• Aniara4

    Hjälp jag har bråkat med min blivande svärfar (långt)

    Jag tycker inte alls att du var dum som ringde, men pappan låter ju på din beskrivning rätt dum .

    Men alltså, vad har era pappor med svensexan att göra till att börja med? Det är ju någonting för kompisarna i samma ålder! Ok, om din pappa är involverad för att dina föräldrar har ett bra ställe att vara på, men i övrigt har väl föräldragenerationen ingenting med svensexan att göra öht?!

  • Aniara4
    Houdini skrev 2011-08-13 20:31:05 följande:

    Sen vad föräldrarna hade på svensexan att göra, det finns väl ändå inga bestämda regler för vilka som får och inte får vara med på svensexorna och hipporna. Det är ju helt upp till dom som anordnar dom. I vissa kretsar är det helt uteslutet med annat än vänner i andra skulle det vara jättekonstigt om inte föräldrar och syskon och andra släktingar är med.


    Det kan variera med var man bor, vilket umgänge man har osv osv.


    Så det tycker jag var ett lite dumt uttalande faktiskt


    Jaha, det har du ju rätt att tycka, även om det kan finnas fördelar med att hålla sig till diskussionsämnet istället för att recensera andras inlägg. SÅ dumt tyckte jag inte att det var eftersom det jag beskriver trots allt är den vedertagna seden, även om det finns umgängeskulturer där man gör annorlunda. TS befinner sig uppenbarligen i en sådan, men jag tänkte ändå att det kunde vara en uppbackning för henne att tänka på att en svensexa ursprungligen är någonting för killkompisarna, och att det alltså fanns ännu mindre anledning för svärfar att börja styra och ställa även om de nu varit hyggliga nog att inkludera honom trots allt.

    TS, jag hoppas din blivande make har haft det riktigt kul och att svärfar inte ställt till med något. Som Houdini säger kan du ju prata med honom när han kommer hem och berätta varför du var så upprörd igår. Om han har hört någonting konstigt under dagen kan han ju få bakgrunden till det. Men annars kan du ju inte göra så mycket mer åt svensexan nu!

    Och sen är det ju upp till mannen att bestämma vilket slags relation han vill ha med sina föräldrar i framtiden, och ditt jobb att stötta honom i det han beslutar.
Svar på tråden Hjälp jag har bråkat med min blivande svärfar (långt)