Inlägg från: zinizune |Visa alla inlägg
  • zinizune

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Vi ska gifta oss den 7/7-12 i hälleviksstrands kyrka ute på orust. Vi bokade kyrkan tidigt i våras eftersom den är så populär. Lokalen är bokad och klänning och ring köpt =)


    Vi kommer att ha en buffé och hamnar närmare 50 000kr för hela kalaset.


    Har precis utformat inbjudningskort (med tillhörande kort om praktisk information), festprogram och vigselprogram. När kommer ni att skicka ut era inbjudningskort? Jag funderar på detta eftersom det ligger under semestertider, eftersom många av gästerna kanske planerar in resor eller dylikt på "vårt" datum?


     


     

  • zinizune

    vad skönt att veta att det inte bara är jag som är ute i så god tid med allting. Många tycker att jag är ute i så väldigt god tid... Jag har fotografen bokad oxå och har nu gjort färdigt en lista med vilken mat som ska ätas och recept på det som ska tillagas


    Hur mycket alkohol räknar ni med att det går åt?

  • zinizune

    Vi har tänkt skriva ungefär såhär:


    Vi hoppa satt ni kan närvara vid vårt


    BRÖLLOP


    hennes namn och hans namn


    7 Juli 2012
    kl:kl


    Hälleviksstrands kyrka


    Vi bjuder på efterföljande bröllopsmiddag och -fest

    med mat och dryck i ********


    OSA senast 1 juni till "bruden" *telnr*


    Klädsel: Kavaj


     


    Vi har även tänkt skicka med en bilaga med praktisk information där det står följande:



    Praktisk information


    Ta gärna promenadvänliga skor, då vi kommer att ta en gemensam promenad


    från kyrkan till festlokalen.


    Riskastning utanför kyrkan undanbedes. Vi tillhandahåller med såpbubblor.


    Barn är välkomna till kyrkan, men undanbedes på bröllopsfesten.


    Eventuella tal anmäles till toastmaster denns namn på


    telnr senast 15 juni 2012


    Ange vid OSA ev allergier och om intresse för taxi/buss "till annat ställe" efter


    festen finnes, så försöker vi att samordna detta. Kostnad ca x kr/person.


    Istället för eventuell present, önskar vi oss bidrag till vår bröllopsresa.


    Clearingnr x Kontonr x "Banken"



    När det gäller klänning köpte jag min i september ;) Det var kärlek vid första ögonkastet :D den hänger nu hos min mamma. Min blivnde har sett en bild på livet på den, för att få en känsla av den.



    Tänk det är bara 191 dagar kvar!! Eller drygt 6 månader!



     

  • zinizune

    Vi tänkte skicka in papprena 4 månader innan (i början av mars alltså).


    Kaffeälskaren: vi håller oxå på med info blad. trodde att vi var färdiga, men så börjar vi undra om vi ska skicka med en vägbeskrivning? Vad tycker ni?

  • zinizune

    Har suttit med min m2b i dag och knåpat ihop framsidorna på vigselprogrammen. På tisdag ska jag och en kompis sätta in texten i korten. Vi har en sådan beslutsångest över hur man ska formulera sig, så vi får klura lite till.


     


    Blev oxå sugen på wonderbran, ser kanon ut, men undrar som växjöbrud2011 om någon vet var man får tag på matchande trosor?


     


     

  • zinizune

    Sofi: Det "brokiga" på både kuvert och kort är ett papper, som vi tejpat på. På den lilla pappersbiten ska vi sätta lappar med adresserna på, som jag gjort iordning på datorn och skriver ut på ett papper som är i samma kvalitet som både kort och kuvert, fast tunnare =). Det syns inte så bra, men jag har satt ett organzaband runt det brokiga pappret på kortet (kommer vara lika på vigsel- och festprogram. Samma band kommer vi sedan att knyta ihop festprogrammen med.

  • zinizune

    Jag och min m2b har i helgen försökt att få beställt och köpt en hel del grejer till bröllopet. Men en sak kan vi inte bestämma oss för... Vi har tänkt knyta vita band runt ändarna på bänkraderna i kyrkan, men då är den stora frågan om vi ska ha tyll eller ett 18 cm brett organzaband? Vad tycker ni?

  • zinizune

    Då var mardrömmen ett faktum. Har drömt så konstigt det sista om bröllopet och nu förstår jag varför...


    Fick ett mejl igår från svenska kyrkan på orust som skriver att vår kyrka ska målas om så det kommer att vara byggställningar och skyddsduk runt den när vi ska gifta oss =( Det var verkligen vår drömkyrka, speciell, ligger i en liten havsvik, ingen kyrkogård runt omkring, känslan av att vara intim, nära till en käck lokal dit vi med hela följet skulle tagit en gemensam promenad genom det lilla fiskesamhället. Allting var verkligen perfekt, som i en dröm.


    Så nu står vi där och får börja om från början och leta kyrka och lokal. Vi vet inte om vi ska skratta eller gråta, men antar att det bara är att kämpa vidare...

  • zinizune

    jag förstår dej kaffeälskaren! Vi har ju haft problem med kyrkan, men det verkar kunna ordna sig, bara ett sista samtal med församlingsassistenen imorgon. Jag och tärnan var och hämtade klänningen som hon ska ha, i onsdags och då visade det sig att hon hade gått ner i vikt och vi måste sy in den... Känner precis som dej att det börjar likna en fars... Men de säger att om det är motigt i förberedelserna kommer bröllopet att bli desto bättre, för att man tänker på allt. Så vi får hoppas på det :)

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!