• emeklund

    Åldersgräns?

    Chicita skrev 2011-07-29 11:50:42 följande:
    När det gäller 18-årsgräns så kommer vi ha bemannad bar. Om det är ok med föräldrarna så får deras äldre dricka. Men på föräldrarnas ansvar. Och då måste dom följa med till baren, det går inte att ungdomarna hämtar själva.
    Däremot kommer det finnas alkoholfria alternativ för dom. Så om dom vill så kan dom också lyxa till det med en "drink".
    Om ni har bemmand bar är det tyvärr inte ert beslut att bestämma om ungdomarna får dricka eller inte, utan det är bartenderns. Är man under 18 så är det ju inte lagligt att dricka alkohol. Nu är det ju inte så vanligt med kontroller på privatfester MEN även om det är ni/föräldrarna som tillåter så  är det fortfarande bartender som gör en olaglig handling om han/hon serverar en person under 18 och kan då åka på böter.

    För att svara på TS fråga kommer vi inte ha åldersgräns på vårat bröllop. Vi kommer ha barntillåtet, då vi, som pinkgrape och förlovadflicka, ser bröllopet som en familjefest och vill att alla ska få vara med. Stor som liten. Vi kommer ha middagen på ett värdshus och deras personal i servering och bar, och där kommer det vara 18 års gräns för alkohol. Oavsett vad föräldrarna tycker om att deras undgomar får dricka eller ej.
Svar på tråden Åldersgräns?