• Zelmah

    Vad har ni för bröllopsbudget?

    vi har en budget på 35 000 ca, har faktiskt inte så noga koll mer än att pengarna räcker... har handlat mycket som jag sen inte dratt från sparkontot.. men ca 30 000-35 000 kanske.. men jag klickade 20-30 för det är snarare åt det hållet än uppåt 50. Vi har inte snålat med något direkt och känner inte att vi saknar något utan känner oss väldigt nöjda md allt. Jo, det skulle vara band då.. har mailat ett band men de har inte svarat, nåt annat band vill vi nog inte ha så det lutar väl åt Spotify ändå. Lite levande musik blir det när pappa spelar. Vi blir 70 personer förutom oss själva. Får väl tillägga att vi har väldig tur med att ha så många vänner och nära familj som gladerligen hjälper till. (frisör, frilandsfotograf, hobbykonditor, matlagningshjälp, transport m.m) Har helt enkelt haft väldig tur på det sättet.

    Resan är självklart inte inräknad i denna budget. den får nog bli till våren (gifter oss om en månad exakt).

  • Zelmah

    Tar det det inte alls personligt. Blev bara så förvåndad att du citerade mig och fattade inte alls varför. Då var det enda jag kom på som motivering till att jag blivit citerad att det var stor skillnad på våra budgetar och att du ville visa det. Ta det inte personligt du heller. Jag missförstod hur du menade och undrade därför varför du citerat mig. Jag blev nu anmäld för det inlägget och det är därför bortplockat av moderatorerna. Ändå finns här mkt grövre saker som inte tas bort och anmäls, undrar ibland hur BT fungerar när det kommer till hur de ser över sitt forum... Jaja.. det var tydligen ett personligt påhopp att jag undrade varför du citerat mig, ber om ursäkt för att du kände dig påhoppad det var aldrig någon avsikt att du skulle uppleva det så.

  • Zelmah

    Kanske ska redögöra lite för hur vi fördelat pengarna

    Vigselkostnad: 500

    Klänning: 800 (vintage från USA)
    Skor: ca 600
    Väska: ca 600
    Smycken: ärvda
    Ring 2500 (pantbanken 0,20ct)
    Slöja (vet ej om jag kommer anv den): ca 250
    Hår: vet ej, bästa vännen ska göra, vet inte hur mkt jag ska betala! Hon säger nej men nåt måste jag ju ge! Hon är ej färdig utbildad än utan går som lärling.
    Smink o parfym räknas ej in eftersom det används innan o efteråt med.

    Hans kläder: gratis (lånar av hans arb givare, försvaret)
    Flugor till marsalkar: ca 300-500? ej köpt än(!) måste kolla nu...
    Skjorta till brorsan: 250 (personalrabatt)

    Buss för gästerna från vigselplats till lokal: 2500
    Vår transport: ett flak öl eller en flaska whisky? (m2bs svågers bror kör oss i sin vita veteranbil)
    Lokal:1400
    Servis: 1050
    Städ:140
    Mat: 6000- 8000? har ej handlat allt än, men än så länge har jag handlat till o gjort 7 pajer för 300. Pappa och hans sambo har handlat och bakat pajer de med. Vet ej vad de har lagt.
    Dryck: 710 euro
    Mousserande: 1600-2000
    Blommor: 2500? (pappas kusin gör buketten o tre corsage plus att jag köper buntar till borden)

    Fotografering: vet ej, pappas sambos dotter. Har sagt att hon gör det gratis men nåt måste vi ju ge. Hon är frilandsfotograf. Vet inte hur mkt som är rimligt att ge henne...

    Dekorationer till dukningen o lokalen, inbjudan, festprogram: det är detta som är så svårt att räkna eftersom jag handlat lite då och då och ibland dratt från kontot och ibland ej.. men kanske 2000? eller 3000

    Bröllopsnatten i svit: m2b´s 35-årspresent från hans familj

    Tårta: svägerskan gör, vi betalar ingredienserna och dekorationer.

    det slutliga summan vet jag först efter den 3 september Solig

    vet inte om jag glömt nåt.. maten gissar jag bara. Har inte alls räknat över. Kan ev. bli mindre för vi kanske får något som present, typ räkorna. Och till den mat som pappa o hans sambo lagar kommer de hjälpa till med pengarna oxå har de sagt. Men jag ränkar inte med den ekonomiska hjälpen i budgeten för maten utan räknar som om vi inte fick det betalt.

    Bröllopsresan blir nog inte förrän i maj eller juni nästa år, det  blir förmodligen blir till Santorini. Får se vad det kostar.

  • Zelmah
    Zelmah skrev 2011-08-09 19:47:09 följande:
    Hon är ej färdig utbildad än utan går som lärling.
    Hejåhå svenska två! Jag själv som hatar särskrivningar!!! råkade komma åt spaceknappen i fel läge. Ursäkta för den fadäsen.
Svar på tråden Vad har ni för bröllopsbudget?