• Johannalun

    Skelleftebrudar 2012

    Ja de är klart.


    Båtvik ligger någon kimeter norr om Byske. Tyckte uteplatsen där verkar jätte fin:) Kan vara värt att kolla upp kanske:)


     


    Mei Lin : Vilket datum ska ni gifta er?

  • Johannalun

    Vad roligt att klänningen passade bra! Sitter och väntar på att min ska komma när som helst!:)

    googlade Åbacka Paviljong nu, ser ju super fint och elegant ut!

  • Johannalun

    Jag hadee sån tur med klänning! När jag gick student balen så hade jag beställt min klänning från Usa för en bra peng och va väldigt nöjd så jag satt därför även nu och kollade brudklänningar på en massa sidor därifrån. Så hittade jag 10 favoriter som jag sparade ner på datorn, var av två var lite extra favoriter.


    Sen satt jag och kikade lite på Ebay och jag hittar en av mina två favorit klänningarna för 700kr! När tärnorna sen fick rösta bland alla 10 klänningar så kom den topp två, och de var top två av killensfavoriter också så de fick bli den.


    Här hittade jag den först:


    http://www.whatabeautifullife.com/A01-white-a-line-strapless-satin-wedding-dress-p4107.html?inrefer=record_product


    och sedan här:http://www.ebay.com/itm/Spot-High-quality-satin-wedding-dress-bridesmaid-dress-ivory-color-white-GG74-/170757846208?pt=Bridesmaid_Dress&var=&hash=item6d71a5332c#vi-tTbl


    Lollan01: Jag läste någonstans att man ska räkna 1kvm per person, men minns inte om de var vid sittande eller stående..sittande tror jag. Kan ha läst de på "rent a tent"s hemsida (synd att inte de finns i Skellefteå).


    Vi var in på Elisabeth Viktoria och kikade lite smått, men kollade mest vad de kostade att hyra klläder till killen (de är billigare att beställa fån nätet eller lika billigt som att hyra.) Sen så frågade jag om de var ok att man tog med sig sin brudklänningdit om man beställt den frå någoannat ställe för att pröva ut underkläder till, och de gick jätte bra.


    Underbart med en ö!!! Vilket datum ska ni gifta er?


     

  • Johannalun

    Jag väntar spänt på den:)


    Hade också tänkt beställa flera, minst två ialafall, men tänkte att jag skulle ha ännu svåårare att bestämma mig då. Så jag testar den här föst, funkar d inte ed den så får jag beställa en annan:)


    Ni missade väl inte norrans helgbilaga (18/2) Bröllops special!


    daniiel: Hade ni någon fotograf? Vem? Vad hade du för bukett/blommor?

  • Johannalun

    Coolt med fjädrar, kan tänka mig att min syster skulle unna ha lknande på sitt bröllop. Kul med något eget!


    Tack, ska kolla Interflora.


     


    Jea:


    Ni har ju tuvagården vid älven - http://destinationskelleftea.se/sv/Destination/Ata/Cafe/Caf%C3%A9_Tuvagarden/201487 , och annars är ju ytterholmen ett tips. Jag har inte varit där själv så vet inte hur många man rymms och liknande, men jag tror de kan vara värt att kolla upp! http://www.ytterholmen.se/

  • Johannalun

    Jag glömde ju skriva - vilka jätte fina bröllopsbilder daniiel!

  • Johannalun

    Jag har ju beställt en kina klänning, men de har inte kommit än. Så jag återkommer med synpunkter då den dykt upp;)


     


    Lollan01: Fin kklnning och super snygg ring!:)

  • Johannalun

    http://www.ebay.com/itm/Spot-High-quality-satin-wedding-dress-bridesmaid-dress-ivory-color-white-GG74-/170757846208?pt=Bridesmaid_Dress&var=&hash=item6d71a5332c#vi-tTbl


    Denna klänning har jag beställt. Säljaren hade bara positiv feedback och klänningen kostade bara 700:- så de kändes som om de var värt ett försök då jag verkligen älskar klänningen. Den borde komma nästa vecka om jag räknat rätt, så jag återkommer då om jag är nöjd eller inte alls;)

  • Johannalun

    Ja, jag hoppas de me, väntar med spänning!


    Jag beställde lite smink som skulle ta 10-25 dagar och de tog närmare 25 dagar, så du ska se att de snart kommer.


    Vi gifter oss om 5 månader. Har bokat festlokal och kyrka, valt tärnor och marsalkar, valt färg tema, beställt små "favours" till gästerna, beställt min klänning, valt klänning till tärnorna som ska beställa snarast.


    Har en kompis som ska fixa mitt hår, min bästa kompis är kock och ska styra maten, min syster ska göra tårta så den ska vi provsmaka nu i helgen.


    Och vi hoppas på att få ut inbjudningskorten innan månaden är slut.

  • Johannalun

    Kanske, de är ganska mycket kvar i planeringen ocksåå:P Har träff med mina tärnor om en vecka så jag hoppas jag har mer koll efter de:)


    Vi kommer att ha ca 80 gäster. Och festen ska vi ha på folketshus i Ursviken. Vi ville egentligen vara i stan, menhittade ingen lokal som passade oss tyvärr.


    Hur långt har ni andra hunnit? Vilka datum har ni? Vart ska ni giftar och vart ska ni ha festen? (Nyfiken:)

  • Johannalun

    Kul, härligt med lite bilder! Minvigselring är liknande din förlovningsring fast i vitt guld!


     


    Jag tänkte bara lämna ut ett tips!


    Om någon av er har en liten kille som ska varamed och agera på bröllopet så har de billiga (oanvända enligt hon jag frågade) snygga frack i 5 dels sett på myrornas. Vi inhandlade här om dagen till vår son som kommer vara 10 månader på bröllopet. Super stiligt och endast 150kr!!
    De fanns i storlekar upp till 4-5 år skulle jag tro.


    Och om jag inte minns fel så hängde de näbb klänningar där brevid också!

  • Johannalun

    Hej och välkommen:)!

    Jag är bosat i Byske sen september (tidigare Skellefteå) och hj'älper dig gärna om jag kan. Jag kollade själv faktiskt på båtvik, verkar ju super mysigt!


    Och gästis (Byske gästgivargård) Har ju catering. Kan säga att de har KANON GODA smörgåstårtor!

    De finns ju ett folkets hus här i Byske..men de är tydligen privat ägt och jag harhaftlite svårt att hitta info om de.


    Campingen är ju ett allternativ om de är tidigt eller sent på sommaren för i mitten är de rätt smockat.


     


    De var bara lite tvärinfo jag kom på nu, fråga gärna om du undrar något:)

  • Johannalun

    Glömde ju nämna restaurang Stengården här i Byske, jätte god mat! Du kan hyra restaurangen för te.x bröllops fest och så har de även catering om du har annan lokal.


     


    Restaurang Lanternan (på campingen) är ju absolut finaste lokalen just vid stranden med havsutsikt, men jag tror att de kan vara ganska svårt att hyra under högsommar, eller dyrt iallafall.

  • Johannalun

    Hej tjejer! Nu var de ett tag sen, tappde bort den här tråden då ingen skrev, men har nu letat upp den och sparat som favoriter. Dags att vi blir lite aktivare?:)


    Jag har ju iallafall fått min klänning nu. Köpte ju kina klnning på ebay för 700kr inkl frakt om ni minns? Jag blev SUPER nöjd!! Den var finare än vad jag trott! Måste nog sy up den lite, men de var väntat. Annars så är vi i full gång med planerandet. Hur går de för er?


    Repsara: Ne, solvik ligger ju en bit utanför byske såjag vetfakiskt intee så jätte mycket Har en syster som gått skola där så jag kan höra med henne. Inte varit upp hit och kollat än?
    I matväg så är ju norrländskt tema ganska lätt, men i dekorationsväg om hon är alergisk mot växter så har jag dåligt om ideer...ska klura på de.


    Lollan01: Grattis till den kommande tillökningen!=)

  • Johannalun
    repsara skrev 2012-04-23 20:01:00 följande:
    Johannalun - Vi har faktiskt (nästan) bestämt oss för att hålla till på byagården i Båtvik =) Min m2b är uppvuxen där och då blir det lite mer nostalgiskt att få ha festen där.
    Hoppas på catering av stengården, men har inte kontaktat dom ännu, vi kommer åka upp i sommar och träffa en massa människor och checka av!

    Vi gifter ju oss nästa år, men trivs så bra här med er 2012 så jag hoppas jag får stanna kvar? =)

    Kan man inte få se bilder på din klänning?!

    Åhh vad kul!! Jag hade ju faktiskt också en tanke på att vara där frst! Ser ju ut att vara jätte fint ochh super mysigt! Jamenvad härligt:) Jag tycker som sagt att stengården har jätte god mat!

    Självklart, de är bara kul att de finns litee Skelleftebrudar överhuvudtaget tyck jag!)

    Jag har inte fotat min klänning än, och den är hos m2b mormor då jag inte vill att m2b ska se den förrän de är dags, och så ska hon hjälpa mig sy upp den:) Ska dit och testa med skorna någon dag, kanske ta något kort då.. men här är iallfall länken och orginalbilden.


    http://www.ebay.com/itm/Spot-High-quality-satin-wedding-dress-bridesmaid-dress-ivory-color-white-GG74-/170757846208?pt=Bridesmaid_Dress&var=&hash=item6d71a5332c#vi-tTbl


     


     


     

  • Johannalun
    Cattadefea skrev 2012-04-23 20:25:41 följande:

    VARNING


    Jag undrar om det bara är jag... jag bor inte längre i Skellefteå men ska gifta mig där till sommaren. Helt naturligt vill jag beställa blommor, tårta och göra håret i Skellefteå. Vi ska ha ett Västerbottenstema på bröllopet och det tycker ine jag är konstigt heller. Buketten ska bestå av callor och björngräs.


    Nu till det underliga. När jag skulle kontakta en konditor fick jag både från Kringlan och Stigs höra att det var så besvärligt att göra den tårta som vi ville ha. När jag frågade om det var möjligt fick jag höra att det skulle bli kostsamt. Detta trots att jag aldrig frågat om priset. Deras bemötande fick mig att tro att jag skulle ha beställt en princesstårta. Då skulle allt varit bra. Istället vände jag mig till en konditor i närheten av där vi bor. De har bakat för Nobelmiddagen Nisses i Holmsund och för dem var det inget besvär alls.


    Också när det kom till blommorna kunde buketten varken garantera formen eller färgen på blommorna vilket också är konstigt. men i Ursviken var detta inget problem. Inte ett ljud om att det var besvärligt. Det konstiga var att en så stor butik som buketten inte ens hade pärlor för dekoration av buketten. Märkligt tycker jag. En annan blomaffär i Skellefteå hade inte ens en florist som kunde göra en bukett. Kommer inte ihåg namnet på affären. Så illa bemött har jag aldrig blivit och funderar nu på om Skellefteås finaste konditorier och florister glömt vad det är de jobbar med och blivit lata?


    Gud vad tråkigt!!


    Själv så ska min syster göra tårtan och en bekant är utbildad florist och ska hjälpa till med våra blommor så jag har inte haft så mycket kontakt med varken florister eller konditori. Men riktigt tråkigt när man inte kan få proffsig hjälp på så kända ställen!Jag hardo hört att interflora är bra, samt blomsteraffären i Skelleftehamn!


     


    Hanna05: Våra fyllningar i tårtan: Chokladmousse, vaniljpannacotta och hallon.

  • Johannalun
    Bmw skrev 2012-04-26 21:49:05 följande:

    Ingen som har något bra förslag på lokaler att hålla bröllopsfesten i?


    Helst inte utanför stan, men ändå inte mitt inne i smeten.


    Hur många ska ni vara?

    Du kan ju hyra de flesta skolmatsalarna, men då får man bara vara där till 02.00 tror jag. Sen finns de ju massor med byagårdar.


    Finns info om de på skelleftea.se, inns även ganska många bilder på byagårdarna. Tar mig inte in på idan just nu så kan inte länka, men säg till om jag ska länka senare.


    Annars finns ju kyrkholmen, odd fellow, pro... beror på hur stilig lokal man vill ha, och hur mycket man är villig att dekorera själv, eller hur mycket man vill betala.


    Vi ska vara i folketshus i Ursviken..men de finns ju flera folketshus också. De i stan måste man dock ta mat av dem.

    Ska ni ta mat av ett catering företag? I sådana fall kan de kanske tipsa om lokaler.


    Tuvagården och församlingsgårdar, me då får man nog inte ha alkohol servering om ni ska ha de.


    Logar, tex den på morö backe som ägs av morön bk om jag inte minns fel..

  • Johannalun
    repsara skrev 2012-04-27 07:02:04 följande:
    Undrar om coop eller ica har catering och bageri, kanske någon av er som är bosatt som har koll?
    Här där vi bor har dom det och det vore ju toppen om vi kunde köpa tårtor därifrån eftersom det är mycket billigare =) Men hittar inte på deras hemsidor om det finns eller ej..
    Ica torget har catering...har haft iaf. Kolla med dem!
Svar på tråden Skelleftebrudar 2012