Inlägg från: sofi 88 |Visa alla inlägg
  • sofi 88

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Vi gifter oss också 7/7 Skrattande
    Många som valt samma ser jag nu, visste väl det!
    Min familj hånade mig när jag sa att det är bra att boka kyrka tidigt när det är ett så populärt datum men tji får dem.
    Vi har än så länge bokat kyrka, frågat en präst som jag tycker är superbra, frågat toastmaster par, har en av mina vänner som utsetts till blomansvarig, lokalen är bokad, min syster som ska vara tärna har snart sytt klart sin klänning.
    En liten bit har vi alltså kommit men det är naturligtvis massor kvar. Ska börja kolla klänning i höst men vill slimma kroppen lite så jag inte bara får ångest när man står i en vit fluffig bakelse utan kan få känna lite glädje istället. Maten ska vi göra själva, förrätten har vi iprincip bestämt blir en kall soppa med något bröd till och kanske lite räkor på spett eller liknande.
    Inbjudningskorten ska jag och min moster pilla lite med i höst, hon jobbar på reklambyrå så de har bra program att jobba i.
    Eftersom m2b bor i sthlm fram till december blir det lite jag som sköter planeringen på hemmaplan men stämmer naturligtvis av med honom.

    Undrar om någon orkar läsa detta, blev visst rätt långt.
    Roligt att någon tog initiativ till en 7/7 tråd i alla fall!

  • sofi 88

    Kan man tänka sig att vara flexibel med datum måste man säkert inte boka så tidigt, men för oss var det 7/7 eller inget alls. Vi förlovade oss 7/7-10 och därför ville vi ha nästa möjliga när det var en lördag = 2012.

  • sofi 88

    Ska vi göra en lista med alla? Vi kan väl köra nick, stad man bor i och stad man gifter sig i eller något sånt? Datum känns som att vi kan skippa Skrattande

    Jag börjar då så kan man bara kopiera å lägga till sig!

    Sofi 88, Jönköping, Jönköping

  • sofi 88
    JNT skrev 2011-08-24 17:33:17 följande:
    Oj! Här har det hänt en del sen jag var inne sist, kul! :)   Vi har inte precis bestämt något tema för bröllopet, men vi kan nog säga att det är vintage ändå. Det är liksom vår stil med gammalt porslin, glas och så vidare... När det gäller färger verkar det bli en del grått, blått, lila... Men vi har inget bestämt egentligen.   Kommer inte skicka ut save the date, vi har helt enkelt berättat för de som vi vet kan vara bli uppbokade med annat att vi kommer gifta oss då, så de "sparar" datumet. Förmodligen skickar vi ut inbjudningskorten tidigt, kanske redan ett halvår innan. Tvärtom mot allt vad vett & etikett säger! :)   När det gällder klänning har jag än så länge bara surfat runt o kollat lite. Håller på att gå ner i vikt som det är nu, så jag vågar inte köpa än på ett tag.   Tänkte styra upp en lista över oss alla att lägga i trådstarten, ni verkar vara ganska många som vill det. Ska vi köra bostadsort + vigselort?   Är det nån mer än jag som gifter sig borgerligt?

    Kolla inlägget före :) Började en lista så kopiera å kör vidare.
  • sofi 88
    JNT skrev 2011-08-24 21:16:20 följande:
    sofi 88: Jag blir sjukt nyfiken på ditt bröllop nu när jag ser att ni gifter er i Jönköping! :) Var ska ni vigas, ha festen och allt? Tycker det är alldeles för sällan det dyker upp smålänningar här på BT. :)
    Haha, jag har sett ett par tre stycken i 2012 tråden, är du med från jönköping? Vi ska vigas i Sandseryd och ha festen i hovslätts hembygdsgård. Maten ska vi i familjen/släkten hjälpas åt att laga. Resten har vi väl inte riktigt kommit någon vart med :) Själva då? Alla ovanstående frågor?
  • sofi 88
    JNT skrev 2011-08-24 21:31:36 följande:
    Inte Jönköping, kommer från en av alla småbyar utanför Värnamo, men är ju i Jönköping ibland i och med att det är den närmaste staden. Vi gifter oss borgerligt, utomhus om det funkar med vädret, i vilket fall som helst blir både vigsel och fest på Åminne Bruk. Så himla häftig lokal där! :) Vi kommer också göra en del av maten själva, vi har vänner som kommer ner från Stockholmstrakten och hjälper oss. De driver en catering däruppe, så de kommer ju avlasta oss rejält. Vi funderar på att att beställa varma rätter från en catering, då vi ska ha buffé. Har bokat vigselförrättare och fotograf också, sen har vi inte kommit längre. Men det är ju långt kvar. :)
    Jaha ja, jag har nog aldrig varit i Värnamo faktiskt, lite skrämmande när det är nära :D Haha. Låter kanonmysigt med utomhusvigsel, håller såklart tummarna för vädret, både för er och vår skull! Vi, läs jag, ville väldigt gärna vara i sandseryds kyrka eftersom det är där mamma och pappa vigdes och jag döptes där. Och min blivande hade inget emot det så den är bokad och klar. Väldigt nära mellan kyrka och lokal så det är smidigt. Praktiskt med vänner inom catering, man ska välja sina vänner med omsorg. Min svärmor har hjälpt till på en cateringfirma för många år sen så jag räknar med att hon ställer upp nu när vi behöver henne. Fotograf ska vi inte ha någon. M2bs brors tjej är duktig på att fota så vi tänkte be henne knäppa några kort på oss. Tilltänkt präst har jag mailkontakt med så vi håller tummarna för att han inte ska ha semester då.
  • sofi 88

    Jag har köpt klänning :D Rea i brudbutiken så då får man ju passa på. Nu hänger den och väntar på mig i mammas å pappas garderob, längtar ihjäl mig efter att få ha på mig den igen!

  • sofi 88
    kaffeälskaren skrev 2011-09-01 18:35:44 följande:
    Sofi- Härligt!!! Lyckos dig som kan gå och smygtitta och känna lite på den. En annan måste vänta till minst slutet av Nov. innan jag får se klänningen igen
    Okej, ska du göra ändringar direkt eller har du beställt en annan än den som fanns i butiken?
    Nu fick jag ju den direkt som hängt i butiken, eftersom det var rea antar jag. Och sen görs ju ändringarna först i juni för man vet ju inte hur min kropp ser ut om 10 månader :D Förhoppningsvis lite mindre, men klänningen är lite stor så den ska ändå sys in, bäst att vara på den säkra sidan, jobbigare att lägga ut liksom. Kommer nog inte klämma så mycket på den, är nästan rädd för att ens öppna dragkedjan för man vill inte råka skada den innan man ens använt klänningen :s Var supernervös när jag skulle bära hem den, ville INTE tappa i vattenpöl det första man gör...
  • sofi 88

    Det är väl mer regel än undantag att man måste göra lite ändringar på klänningen skulle jag tro. En sån klänning ska ju sitta perfekt! Ja, det var hemskt att gå, gick då hela vägen (kanske bara 500-800 meter) från butiken till mammas och pappas lägenhet, på andra våningen i ett hus med vääääldigt högt i tak, snacka om att jag var svettig när jag kom fram. Eftersom det är en sidenklänning är den dessutom ganska tung. Och i påsen blev den så lång så även om den bars dubbelvikt släpade den nästan i marken om jag hade den på axeln, så jag fick gå med armen lite lätt sträckt upp i luften. Kan INTE rekommenderas, ta bilen och hämta :D

  • sofi 88
    Berlan skrev 2011-09-01 22:31:54 följande:
    Åh vad roligt att ni ska vigas där! Min kille bor i Hovslätt och vi åker ofta förbi Sandseryds kyrka, den är så otroligt vacker! Har alltid tänkt att det vore ett perfekt ställe att gifta sig på om man skulle gifta sig i Jönköping :) 
    :) Mamma och pappa vigdes där för 26 år sen och det har ju funkat bra så det känns som ett gott tecken. Är själv döpt där så valet av kyrka blev ganska enkelt eftersom m2b inte hade något speciellt önskemål.
Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!