• bröllop20110702

    Anlita makeup-artist? Tänk er för!

    Hej tjejer! Vill gärna dela med mig av min makeup- upplevelse på min bröllopsdag. Anlitade en tjej som jag först fick en provsminkning och provhårstyling av. Hon gjorde då ett fint jobb. Så kom bröllopsdagen och hon sminkade mig- fruktansvärt!!! Liknande färger ( ville ha en naturlig, klassisk look) men alldeles för tjock eyeliner, rouge som en clown osv.. Hon gjorde mina ögonbryn kålsvarta och tjocka( dom är annars bruna). Tänk er hur man skulle sminkat någon man hatar.. Såg fruktansvärt ut. Försökte rätta till det och kommunicera med henne men hon var helt oförstående och tyckte att hon gjort ett bra jobb!! Håret ska vi inte ens gå in på, söndersprejat och frizzigt--------- jag var tvungen att tvätta bort allt smink och håret och fixa allt själv. Vigseln blev försenad och jag höll på att bryta ihop innan. Mitt tips är att sminka er själva om ni kan eller ta hjälp av en vän. Även om ni gör en provsminkning kan ni inte veta att det blir rätt på bröllopsdagen. Alla gör självklart som dom vill, men tänk er för innan. Önskar er all lycka på er stora dag!

  • Svar på tråden Anlita makeup-artist? Tänk er för!
  • Godis

    Tyvärr finns det en väldig massa makeup-artister i detta avlånga land. En del är duktiga men tyvärr så går det 120 på ett dussin typ.
    Det som är viktigt när man anlitar sin mua e att man kollar referenser, bla genom att kolla på bilder som är tagna från andra bröllop. För även om muan är bra på fantasirika makeuper så innebär det inte att hon/han är bra på att lägga en subtil bröllopsmake.
    Dessutom är rutin AoO, för utan den så är det lätt att man blir minst lika stressad under bröllopsdagen som bruden själv. Så var noggrann i ditt urval...

    /En som jobbat som mua i ca 15år

  • AnnaJacob

    Usch vad synd för dig! Jag lider verkligen med dig!!

    Jag ska gifta mig nästa år och har tänkt mycket på hur jag ska göra med sminket. För det hade ju varit förfärligt om det inte blev bra, så därför har jag funderat på att göra det själv, dock så vill man ju känna sig som en prinssesa, och bli ompysslad hela dagen...det är ett svårt dilema.

  • bruden

    Jag litar inte på dem så jag sminkar mig själv med lite hjälp av en nära vän. Hon har sminkat mig innan och vet vad jag vill så jag är inte det minsta orolig


  • förlovadflicka
    ninasjoholm skrev 2011-07-29 20:40:41 följande:
    Att sminka sig själv är absolut inget jag rekommenderar, ska inte ens göra det själv på min bröllopsdag fast jag är utbildad. Nervositet, känslor, stress är några faktorer som lätt kan få en att bryta ihop och vips så är allt fel och man får göra om, blir ännu mer stressad och allt är kört.
    Jag är sådan att jag inte tycker om att vara helt stilla när jag är pressad och inte göra någonting så jag tror bara att det är bra för mig att få fixa mig själv. Dessutom längtar jag efter att få stå och göra min brudsminkning och smycka mig till brud, jag vill liksom att det ska komma inifrån på något sätt. (Låter flummigt, ja :P)
  • EllaBella
    Jag sminkade också mig själv och blev mycket nöjd. Har varit med om samma som TS, fast det var på min 25-årsfest, alltså inte i närheten av lika viktigt som ens bröllop. Makeupartisten hade vräkt på mörkgrå/blå ögonskugga så jag fick efteråt stå och torka av en massa ögonmakeup i smått panik innan gästerna kom. Det var på Makeup Store. Vid ett annat tilfälle (Body Shop) så fick jag alldeles för lite smink (basen), fick själv bättra på det efteråt. Men jag har också blivit sjukt nöjd vid ett tillfälle, så jag tror som några sagt här att det beroe helt på makeup-artisten. Det gäller nog att hitta någon som är duktig och har samma stil som en själv. 
  • Future Mrs S

    Usch ts det låter hemskt! :( Kände du dig ok nöjd efter att du fixat om sminket+håret? vet hon om att du gjorde om det? Det låter fruktansvärt! 

    Jag kommer sminka mig själv, för jag bor på en liiiiten ort och här finns det ingen som sminkar, jo kanske någon frisör i grannbyn men det är jag säker på att jag fixar det bättre själv. en gång blev jag sminkad av ett proffs inför en fotografering, jag var helt blank i hela ansiktet ögonsminket såg liksom "grötigt" ut och färgerna var helt fel för mig.. jag avskyr dom bilderna! :( Hon använde något smink som hon även sålde som skulle vara såååå bra för huden osv, jag kom hem tvättade bort allt för underlaget liksom "rann" och ögonen sved, och nästa dag hade jag fått en allergisk-reaktion så mina ögon var jätte svullna och huden runt ögonen lika så, har ALDRIG hänt mig förut. Därför vill hag använda mina produkter som jag vet att jag tål på bröllopet.. fixar håret själv med hjälp av svägerskan som är super duktig. 

  • ElinFalk85

    Men ush och fy!
    jag ska gå till en salong på kungsholmen i sthlm som heter envy me.
    där ska jag få hår, naglar och uppsättning gjort.
    jag har pratat med dom redan och är inbokad på min stora dag.
    innan det ska jag få en provuppsättning och en provsmikning.
    jag har valt att få det gjort på salong eftersom jag själv är väldigt dålig på uppsättning och smink.
    dom enda uppsättningarna som jag kan göra är när man som fjortis skulle ha stooora uppsättningar som ser förjävliga ut haha.
    sminka mig gör jag väldigt sällan till vardags.

  • Aniara4
    ElinFalk85 skrev 2011-07-30 16:23:38 följande:
    Men ush och fy!
    jag ska gå till en salong på kungsholmen i sthlm som heter envy me.
    där ska jag få hår, naglar och uppsättning gjort.
    jag har pratat med dom redan och är inbokad på min stora dag.
    innan det ska jag få en provuppsättning och en provsmikning.
    jag har valt att få det gjort på salong eftersom jag själv är väldigt dålig på uppsättning och smink.
    dom enda uppsättningarna som jag kan göra är när man som fjortis skulle ha stooora uppsättningar som ser förjävliga ut haha.
    sminka mig gör jag väldigt sällan till vardags.
    Jag har bokat samma, mycket just för att jag gillade bilderna på deras hemsida. Jag skulle aldrig orka sätta upp håret själv, har skitsvårt att stå med armarna uppåt! Och sminkar mig gör jag nästan aldrig, så det är bättre att någon annan får göra det.
  • sarajohansson

    Det är så tråkigt att läsa sådant här, att det finns de som jobbar som makeupartister och inte arbetar efter kundernas behov. Det drar ju ner oss andra som förstår att detta kan vara en av de viktigaste dagarna i en kvinnas liv. Och då ska man ju se till att det blir så perfekt som möjligt. 

  • Charmina

    Jättetråkigt att läsa att du blev så ledsen på DIN stora dag och att tjejen som sminkade dig inte lyssnade på dig och dina önskemål!

    Jag jobbar också med smink och vill ändå säga att man inte ska dra en dålig erfarenhet över alla.
    Vi är många som är proffsiga och som arbetat länge med smink inom alla områden och en proffsig make-up artist ska lyssna på sin kund och framhäva det vackraste hos henne. Är hon ej nöjd eller önskar ha det på ett visst sätt så får man göra så gott man kan kring kundens önskemål.

    Men som sagt jag rekommenderar fortfarande att man unnar sig att få bli proffsigt sminkad på sin stora dag Oftast har artisten ett större utbud av smink som håller bla. Ta tid på er att hitta en bra make-up artist och lyssna på folks rekommendationer. Och se alltid till att få en provsminkning och var aldrig rädd att framföra dina önskemål eller när du tycker att någon form eller färg ej passar dig.

  • förlovadflicka

    Läste i en bröllopstidning igår att williams kate sminkade sig själv :)

  • Vickymb

    Ja och hon hade rejält med eyeliner och rouge...inte så snyggt.
    Jag är den som gärna tycker om mera make-up men det var inte så snyggt gjort....hon har alltid den tjocka eye-linern...Men hon hade en super foundation som satt snyggt hela dagen Lancômes Teint Miracle foundation...oslagbar!

  • HannaLS

    Det låter ju helt hemskt! Vad konstigt att hon först sminkade dig bra och sen så brutalt dåligt?? Låter nästan som att hon ville förstöra:(

    Jag har arbetat som makeupartist i många år och mitt bästa tips brukar annars vara att verkligen gå igenom makeupartistens portfolio och se vilka bröllopssminkningar hon har gjort tidigare.. Och om man sedan får en bra provsminkning så ska man ha en väldig osis om man råkar ut för det du gjorde!! Alla kan ju inte sminka sig själva och man vill ju vara extra fin på den stora dagen:)

    Vill varmt rekommendera minmakeupartist.se som jag alltid hänvisar kunder till om jag är bokad. Där kan man söka i deras galleri på taggen "bröllop" och sen välja makeupartist utifrån dennes bilder. Galleriet hittar du HÄR

    Lycka till och hoppas att ingen råkar ut för det som "bröllop20110702" gjorde!

Svar på tråden Anlita makeup-artist? Tänk er för!