Inlägg från: Vingilot |Visa alla inlägg
  • Vingilot

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Här är en till!Skrattande
    Vi förlovade oss 070707 (tillsammans med 15 miljoner andra svenskar känns det som...Tungan ute) och när vi gifter oss nästa år blir det således på vår 5:e förlovningsdag.

    Har bokat ett litet kapell och församlingshemmet i Kungshamn för vigsel och fest/mat. Vi kommer att ha ett mkt litet bröllop med bara de närmsta närvarande och festen efteråt blir snarare god mat i gott sällskap än en fest som sådan. Passar oss bra.Glad

    Vi bor i Norrköping men jag kommer från Bohuslän och min familj har hus (min fars föräldrahem) i Väjern, någon km från Kungshamn.

    Om någon har tips på frisör, fotograf, catering och allt annat i de trakterna vore det fantastiskt, men jag har tyckt mig förstå att det av någon anledning finns väldigt få bohuslänningar här på BT.

    Har funderingar på att sy min brudklänning men kan inte bestämma mig för modell.Obestämd Inbjudningarna ska scrappas också, har börjat göra lite prover.Glad

  • Vingilot

    Har inte kommit långt alls men vi rör oss iaf nu. Framåt. Och det känns som ett stort steg.Skrattande

    Kapell bokat.
    Församlingshem bokat.
    Fotograf kontaktad. (Ska ringa i morgon och bestämma lite närmre.)
    Florist kontaktad.
    Catering lokaliserad men inte kontaktad.
    Klänning: ingen aning!Tungan ute
    Brudgummens kläder: ingen aning där heller.
    Ringar har vi inte tittat på än.
    Transport skiter vi i. Kör egna bilen.
    En av två solosånger utvald och provsjungen av solisten. Blivande maken vill prova att göra ett eget arr. till den för att passa hennes röst.

    Tja, vi har kanske inte läget  under full kontroll men vi är iaf på g.Glad

  • Vingilot

    Blir ingen resa i anslutning till bröllopet för vår del. Vi gifter oss ju på vår vanliga semesterort så det blir ju lite "bortavaro" automatiskt.Glad Däremot har vi i flera år pratat om att bila ner till Moseldalen och kika runt lite. Där finns en underbar medeltida borg som på sätt och vis sammanförde oss, om än bara genom ett tips på nätet. Jag var där som tonåring och blev hänförd.
    Men vi kan lika gärna ta den resan senare under hösten eller rent av året efter. Blir mkt att hålla ordning på ändå, och semestern är ju inte hur lång som helst heller känner jag. Måste dela upp den lite för att hinna med fixandet innan och så där.

    Men Italien är fint, har varit där ett par gånger i tonåren. Rom är häftigt.Glad

    JNT: ert färgtema låter svalt och skönt i sommarvärmen tycker jag.Glad

    Vi har färgkaos. Kan inte bestämma mig. Väljer mellan grönt, turkos och lila. Ganska stark o mörk lila. Tror jag.

  • Vingilot

    Undrar också när man ska skicka inbjudningarna. Vi ska ha väldigt få gäster och samtliga är informerade om att och när det kommer att ske, så det känns ju inte som någon panik att de ska boka upp semestrar som krockar. Kanske räcker med att skicka ut korten nån gång i april/maj? Fast när ska man ha OSA då?

    Fotografen är bokad nu och bokningsavgift betald. Nästa lediga dag tänkte jag sy upp en provklänning för att se om det är rätt modell jag funderar över just nu.
    Fast idag såg jag en fin klänning i skyltfönstret till en av stans brudbutiker. Måste kanske titta på den först.

  • Vingilot
    knyttan skrev 2011-10-23 17:47:08 följande:
    Jag gifter mig också 7/7!! Kalmar slott blir det för oss.
    Vi är klara med kyrka och festlokal, evt, solist, band till festen (??) och preliminärt en fotograf. Saknas allt annat!
    Åh, vad härligt!Skrattande Är ju så vackert! Gifter ni er inne i slottskyrkan?
  • Vingilot
    knyttan skrev 2011-11-04 11:38:39 följande:
    Ja, vigseln är i slottskyrkan, men sen har vi festen på ett annat ställe, det blev för dyrt annars! Men vi hoppas nu på att vi ska kunna ha brudskålen uppe på ringmuren, det vore rätt maffigt.
    Oh, ja, det hade ju varit fantastiskt!Skrattande Håller tummarna för det!

    I går natt kontaktade jag cateringfirman vi siktat in oss på och det verkar gå vägen. Jag får jättesnabba svar från dem, det gillar jag. GladMedelhavs/tapas-buffé.

    Jag syr min klänning själv och har knåpat ihop ett prov att jobba lite utifrån. Allt kan komma att ändras och det är inte tygerna på dockan som jag ska använda i verkligheten, de är bara för att stämma av färger och modell osv. (Och spetsen ska inte hänga som ett smalt förkläde så där, men jag hade bara det stycket att prova med...!Skrattande)


    Var i kontakt med en florist för en tid sedan, men har inte hört från henne på länge så jag funderar på att leta vidare. Vet att det är lång tid kvar, förstår om hon kanske inte tycker det ligger så högt upp på priolistan, men för mig känns det viktigt att saker inte bli hängandes. Som det är nu vet jag inte om hon tänker boka in mig eller inte.Obestämd
  • Vingilot
    knyttan skrev 2011-11-04 14:25:26 följande:
    Wow vilken fiin! Åh, önskar att jag vore lite bättre på att sy, så att jag skulle våga mig på att sy min egen klänning!
    Ang din florist så hade vi lite samma sits med vår fotograf, vi hade bokat in ett möte o allt som hon var tvungen att ställa in, men lovade att återkomma när hon hade ett nytt datum för oss... och sen hände ingenting på flera veckor... och i och med att hon var den sista på våran lista (de andra var redan bokade) så började jag bli lite nervös! Precis som du sa, man vill inte att saker ska bli hängandes! Men jag tog tag i det själv, och nu ska vi träffas i morgon och reda ut detaljerna. Så sitt inte och vänta på att hon ska ta kontakt med dig, om det är en tjej som du vill boka, ring henne själv och kolla läget!
    Tack!Glad Jag hoppas den blir fin när den blir klar. Känns hyfsat bra än så länge. (Fast jag är egentligen inte så bra på att sy, självlärd och fuskar med både det ena och det andra.Flört Men det är klart, hade jag inte sytt balklänningar innan detta hade jag nog inte gett mig på det, nu vet jag iaf vad som brukar gå snett o hur jag ska göra för att undvika det. Mer eller mindre...Skäms)

    Nej, du har rätt, ingen anledning att sitta och grubbla och vänta, jag ska kontakta henne igen och se hur det verkar. Annars är det ju lika bra att hitta nån annan direkt. Tack för spark i baken!Glad Skönt att det verkar ordna sig för er med fotografen!
  • Vingilot

    Har fått igång kommunikationen med floristen igen. Känns rätt bra tror jag. Har börjat grubbla över detaljer som corsage och blommor i kapell och lokal. Vill ju bara spara in på så mkt som möjligt egentligen...Obestämd

    Cateringfirman är på gång också och det känns bra och kul (åh, nu blev jag hungrig också...Skrattande)

    JNT: Tusen tack! Och du gör helt rätt som skiter i kilona, finns viktigare saker att fokusera på i tider som dessa.Drömmer

  • Vingilot

    Tror jag kommer att göra nåt pärlhalsband, antingen vanligt "radat" eller "svävande", men i övrigt blir det nog bara ringarna. Kanske att jag gör nåt diadem också, ville absolut ha det förut, men nu har jag börjat tveka. Får se.

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!