Inlägg från: sweet |Visa alla inlägg
  • sweet

    2012-07-07 Fler än jag?!

    lovingyou: Den är ju jätte fin! Kul att du hittat just din klänning!

  • sweet

    Lady Lacelot: Va härligt att ni äntligen har hittat varandra och ska gifta er!

    Snart är det dags att ordna med hindersprövningen Skrattande tänk va fort tiden går.
    Idag beställde jag min klänning som borde komma hem om 1-2 veckor. Ska bli så spännande.

    Har ni bestämt er för hur ni ska ha erat hår? Jag har ingen anning hur jag ska göra med mitt annat än att jag ska fixa det själv. Så måste väl bestämma mig snart så jag kan börja träna på att få det perfekt. Får vara något som är hyfsat lätt att ordna.

    Har också skickat efter pris på tårta så får se om vi kommer fram till något snart.

    Hur ligger ni andra till i planeringen?

  • sweet

    4 månader kvar!!!!
    I helgen ska vi äta en god middag och dricka bubbel och skriva på papprerna till hindersprövningen!
    Ska bli så kul att få hem dem sen så man kan ringa och boka tid för vigseln Skrattande
    Undra hur lång tid det tar att få hem dem.

    Min klänning kom hem igår och den är jätte fin, måste bara sy in den lite för den var lite för stor. Men annars är jag jätte nöjd. Känns väldigt skönt att så stora saker börjar bli klara. Hur går det för er andra?

  • sweet

    Har precis mailat igen för att få uppgifter om tårta, tänk va svårt folk har att svara på mail. Lite lustigt tycker jag. Hoppas att jag får svar snart iaf så jag kan få det klart.
    Va gott med smörgåstårta, känns väldigt sommrigt. Va ska ni ha för tårtor? Jag funderar på ngt med choklad och vit marsipan...

  • sweet

    Så här står det på skatteverkets hemsida:
    Blivande makar ska alltid anmäla vilket eller vilka efternamn som ska bäras i äktenskapet. En anmälningsblankett om makars namn skickas tillsammans med blanketten för hindersprövning.

    Här kan du läsa hela
    Länk

  • sweet

    Problemet med att vänta allt för länge är ju att man inte kan boka vigseln innan man har papprerna samt att det kan ta längre tid desto närmare sommaren man kommer. Sommarbröllop är ju det vanligaste så de blir väl bombarderade av papper sen Skrattande

    Operfekt: Va roligt att du fått hem inbjudningarna! Är du nöjd med dem?

    Sofie: haha ja inte lätt när man är kort, jag har tur som ska ha en kortare klänning så jag slipper det problemet. Känns väldigt skönt, dock så slapp jag ju inte att sy in den, men man kan väl inte komma undan allt.

    Hur tycker ni denna tårtan låter: Choklad- och passionsfrukttårta på kokosbotten

  • sweet

    Vi ska vigas borgligt så det är ju lite annorlunda regler än kyrkligt. Känns lite jobbigt att man måste ha papprerna klara innan, men å andra sidan så kan ju ingen annan ringa och boka innan heller.

    Operfekt: Ja men då får ni helt enkelt vänta Skrattande spännande med namnbyte. Hoppas ni får igenom det.
    Det var inte illa att få inbjudningarna gratis, kul att kunna lägga pengarna på annat pyssel istället.
    Såg klänningen du ska beställa i kina tråden, ser jätte fin ut!

  • sweet

    Glömde skriva om tårtan Skrattande
    Jo jag tror nog att kombon kan bli rätt bra faktiskt. Gillar kokos så jag tror nog det kan bli lyckat.
    Fick iaf svar nu på kvällen äntligen, så imorgon ska jag ringa och kolla med dem. Frågan är bara hur tårtan kommer hålla sig i sommarvärmen. Vi ska ju vara utomhus, kanske får äta tårtan först Skrattande

  • sweet

    Om man gifter sig kyrkligt så gäller det inte samma regler som borgligt, dvs du kan boka kyrkan och prästen över ett år innan eller mer. Tur är väl det för vissa kyrkor är ju jätte populära. Men ska man gifta sig i rådhuset så måste man ha papprerna hemma innan man kan boka. Sen vet jag inte när ni ska fixa med papprerna men oftast så görs det i samband med vigsel tror jag.

    Kaffeälskaren: Jag vill också veta mer om skorna Skrattande
    Funderar på om jag ska ha vita eller satsa på en annan färg så det blir lite roligare men som vanligt så velar jag fram och tillbaka hela tiden.

  • sweet

    Nu har hindersprövningen kommit tillbaka! Så imorgon ska jag ringa och beställa vigseln Skrattande
    Ska bli så skönt att äntligen få det klart.

    Sofi88: Står bara att anmälan om efternamn är gjord på papprerna på mitt också så du behöver nog inte oroa dig, är du jätte osäker så kan du ju alltid ringa och fråga. Men eftersom att man kan välja om man skickar in efternamns anmälan samtidigt eller separat så länge det är innan vigseln så antar jag att de väljer att skriva så. Sen när papprerna kommer in så ser de att det är en anmälan gjord.

  • sweet

    Det tog en vecka för oss att få våra papper. Samma som sofi88, jag fick lägga mig helt enkelt i efternamns debatten. Det var antingen hans eller behålla mitt och ha olika namn, och det vill jag inte. Får man barn i framtiden så vill man ju att alla ska ha samma efternamn. Känns väl lite halv jobbigt men jag tror det är mer en vannesak. Och det ska bli kul att kunna sätta upp ett namn på brevlådan istället för två. Känns väl lite mer som att man blir en famil.

  • sweet

    Hej på er!
    Hur går det för er? Själv har jag haft en liten paus i allt men nu har det dragit igång på rikigt känns det som.
    Klänningen fixade jag det sista på nu i påskas när jag fick hjälp att nåla upp den. Så nu sitter den perfekt!
    Ikväll har jag skickat efter skor och lite annat pyssel. Så det känns som att det mesta börjar falla på plats, bara mannen som ska fixa kostymen och skor.

    Det där med lockar är inte det lättaste, måste komma på en bra hållbar lösning för det också, men ska ha håret på sidan så jag behöver egentligen bara lockar på längderna så det kanske inte blir lika svårt att få till. Man kan ju alltid hoppas. Får ta och pröva nu någon dag och se vilken metod som fungerar bäst.

  • sweet

    Oj va tiden går fort nu...1 månad och 7 dagar kvar.
    Igår skickade jag brevet med våra intyg och vittnen till vigselexpeditionen så det känns skönt att ha det klart. Ska ringa i nästa vecka tänkte jag och se om de kommit fram ordentligt.

    Nu på morgonen gjorde jag en håruppsättning som jag verkligen gillar så den får det nog bli.
    Använde en hår donut och sen med resterande håret gjorde jag en fläta och la runt. Sen ska jag ha lite små grejer i för att få det lite mer speciellt tänkte jag.

    Har börjat göra en lista över vad som ska med...men känns som om det ska med en massa saker till på den. Får väl ta en kväll och sätta mig och fundera ut allt som ska med.

    Ang. bolero så har jag nu två stycken hemma då den första inte alls var samma vita färg som klänningen tyvärr. Kommer nog att bli rätt varmt med den men känns på tok för naket utan.

    Igår beställde jag ett paraply från bröllopsbubblor. Så nu har vi nog nästan allting klart. Bara några små saker att fixa. Hur går det för er andra? Börjar ni också bli lite små nervösa?

  • sweet

    Dazzle:
    Först tänkte jag skriva vad skönt ang. prästen men sen läste jag klart...men du behöver nog inte oroa dig. Har han blandat ihop er nu så lär han nog dubbelkolla så han inte råkar göra det igen. Men skönt att åtminstonde få svar så du slipper gå och vänta på det.

    Härligt att du hittade en sömmerska och va snabbt du fick tid!

    Om jag vore dig så skulle jag ringa skatteverket och prata med dem så det inte blir några fel.

  • sweet

    operfekt: Det låter verkligen kanon att kunna ha någon att prata med om det skulle behövas.

    Vad har du kvar på listan som ska göras? Checklistor är aldrig fel, jag tycker det hjälper mot stressen när man ser exakt vad som ska göras och även att man ser att saker blir gjorda när man kan bocka av också.

    Här är nästan allt klart, inväntar det sista som ska komma nu i dagarna på posten.
    Lite små planering är ju kvar, men tror att det mesta faller på plats rätt bra, man kan ju hoppas det åtminstonde Skrattande

  • sweet

    Nu har jag äntligen hämtat vigselringen! Och den blev verkligen precis som jag ville ha den så är super nöjd.
    Känns att vi börjar närma oss datumet nu. Snart kommer man också kunna se hur vädret ska bli, jag hoppas på att det blir uppehåll så man kan ta lite bilder åtminstonde. Vi har dock köpt ett jätte stort fint paraply ifall det inte skulle bli uppehåll. Men man får väl ställa in sig på regn och bli glatt överraskad om det inte är det.

    Vilja, sofi 88: va kul att ni båda fick så fina möhippor!

  • sweet

    Jaha då var det bara en vecka kvar! Hoppas det går bra för er andra.
    Härligt att lugnet har kommit även för många av er här.
    Glöm inte bort att njuta av allt nu också!

    Dazzel: Oj va tråkigt med boleron. Klantigt av sömmerskan att inte tänka in sådana saker när hon sydde den. Det är ju därför man anlitar folk att göra det.  Tyvärr ser man inte vilken sjal du menar då man bara kommer direkt till galleriet med massa bilder. Jag hoppas det löser sig för dig så att du blir nöjd.

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!