Inlägg från: Dazzle |Visa alla inlägg
  • Dazzle

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Tiden går verkligen fort, å jag njuter så otroligt mycket av att planera bröllop. Skulle vilja planera ett varje år!

    Hur har ni tänkt om efternamn?
    Vi har fortfarande inte bestämt oss för efternamn. Min pappasnamn, eller min mammas namn. Svårt val. Jag har alltid hetat min pappas namn, men har ingen relation alls till hans släkt och känner mig inte alls som "en del" av någon släkt. Vi träffas på dop och ger presenter när någon är född. That's it. Ja, å så bjuder vi varandra på bröllop och 50-årskalas. Till saken hör förståss att de bor längre bort än mammas släkt som jag känner mig som. Dock låter pappas lite finare ihop med mitt namn, men det är nog en smaksak, kanske vanesak oxå? Sen bärs mammas namn bara av 13 personer i Sverige och riskerar dö ut och är oxå ett tydligt släktnamn som är bildat av ett mansnamn och ordet "mark".

    Vad tycker ni? tips och ideer på hur vi ska tänka? Jag har provat att skriva ut våra namn med båda efternamnen, å kalla varandra de olika sakerna.

    /L

  • Dazzle

    Jag vill oxå ha vigselsamtal med prästen. Har ni andra fått sådana samtal bokade från kyrkan (om ni gifter er kyrkligt)?  Vi har inte hört ett ljud från kyrkan, jag har dock dubbelkollat vår bokning. De skulle kanske veta vem som tjänstgör någon gång i början av maj sa de då...

    L

  • Dazzle

    loving you> förstår känslan av oro... vi har dock inte valt präst än. Vi önskar använda egen präst å det börjar bli hög tid att skaffa en sådan...


     


    L

  • Dazzle

    Zinzune> vilken bra länk! Tack så mkt! Den ska beskådas noggrant!! Vi ska skicka ut våra inbjudningar om jag kan bli klar med adresserna bara!! Tänker embossa dem i guld å hoppas på sol när de öppnar brevlådan!!! =). Denna vecka ska jag göra förfrågan hos en präst om viga oss, försöka boka ett band, å shoppa järnet i Ullared!! O

  • Dazzle

    Zinzune> Ja det blir verkligen lyxigt.. får ta det som bonus eftersom vi valde att spara in på trycket på kortet som jag egentligen ville ha i metallfolie.

  • Dazzle

    Alltså, jag börjar faktiskt få panik. Jag har så mycket kvar!! Iofs går jag på semester 18 juni så då hinner jag ju massor, men jag vill inte välja nödlösningar då! Detta har vi kvar:

    skaffa präst
    få veta kantor
    boka blommor
    boka ngn att sy om min klänning
    köpa kläder till honom
    köpa ringar
    vigselbevis
    bestämma efternamn
    fixa skor till mig (har breda skor storlek 42,5)
    fixa efterrätt
    fixa godisbordet

    skönt att göra en lista, har en app som heter weddingcaddy - superbra!! men shit vad jag nojjar, å det gör jag nog mest för att jag vet att jag som lärare kommer vara fullt upptagen med rättning från påsk till student... PUH!!
    Igår lämnade vi in önskelistan på önska. Superbra tyckte jag, men sen sa min kompis att önska inte ens finns i stockholm och göteborg!! Så hur ska jag lösa det då? Funderar på att låta värdparet säga när de frågas om önskelista att "det finns en lista registrerade i önskabutikerna, men om ni inte har tillgång till en sådan butik så har jag några saker jag kan tipsa om"...

  • Dazzle

    Operfekt> det borde inte va något problem att gå in så om du går själv, det e ju ännu större symbol att du kan ta dig till honom utan att bli ledd av någon! Mrs S> mm Skottland!! Ser fram mot bilder sen. Hur har ni tänkt dagen?

  • Dazzle

    operfekt> vilken fin bolera. Från vilken sida beställde du den??


     


    Uberstressad nu! Inte bestämt präst och efternamn och band... jobbigt!!

  • Dazzle

    Bifogar länk till mina blogginlägg om bröllopet. Ville visa upp mina bröllopsinbjudningar från calligraphen, pocketkort. Så nöjd =).

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!