världen. Det kommer att gå så bra så. dina svärföräldrar kommer att skärpa till sig på dagen D eller svärmor kommer se till att svärfar skoter sig ska du se. Så sluta oroa dig för det.


    Glada tankar nu i fortsättningen och possetiva vibbar ;) lycka till allt kommer bli bra

  • Houdini
    Fröken Emma skrev 2011-08-21 17:33:15 följande:
    Ja, hoppas oxå på att mina svärisar håller sig nyktre på vår dag.
    Men jag är lite tveksam, eftersom vi kommer befinna oss på annan ort, så då kan dom inte supa till när dom kommer hem. Hans mamma brukar vara duktig, men svärfar brukar ofta somna efter maten. :(

    Se det possetiva i att han somnar då ställer han inte till med några pinsamheter eller så hooppar det några grodor ur munnen på honom ;)


    "en som sover syndar inte ;) "


    Ibland får man försöka att lite desperat att försöka hitta det possetiva i det mst negativa, jag lovar man mår bättre då. Även om det låter skitlarvigt jag har inte ens varit medveten om att jag gör så, förens det var några som påpekade det för mig för några år sedan att jag alltid kunde hitta något possetivt i en negativ situation. Det kommer nog av min uppväxt plus att jag är kroniskt sjuk och jag orkar inte vara deprimerad jämt det är så tråkigt ;)

  • Houdini

    Folk tenderar att bli irreterade på mig ;) för jag blir inte arg heller. Det tar nämligen för mycket energi att bli förbannad tycker jag, plus att det lönar sig sällan.


    Men jag mår bättre av att inte oroa mig över saker jag inte har kontroll över, att försöka vända negativa saker till något possetivt. Osv Därmed inte sagt att jag är en mespropp jag säger ifrån när det behövs och får oftast min vilja igenom då, om det blivit fel i en affär ex. Men jag är i grunden en glad person som har lätt att ats med folk trots att jag har social fobi.


    Och jag kom en dag till en punkt i livet när jag fick nog av att vara sjuk och deprimerad och hindrad av allt det så nu tar jag saker från den glada sidan hur svårt det än är ibland det är därför jag förespråkar att inte ta bråk före bröllopet. Låt inga tunga moln tynga ner dagen-D som man kan undvika.

  • Houdini
    bumbibjörn skrev 2011-08-23 20:07:13 följande:
    Underbart precis så skulle jag vilja vara! Är eg en positiv människa & försöker tänka att glaset faktiskt är halvfult & inte halvtomt:) känner att jag inte orkar lägga mer energi på mina svärföräldrar. Dagen är min & blivandes & jag vet att det kommer finnas så ånga människor som verkligen vill vara där & fira dagen med oss så de e dem jag kommer fokusera på:) på lördag är det upp till bevis!

    Precis koncentrera er på dom som vill er väl och skit rent ut sagt i de andra ;)


    Sen kan man hålla skenet uppe och därmed stämmningen på midagen med hjälp av bordsplaceringen. Att ni kör traditionell placering så orsakar det inget tjafs.


    Och som sagt dina föräldrar sitter som en buffert och skyddar dig och din nyblivna man.


    Dagen kommer bli precis som du vill ha den om du tillåter dig att tro på det och slappnar av och inte glömmar att andas och njuta av dagen.

Svar på tråden Hjälp jag har bråkat med min blivande svärfar (långt)