• ElinFalk85

    Ni som tar kuvertavgift...

    vi ska ta kuvertavgift för alla utom vår dj eftersom han jobbar gratis. Han blev jätteglad för det. mat och dryck per person kostar 750kr, ett paket som vi köpt på restaurang men våra gäster betalar bara 250kr per person. I det paketet ingår brudskål, buffé, 3 glas öl/vin till maten, tårta och avec. sen går vi ned i restaurangens festvåning och dansar loss =). drycken efter maten får gästerna köpa själva. vi vill bjuda fler därför väljer vi att göra så. givetvis önskar vi oss inte presenter, men vi blir glada för bidrag till bröllopsresan =). skulle mina föräldrar få för sig att dom vill bidra med en del pengar till just mat och dryck så tar vi bort kuvertavgiften, givetvis.

  • ElinFalk85
    gbg2012 skrev 2011-11-21 18:02:49 följande:
    Argumentet att ha kuvertavgift istället för present tycker jag inte håller helt eftersom man då förväntas få något köpt för minst 500 kr. Jag som tidigare nämnt kan lika gärna få en fin tavla i bröllopspresent som någon har målat själv.

    Sedan är det säkert ok för de allra flesta och våra gäster skulle säkert finna sig i det. Men det skulle kännas konstigt när vi inte har ett budgetbröllop.

    Ni som har kuvertavgift hur mycket lägger ni på mat och festlokal? Köper ni svindyra ringar och sånt?

    Jag är inte helt motståndare till tanken då en del faktiskt inte har råd annars och självklar kan gästerna då bidra.

    Däremot om folk väljer lägga en massa pengar på dyra ringar och kuveravgift tycker jag personligen att det känns lite konstigt.
    Vårat paket med mat, dricka, brudskål med snacks, tårta, kaffe och avec kostar 750kr per person och vi tar en kuvertavgidt på 250kr. så för oss så täcker det knappt hälften av vad det kostar. ringar, klänning, håruppsätning, smink etc etc köper vi för egna pengar, inget som gästerna är med och betalar som sagt =)
  • ElinFalk85
    Trivia skrev 2011-11-22 13:41:40 följande:
    Tror att det gbg2012 menar är att det känns lite sniket att köpa dyra ringar, kläder osv och sedan be att gästerna står för festen.
    Att man i så fall hade kunnat köpa en billigare ring och haft råd att stå för festen också.
    Många kanske undrar om man kommer med en halv diamantgruva på fingret men ändå har kuvertavgift.

    Jag föll t.ex för en dyr ring. Men vi kommer bara att ha middag för familjen för vi har inte råd att ha både och (inom en rimlig framtid)...
    ja jo såklart haha tänkte inte så långt, får skylla på att jag sitter med plugget ;)
  • ElinFalk85
    gbg2012 skrev 2011-11-22 14:16:22 följande:
    precis min tanke! =)

    Därför är det självklar att ställa upp som gäst på de stackars brudpar som inte har råd, men jag själv hade ju undrat om de hade stått där med jättedyra kläder, dyr lokal och dyr ring och sen haft kuvertavgift.

    Vår kuvertavgift är 975 kr per person och på den nivån att vi helt enkelt hade kunnat haft billigare alternativ men valde bot det och då hade jag aldrig kunnat med att ta kuvervagift(läs: vi får skylla oss själva..=)).

    Däremot kommer vi ha frivilligt bidrag till bröllopsresa istället för presenter(de som tänkt köpa något).
    men alltså ska gästerna betala 975kr per person eller?????
Svar på tråden Ni som tar kuvertavgift...