• Bettina

    Tärnan respekterar inte våra önskemål

    En liten detalj, dock ej stor men ändå.....

    Vi vill inte ha riskastning på vårt bröllop och har sagt det till min huvudtärna.
    Hon skrattar bara och säger att det ska det visst va, för det hör bröllop till.
    Vi har vid två tillfällen sagt till henne och trodde detta var ur världen...tills vi fick reda på att hon nu knyter 72 st rispåsar till alla gästerna.

    Även min andra tärna har sagt till henne och vägrar vara med och knyta påsar.

    Sen vet jag väl att folk kanske sajälva tar med ris och att det kanske inte är helt oundvikligt....men att gå över huvudet på oss och knyta 72 påsar känns inte så kul.

    Funderar på att be prästen säga att brudparet undanbeder sig riskastning..men då tycker min andra tärna att det är lite elakt....men va fan...vem är elak isåfall.

    Så nu har jag skrivit av mig!!! 

  • Svar på tråden Tärnan respekterar inte våra önskemål
  • Future Mrs S

    Usch jag hade blivit SÅ arg! Jag tycker att prästen säger det är super bra! då kommer folk låta bli. står tärnana och delar ut fina påsar så klart kommer folk att kasta ris.

    Säg till henne på skarpen, snällt men bestämt. Säg att om hon kastar ris på er kommer ni kasta sten tillbaka.. ;D

    får man fråga varför ni inte vill ha något ris?  

  • SnartFruSir

    Min blivandes syster frågade själv direkt om hon fick vara tärna efter vi hade förlovat oss. Jag kände att jag inte kunde säga nej inför släkten så jag sa ja. Bad mistake!

    Hon ville inte ha lila klänning- färgen passade inte henne. (då anpassade vi färgen efter henne)
    Hon ville inte ha kortare kläning - för hon har fula ben (då bytte vi till lång klänning)
    Hon ville inte ha håret halvuppsatt - för det är snyggare med en riktig uppsättning på henne (här sa jag ifrån, för tärnorna ska inte konkurera med bruden och jag ska ha året uppsatt)
    Hon hoppade av sitt soloframträdande i kyrkan 4 veckor innan bröllopet - för den andra tärnan (min lillasyster) spelade inte tillräckligt bra piano (vi hittade en annan tjej som kunde sjunga med min syster och har nu bytt låt)
    Hon har sedan sagt att hon visst vill sjunga, men vi får hitta en annan pianospelare först (skiter jag i)
    Hon hoppade av tärnuppdrag nu när det är 3 veckor kvar till vi gifter oss då jag ställt orimlig krav på henne hela tiden. (För detta är jag tacksam då jag inte vill ha henne som tärna och har inte velat det på länge.)

    Ett gott råd, byt tärna. Kan man inte ära brudparets önskningar (stor som små) så är man inte där för att fira brudparet. Man är där för att synas själv.

    Be den andra tärnan ta hennes himla tygpåsar och slänga de i kyrkan! Så jäkla trött på folk som sätter sig själva först jämt.


  • Bettina

    Ja, jag är säker på att det är ris i påsarna.
    Kan inte säga till tärnan "då detta är hemligt" för den andra tärnan inte kan stå för att hon har sagt till mig , fjortisnivå..jag vet.

    Jag har också fått anpassa mig efter henne litegrann, då hon heller inte vill ha kort klänning för hennes ben.
    Hon ska också ha egen uppsättning hos vår frisör osv.
    Hennes man har hon klätt i rosa skjorta så de matchar varandra perfekt.  Han ser ut som att vara med i brudföljet fast han inte är det. Men det gör inte så mycket...han är mer likt brudföljet än vad best man är.

     Men men att inte RESPEKTERA våra önskemål gör mig ledsen...det andra kan kvitta

  • happiness

    Bettina: Fråga henne om varför hon inte kan respektera att ni inte vill ha riskastning, varför hon börjar fixa rispåsar även om ni inte vill det. Då får ni igång ett samtal kring det och du kanske tydligt kan förklara varför ni inte vill ha det och hur ni känner om hon kör över er.

    Snartfrusir: Kanske är lite drastiskt att byta tärna efter en grej som i TS fall. I ditt fall så förstår jag verkligen att du gör det, inte bara pga att allt ska vara på hennes vilkor utan även det att hon frågade dig om hon fick vara din tärna. Trodde det var brudens uppgift att fråga.

  • happiness

    Bettina glöm mitt förra inlägg. Vi skickade in våra inlägg så tätt inpå varandra så jag såg aldrig ditt innan jag skickade mitt. Kan du inte be tärnan som berättade detta för dig att ta diskussionen med henne? Hon kanske kan förklara varför ni inte vill ha riskastning. Betalar hon sin klänning själv? I så fall tycker jag att hon borde få bestämma lite för det kanske inte är så kul att köpa en klänning till ett tillfälle bara.

  • Bettina

    Jag får väl prata med henne....fast jag lovat den andra tärnan att inte säga nåt.
    För mig är ett löfte viktigt att hålla, så jag får väl halka in på ämnet.
    Det kommer sluta med att jag är den "elaka" fast jag inte är det. SKA även säga till prästen. 

  • Bettina

    Min andra tärna har redan sagt till henne men hon lyssnar inte.....

  • AnnaPanna

    Usch, vad respektlöst! Jag hade också blivit arg.

    Kan ni inte typ mejla ut en punktlista med era krav/önskemål inför vigseln till samtliga tärnor/marskalkar. Där kan ni ju specificera vad ni önskar i stället för ris, t ex blomblad eller såpbubblor, och varför.

     

  • bruden

    Be prästen att framföra önskemålet om att ni inte vill ha riskastning. Respekterar hon inte det så... Ja annars får ni väl säga till hela sällskapet på förhand att de ev. rispåsarna som de får kan de lägga i en korg vid kyrkporten.


Svar på tråden Tärnan respekterar inte våra önskemål