• västkustbrud

    tips på en kul, annorlunda bröllopspresent!?

    VI ska på bröllop nästa helg och vi har inte fått köpt någon present än. Min blivande ska vara bestman vi vill gärna ge något speciellt. brudparet har en önskelista på duka, men det mesta är köpt där, kvar finns bara, typ 2 glas i en samling. Känns inte så inspirerande.
    Så jag vill ha maaasssoor av tips. Presentkort, upplevelser, eller roliga unika gåvor...

  • Svar på tråden tips på en kul, annorlunda bröllopspresent!?
  • Polarn

    Vi har till flera bröllopspar köpt en vacker pläd i bröllopspresent. Det är en present som kommer till användning och inte ställs undan i ett skåp och de har därför blivit mycket uppskattade.

    Det finns många fina klippan plädar med tex får eller älgar på. De är dock ganska dyra, ca 1000 kr.

  • Skumpan

    Kanske få rida islandshäst eller dyligt. Det är ju i allafall en upplevelse, men det beror ju på vad för slags personer de är. Dessutom är ju inte det något de kan spara, "bara" ett minne...

  • Ellte

    Var på bröllop för ett par veckor sedan då vi skramlade till att ge brudparet en vinrad i Frankrike (www.vingardar.com). Pengarna räckte också till en bok om Loiredalen, en bok om franska viner samt ett litet "kit" för att hålla reda på vinglasen (som ett litet smycke man sätter på foten). Fint och annorlunda litet kit till ett par vinälskare :D

  • Jema

    Hejsan!
    Här kommer några olika presentförslag som jag i alla fall skulle bli glad över att få:
    * Exlusiva sängkläder
    * SPA-besök
    * Hotell/slotts övernattning
    * Växt att ha i trädgården (t.ex äppleträd, gran, rosbuske mm)
    * En matlagningskurs + några dyra knivar, förkläde, grillvante, kockmössa mm

    Jema

  • Mrs Eire

    Vi brukar ta ett fint kort om vi har något på paret och sedan göra en kanvas-tavla med snygg ram. Ibland brukar vi ta en bra bild på paret på bröllopet och sen göra en tavla.
    Nu är det så att min syster arbetar med sånt så det blir billigt för oss. Men iden är ganska bra tycker jag, det brukar bli väldigt uppskattat

  • Zomzom

    När jag var tärna för ett tag sen, så tog jag reda på vilket hotell paret hade bokat till natten. Sen lät jag en syaffär brodera parets namn på varsinna morgonrockar som jag sen smusslade in på hotellet utan att paret visste något. De låg sen på sängen när de kom dit på natten..

    Till presentöppningen på bröllopet, hade jag förberett med en korg med dusch och bad "mys grejer" som paret kunde använda till övveraskningen på hotellet (jag visste att dom hade jacuzzi på rummet).
    De blev då väldigt nyfikna vad som väntade dom på hotellet

    Det blev en väldigt uppskattad present!

  • västkustbrud

    Tack för alla tips, kul med lite annorlunda grejor, det där med vinrad är ju spännande. Men det vi skulle ha råd till är i så fall ett års hyra. det vill ju till att paret åker till frankrike inom ett år då antar jag.
    Ellte..! hur löste ni det? eller betalade ni deras resa också??

  • Eva74

    Har de trädgård så är ju ett fruktträd en bra idé - det skulle jag ha blivit glad över. Vi hade en kompis som fotade en del under festen av henne fick vi sedan alla bilder plus en del förstoringar - verkligen uppskattat. Om du inte fotar själv kanske du kan ge dem en inramning i present så att de kan få en fin bröllopsbild inramad...

  • Ellte

    västkustbrud: Vad tror du jag tjänar egentligen?? ;) Nej de reser väldigt mycket och jag tror (hoppas) att de tycker det är trevligt att ta en resa dit... Annars får de väl bara leva med nöjet att ha en vinrad i Loire, läsa den info de får och anta eller inte anta det erbjudande de får om att köpa loss sitt "eget" vin! :)

  • västkustbrud

    ja, vinrad är faktiskt ingen dum ide... jag gillar det där med badrockarna också, kul

    Men jag tar gäärna emot fler tips...!

Svar på tråden tips på en kul, annorlunda bröllopspresent!?