Inlägg från: LisaEleonor |Visa alla inlägg
  • LisaEleonor

    Har kärlek och bröllop en åldersgräns?

    Jag tycker det beror helt på mognad och vad man vill ha ut av livet. Jag kommer vara 22 år när vi gifter oss och de flesta av mina kompisar har inget fast förhållande. Sedan har folk ännu mer åsikter pga vår ålderskillnad (22 år) och vissa kanske tror att sambon tvingar in mig i det här, vilket det inte alls är. Men hur som.

    Jag tycker man ska få göra som man vill, även om man är 60 och gifter sig och vill ha den där marängklänningen. Klart man ska ha det då. Lika mycket som den som vill gifta sig som artonåring ska få göra det. Nu låter det här säkert helt fel men det finns ju skilsmässor. Så jag känner inte att människor som tycker att tillexempel jag och sambon gör ett misstag ska tjata så mycket om det. Ifall de ändå inte tror att det kommer hålla så kan vi ju få upptäcka det själv, eller hur? Nu tror inte jag det, annars skulle jag aldrig gifta mig. Men ibland kanske man inte ska ha så många åsikter utan låta folk leva sina liv själva och även göra sina egna misstag.

    Hoppas ingen tar det sista som kritik mot de som gifter sig unga. Jag räknar mig själv dit. Och jag avskyr när människor antar att ett äktenskap ska spricka bara för att man är ung när man gifter sig.

  • LisaEleonor

    Jag måste säga att jag förstår inte varför någon skulle "behöva" gifta sig före arton års ålder. Visst om man är gravid, det är enklare att vara gift att få barn. Men det löser sig juridiskt annars också, man måste bara skriva en himla massa papper. Så jag tycker arton är en naturlig gräns. Sedan om folk är mogna då eller inte är ju en annan fråga, men det finns ju folk som är fyrtio som inte är mogna för det engagemang ett äktenskap innehär heller så...

Svar på tråden Har kärlek och bröllop en åldersgräns?